طرز تهیه 7 سوپ مخصوص سرماخوردگی؛ مقوی برای تقویت بدن

به گزارش مردمک به نقل از اکالا

سوپ یکی از بهترین غذاها برای سرماخوردگی است زیرا هم گلو را تحریک نمی‌کند هم با توجه به محتویاتش به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه 7 سوپ مخصوص سرماخوردگی آشنا خواهیم شد.

این 7 سوپ شامل سوپ شلغم، سوپ کدو حلوایی، سوپ سبزیجات، سوپ فلفل دلمه‌ای، سوپ مرغ چینی، سوپ ورمیشل و سوپ پیاز می‌شوند. با ما همراه باشید تا با این 7 سوپ آشنا شویم.

۱- طرز تهیه سوپ شلغم برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازشلغم3 عددپیاز1 عددسیر3 حبهسیب زمینی1 عددخامه1 فنجاناسفناج3 فنجانعصاره مرغ1 عددنمک، فلفل و جوز هندیبه میزان لازم

برای آماده کردن سوپ شلغم کافی است که پیاز نگینی خرد شده را در کره یا روغن زیتون تفت دهید تا سبک شود، سپس به آن سیر ساطوری خرد شده را اضافه کنید.

بعد از این مرحله شلغم، سیب زمینی و عصاره مرغ را به سوپ اضافه کنید و به آن آب جوش اضافه کنید تا همه مواد خوب پخته و نرم شوند. وقتی سبزیجات سوپ نرم شدند آن‌ها را به کمک غذاساز یا گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید.

محتویات پوره شده سوپ را به قابلمه برگردانید و با خامه و ادویه‌جات ترکیب کنید. در یک ماهیتابه جداگانه اسفناج‌ها را با مقدار بسیار کمی روغن زیتون تفت دهید تا نرم شوند، سپس از آن‌ها برای تزئین روی سوپ استفاده کنید. این سوپ برای 4 نفر کافی است.

۲- طرز تهیه سوپ سبزیجات برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز1 عددسیر2 حبههویج1 عددفلفل دلمه رنگی2 عددساقه کرفس½ عددجو پرک½ فنجانزرشک4 قاشق غذاخوریجعفری خرد شده½ فنجانسیب زمینی1عددزنجبیل تازه رنده شده1 قاشق غذاخورینمک و فلفلبه میزان کافیروغنبه میزان کافیعصاره مرغ4 عدد

سوپ سبزیجات یکی از بهترین گزینه‌ها برای زمان سرماخوردگی است زیرا بسیار آسان آماده می‌شود و خواص فراوانی دارد. برای آماده کردن این سوپ هسته فلفل دلمه‌ای‌ها را بگیرید و گوجه، سیب زمینی و هویج و پیاز را پوست بگیرید، سپس همه سبزیجات را درشت خرد کنید.

سبزیجات را در روغن تفت دهید تا عطرشان آزاد شود، سپس ادویه‌ها و زنجبیل را اضافه کنید. وقتی ادویه‌ها کمی تفت خوردند، عصاره مرغ را به همراه 5 پیمانه آب جوش به سوپ اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بپزد.

بعد از 15 دقیقه همه سبزیجات را در بلندر بریزید یا با گوشتکوب برقی پوره کنید. سپس جو پرک را به پوره اضافه کنید و بگذارید بپزد.

وقتی جو پخت زرشک و جعفری را اضافه کرده و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید. این سوپ برای 4 نفر مناسب است.

۳- طرز تهیه سوپ پیاز برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز4 عدد بزرگاستاک گوشت، مرغ یا سبزیجات4 عددنمک و فلفل سیاهبه میزان کافیپنیر پارمسان رنده شده½ فنجانروغن زیتونبه میزان لازمکره3 قاشق غذاخوری

سوپ پیاز یکی از سوپ‌های معروف فرانسوی است که خواص بسیار زیادی در درمان سرماخوردگی دارد. برای آماده کردن این سوپ باید پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و در کمی روغن زیتون به همراه کره تفت دهید تا سبک شوند.

نمک و فلفل را به همراه استاک مورد نظر و 4 پیمانه آب جوش به محتویات سوپ اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت بماند و خوب بپزد.

بعد از نیم ساعت سوپ را سرو کنید و روی آن پنیر پارمسان رنده شده بپاشید. می‌توانید هر ظرف سوپ را در فر بگذارید که پنیر روی آن برشته شود. این سوپ برای ۴ نفر مناسب است.

۴- طرز تهیه سوپ کدو حلوایی برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازکدو حلوایی۱/۲ یک کدو حلوایی کوچکهویج۲ عددسیب زمینی۱ عددنمک و فلفل سیاهبه میزان لازمخامه۲۵۰ گرماستاک مرغ۴ عددپودر سیر۱/۲ قاشق چای‌خوریبلغور گندم یا جو۱/۲ پیمانهروغن زیتونبه میزان لازم

برای آماده کردن سوپ کدو حلوایی کافی است کدو، سیب زمینی و هویج را خرد کنید و سپس در روغن زیتون تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. نمک، فلفل، استاک‌ها و ۴ پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بجوشند و خوب نرم شوند.

بعد از این که سبزیجات نرم شدند آن‌ها را به کمک غذاساز یا گوشتکوب برقی پوره کنید و سپس به قابلمه برگردانید و با بلغور گندم یا جو خیس‌خرده بپزید.

وقتی بلغور پخت سوپ آماده است. حرارت را خاموش کنید و سوپ را با خامه هم دمای محیط ترکیب کرده سپس آن را سرو کنید. این سوپ برای ۴ نفر مناسب است.

۵- سوپ مرغ چینی برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازپیازچه۳ عددکلم بروکلی۱ عددمرغ حبه‌ای خرد شدهنیم کیلوگرمسیب زمینی خرد شده۱/۲ پیمانهسس سویا۳ قاشق غذاخوریآب مرغ۴ فنجانزنجبیل تازه خرد شده۳ قاشق غذاخوریسیرسه حبهنمک، فلفل قرمز و فلفل سیاهبه میزان کافیروغنبه میزان لازم

سوپ مرغ چینی یکی دیگر از سوپ‌های پرخاصیتی است که برای سرماخوردگی کاربرد دارد. برای آماده کردن این سوپ تکه‌های مرغ را در کمی روغن تفت دهید تا رنگ مرغ از صورتی به سفید تبدیل شود.

ادویه‌جات را هم به همراه زنجبیل تازه خرد شده و سیر ساطوری شده اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.

بعد از جوشیدن سوپ حرارت را ملایم کنید و بگذارید با در بسته بپزد. سس سویا و سیب‌زمینی را هم اضافه کنید.

وقتی سیب زمینی پخت گل‌های کلم بروکلی را خرد کرده و به سوپ اضافه کنید. بعد از ۱۰ دقیقه پیازچه خرد شده را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. این سوپ برای 4 نفر کافی است.

۶- سوپ فلفل دلمه‌ای برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازفلفل دلمه‌ای قرمز2 عددفلفل دلمه‌ای زرد2 عددسیر2 حبهگوجه فرنگی2 عدداستاک مرغ4 عددجعفری تازه خرد شده (اختیاری)200 گرمروغنبه میزان کافینمک، فلفل سیاه و پاپریکابه میزان لازم

برای آماده کردن این سوپ، فلفل دلمه‌ای‌ها را خرد کرده و هسته‌های آن‌ها را خارج کنید. سپس آن‌ها را در سینی فر یا هواپز بگذارید که گریل شوند.

همزمان پوست گوجه را بگیرید و آن‌ها را پوره کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و در آن سیر ساطوری شده را تفت دهید. وقتی بوی سیر آزاد شد پوره گوجه را اضافه کنید تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود.

فلفل دلمه‌ای گریل شده را در غذاساز پوره کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید. ادویه‌جات را به همراه استاک مرغ و ۴ پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید سوپ بماند و غلیظ شود.

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت می‌توانید به این سوپ جعفری ساطوری شده هم اضافه کنید.

۷- سوپ ورمیشل برای سرماخوردگی

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عددسیر۲ حبههویج۱ عددورمیشل۱ پیمانهنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافیجعفری تازه خرد شده۱/۲ پیمانهسینه مرغ پخته و ریش ریش شده۲۵۰ گرمروغنبه میزان لازم

سوپ ورمیشل یکی از سوپ‌های نوستالژیک برای ما ایرانیان است. برای آماده کردن این سوپ پوست گوجه فرنگی را جدا کرده و آن را پوره کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را ساطوری کنید.

آن‌ها را در قابلمه تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. ادویه‌جات را به قابلمه اضافه کنید و سپس پوره گوجه را اضافه کنید تا عطر خامی آن گرفته شود.

هویج را هم پوست کنده و خرد کنید، سپس به قابلمه اضافه کنید. وقتی عطر خامی گوجه از بین رفت، ۴ پیمانه آب جوش اضافه کنید و بگذارید سوپ شروع به جوشیدن کند.

بعد از این که سوپ جوشید حرارت را ملایم کرده و سینه مرغ ریش‌ریش شده را اضافه کنید. وقتی که هویج پخت می‌توانید ورمیشل و جعفری خرد شده را هم به سوپ اضافه کرده و ۱۰ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید. این سوپ برای ۴ نفر کافی است.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه ۷ سوپ مخصوص سرماخوردگی آشنا شدیم. این سوپ‌ها نه تنها طعم خوبی دارند بلکه خواص فراوان، آن‌ها را تبدیل به گزینه‌ای مناسب برای مصرف در هنگام مریضی می‌کند. شما کدام یک از این سوپ‌ها را ترجیح می‌دهید؟

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

مطالب مفید