طرز تهیه خورشت کاری با گوشت و مرغ (با ادویه کاری و ماست) • مجله تصویر زندگی
به گزارش مردمک به نقل از تصویر زندگی
چه برای یک ناهار ساده و خانگی و چه برای مهمانیهای ویژه، خورشت کاری با گوشت، مرغ یا ماست یک انتخاب ایدهآل برای تجربهای متفاوت و لذتبخش از غذاهای ایرانی و هندی است.
مواد لازم برای تهیه خورشت کاری
گوشت چرخ کرده یا ماهیچه مرغ۵۰۰ گرمماست۱ لیوانرب گوجه فرنگی۳ تا ۴ قاشق غذاخوریپودر نارگیل۳ قاشق غذاخوریزنجفیل و سیر رنده شدههر کدام ۱ قاشق مرباخوریپیاز (بزرگ)۲ عددزردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمکبه مقدار دلخواهگشنیز خرد شدهنصف استکانفلفل سبز۵ تا ۶ عددپودر کاری۳ تا ۴ قاشق مرباخوریزیره سبز کوبیدهنصف قاشق مرباخوریگوجه فرنگی رنده شده۲ عددآماده سازی:۳۰ دقیقهزمان پخت:۱۸۰ دقیقهمجموع زمان پخت:۲۱۰ دقیقه
طرز تهیه خورشت کاری با گوشت
ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر و زنجفیل رندهشده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر آنها آزاد شود. گوجهفرنگی رندهشده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا آب گوجهها به طور کامل تبخیر گردد. در این مرحله، ماست را به ترکیب اضافه کرده و آن را بهخوبی هم بزنید تا زمانی که ماست نیز آب خود را از دست داده و غلیظ شود.
حالا ادویهجات شامل پودر زردچوبه، پودر کاری، پودر زیره سبز، فلفل سیاه و نمک را به ترکیب اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا عطر و طعم ادویهها به خوبی با سایر مواد مخلوط شود. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط به جوش آید و کمی بجوشد تا جا بیفتد.
در این میان، گوشت چرخکرده را با یک عدد پیاز رندهشده، سیر و زنجفیل رندهشده، پودر زیره سبز، پودر کاری، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و نمک مخلوط کنید. این ترکیب را بهخوبی ورز دهید تا به صورت یکدست درآید و سپس از آن گلولههای کوچک به اندازه کوفته تهیه کنید. این کوفتهها را در روغن داغ تفت دهید تا کمی سرخ شوند و سپس آنها را به مایه کاری اضافه کرده و اجازه دهید تا به آرامی بپزند و طعمها به هم آمیخته شوند.
وقتی مایه کاری کاملاً جا افتاد، آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با مقداری گشنیز تازه خردشده تزئین کنید. سرو این غذا همراه با برنج سفید یا نان گرم طعمی بینظیر خواهد داشت.
طرز تهیه خورشت کاری با مرغ
این دستور را میتوان با مرغ نیز تهیه کرد. برای این کار، پس از سرخ کردن پیاز، سیر و زنجفیل، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سپس تمام مواد ذکرشده را به مرغ اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا آب مواد به طور کامل کشیده شود. در صورتی که مرغ پخته باشد، فقط مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید. پس از پخت، فلفل سبز و گشنیز را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا مواد کاملاً جا بیفتد. سپس آن را در ظرف کشیده و با گشنیز تازه سرو کنید.




