طرز تهیه آرد نخودچی خانگی+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

دلخواه

زمان آماده‌سازی

20-30 دقیقه

زمان پخت

12-15 دقیقه

آرد نخودچی یکی از پرکاربردترین آردها در آشپزی و شیرینی‌پزی است. جالب است بدانید این آرد به عنوان جایگزین تخم‌مرغ در رژیم وگان استفاده می‌شود. شاید تصور کنید که آماده سازی آرد نخودچی در خانه سخت و زمان‌بر است، اما در واقع این کار بسیار ساده و سریع انجام می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آرد نخودچی خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی آرد نخودچی خانگی، تنها به نخود خام یا نخود بوداده نیاز دارید. نخودها را در غذاساز یا آسیاب قهوه بریزید و چند دقیقه پالس بزنید تا به بافتی پودری تبدیل شوند.

سپس آن را الک کنید تا آردی یکدست به دست آید. برای خوش‌طعم‌تر شدن، می‌توانید نخود را قبل از آسیاب کردن کمی بو دهید.

رسپی این آرد مقوی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آرد نخودچی خانگی

مواد لازممقدار مورد نیازنخود خامبه مقدار دلخواه

مرحله اول: نخود را بو دهید

برای آماده سازی آرد نخودچی، می‌توانید از نخود خام یا نخود بوداده استفاده کنید.

اگر می‌خواهید طعمی قوی‌تر و معطرتر داشته باشید، نخود را قبل از آسیاب کردن کمی بو دهید. برای این کار، نخودها را درون تابه بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

بدون روغن، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ نخودها کمی طلایی شود. سپس اجازه دهید نخودها کاملاً خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر بادام (آرد بادام) خانگی

مرحله دوم: نخود را آسیاب کنید

نخودهای خام یا بوداده را درون غذاساز یا آسیاب قهوه بریزید و چند دقیقه پالس بزنید. اگر غذاساز شما قدرت کافی ندارد، این کار را در چند مرحله انجام دهید.

مرحله سوم: آرد نخودچی را الک کنید

بعد از آسیاب کردن نخودها، آن‌ها را از یک الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت جدا شوند.

تکه‌های درشت باقی‌مانده را مجدد در دستگاه بریزید و آسیاب کنید. سپس مجدداً الک کنید تا آردی یکدست و نرم به دست آید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: آرد نخودچی را بسته‌بندی کنید

پس از مصرف هر مقدار آرد نخودچی، باقیمانده را در یک ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

در این شرایط، آرد نخودچی تا چند ماه قابل استفاده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع آرد و کاربرد آن‌ها در آشپزی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آرد نخودچی خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن آرد نخودچی خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اگر آرد نخودچی را برای شیرینی‌پزی می‌خواهید، حتماً نخودها را بوداده و آسیاب کنید.برای بافت نرم‌تر، آرد نخودچی را چند بار الک کنید.اگر از نخود بوداده استفاده می‌کنید، مراقب باشید بیش از حد تفت داده نشود تا تلخ نشود.برای آرد نخودچی با طعم بهتر، حتماً از نخودهای باکیفیت و تازه استفاده کنید.برای نگهداری طولانی‌مدت، آرد نخودچی را در ظرف دربسته و در یخچال و دور از نور مستقیم نگه دارید.نخودهای خام معمولاً سخت‌تر هستند و زمان بیشتری برای آسیاب شدن نیاز دارند.نخودها را قبل از آسیاب کردن کاملاً خشک کنید تا آردی نرم و بدون رطوبت داشته باشید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این آرد خانگی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه آرد نخودچی خانگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید