طرز تهیه شیرینی پاپیونی برای عید؛ با طعم قنادی
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
3-4 ساعت
زمان پخت
15-20 دقیقه
شیرینی پاپیونی یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و نوستالژی است که اغلب برای عید نوروز پخته میشود. شاید تصور کنید آماده سازی این شیرینی کار سخت و دشواری باشد؛ اما چنین نیست و شما به راحتی میتوانید این شیرینی جذاب را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی پاپیونی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی شیرینی پاپیونی، ابتدا آرد را الک و کره را به آن اضافه کنید، سپس آن را ورز و استراحت دهید. بعد از استراحت، کره باقیمانده را به خمیر اضافه کنید و چندین بار آن را باز و تا کنید. سپس خمیر را در یخچال قرار دهید.
پس از آن، خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کنید و به شکل پاپیونی برش بزنید. شیرینیها را در فر بپزید. در نهایت، شربت را آماده و شیرینیها را به آن آغشته کنید. شیرینیها را با پودر پسته یا نارگیل تزیین و سرو کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی پاپیونی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی۲۵۰ گرمکره (گیاهی یا مارگارین)۲۲۵ گرمنمک۱/۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت روی شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازشکر۲ پیمانهآب۱ پیمانهگلاب۱/۴ پیمانهزعفران (دم کرده غلیظ)۲ قاشق غذاخوریآبلیمو۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول: خمیر را آماده کنید
آرد سفید قنادی را ۲-۳ بار الک کنید تا خمیر لطیفتری داشته باشید. آرد الکشده را روی سطح کار بریزید و وسط آن را گود کنید.
۱۰۰ گرم از کره هم دمای محیط را به صورت نگینی خرد کنید و در مرکز خمیر بریزید.
ابتدا با قاشق کمی مواد را با هم ترکیب کنید. سپس با کمک دست خمیر را ورز دهید تا جمع شود.
خمیر آماده شده را در کیسه فریزر بگذارید و درب آن را ببندید. خمیر را ۱-۲ ساعتی در دمای محیط استراحت دهید.
مرحله دوم: بقیه کره را به خمیر اضافه کنید
بعد از استراحت اول، خمیر را روی سطح کار بگذارید و با کمک وردنه کمی آن را باز کنید.
سپس ۱۲۵ گرم کره باقیمانده را در وسط خمیر قرار دهید و خمیر را از اطراف روی کره برگردانید.
خمیر را بدون ورز دادن با وردنه به شکل مستطیل باز کنید. طول و عرض خمیر را روی هم بگذارید و دوباره باز کنید. این کار را ۴-۵ بار تکرار کنید.
سپس خمیر را مجدداً ۲۰-۳۰ دقیقه در پلاستیک در دمای محیط استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی مینیاتوری
مرحله سوم: خمیر را در یخچال بگذارید
پس از استراحت دوم، این بار خمیر را ۲۰-۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را روشن کنید تا به خوبی پیش از پخت شیرینی داغ شود. کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بگذارید.
مرحله پنجم: خمیر را برش بزنید
پس از استراحت نهایی خمیر را از یخچال خارج کنید و آن را روی سطح کار تا به ضخامت نیم سانتیمتر با کمک وردنه باز کنید.
خمیر را با کمک چاقو به صورت مربع یا مستطیل برش بزنید.
خمیرهای برش خورده را یک یا دو بار از وسط بپیچانید تا به شکل پاپیونی درآیند. سپس آنها را با فاصله مناسب در سینی فر چربشده قرار دهید.
مرحله ششم: شیرینیها را بپزید
سینی حاوی شیرینیها را در طبقه وسط فر بگذارید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه شیرینیها را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید.
مرحله هفتم: شربت شیرینی را آماده کنید
در یک قابلمه کوچک، شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر کاملاً حل شود.
سپس گلاب، زعفران و آبلیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید شربت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی سرغربیلی
مرحله هشتم: شیرینی را به شربت آغشته کنید
پس از خارج کردن شیرینیها از فر، اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس با کمک برس، شربت را روی آنها بمالید یا داخل شربت بغلتانید.
مرحله نهم: شیرینیها را سرو کنید
شیرینیهای جذاب پاپیونی را در ظرف سرو بچینید و روی آنها را با کمی پودر پسته، نارگیل یا شکلات ذوبشده تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه شیرینی پاپیونی بدون فر
برای آماده سازی شیرینی پروانهای بدون فر، ابتدا خمیر را طبق روش بالا آماده کنید. یک تابه دو طرفه را روی حرارت بگذارید تا گرم شود. کف تابه را کمی چرب کنید و خمیرهای پاپیونی را در آن بچینید.
درب تابه را بپوشانید و حرارت را به حداقل برسانید، سپس شعله پخشکن را روی تابه قرار دهید و شیرینیها را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
در حین پخت، میتوانید گاهی سر بزنید تا از پخت یکنواخت مطمئن شوید. پس از پخت شیرینیها را در شربت بغلتانید و با مقداری پودر پسته تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه شیرینی پاپیونی دو رنگ
برای آماده سازی شیرینی پاپیونی دو رنگ، ابتدا دو خمیر جداگانه آماده کنید؛ یکی ساده و دیگری شکلاتی. برای آماده سازی خمیر شکلاتی، به آن پودر کاکائو اضافه کنید و به ازای هر مقدار کاکائو، مقدار کمی از آرد را کاهش دهید.
سپس تمام مراحل طرز تهیه خمیر هزارلا را مطابق دستور معمول تکرار کنید. در مرحله بعد، دو مستطیل یا مربع از هر دو خمیر آماده کنید و آنها را به طور مرتب روی هم قرار دهید؛ یکی باید خمیر ساده و دیگری خمیر شکلاتی باشد.
سپس خمیرها را به دقت بپیچید و مراحل پخت را طبق روش بالا دنبال کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی پاپیونی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم، بافت و ظاهر شیرینی پاپیونی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری وانیل به خمیر اضافه کنید.پخت بیش از حد باعث خشک شدن شیرینی میشود؛ زمان را رعایت کنید.در صورت تمایل، میتوانید از عسل به جای شربت استفاده کنید.از آرد با کیفیت بالا استفاده کنید تا بافت خمیر نرمتر و سبکتر شود.اضافه کردن کمی پودر هل به شربت، طعم آن را فوقالعاده میکند.کره را بههیچوجه مستقیم روی حرارت ذوب نکنید، باید در دمای محیط نرم شود.برای لطافت خمیر، آرد را حتماً الک کنید.خمیر را زیاد ورز ندهید، زیرا باعث سفت شدن آن میشود.مدت استراحت خمیر را رعایت کنید تا کیفیت نهایی بهتر شود.اگر زمان کافی ندارید، میتوانید از خمیر هزارلای آماده استفاده کنید.حین پیچاندن خمیر، دقت کنید که زیاد فشرده نشود تا داخل آن لایهلایه بماند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی پاپیونی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.