طرز تهیه سوپ تمر هندی برای افطاری+ نکات خوشمزه‌تر شدن

مناسب برای

3-4 نفر

زمان آماده‌سازی

50-60 دقیقه

زمان پخت

40-50 دقیقه

شاید تا به حال نام این سوپ را نشنیده باشید. سوپ تمر هندی یکی از متفاوت‌ترین و خوشمزه‌ترین سوپ‌ها است که برای افطار بسیار مناسب است. اگر به طعم‌های ترش علاقه مندید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این سوپ جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوپ تمر هندی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده سازی این سوپ خوشمزه، ابتدا تمر هندی را در آب حل کنید و از صافی رد کنید. سپس پیاز، سیر و سایر سبزیجات را تفت دهید و آب تمر هندی را به آن اضافه کنید.

پس از افزودن ادویه‌ها و مواد دیگر، اجازه دهید تا سوپ جا بیفتد. در نهایت، با سبزیجات تازه یا نان سوخاری آن را سرو کنید.

رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای سوپ تمر هندی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۱/۲ پیمانهتمر هندی۱۰۰ گرمآب۶ پیمانهعدس قرمز۱/۲ پیمانهپیاز۱ عددسیر۲ حبههویج۱ عددسیب زمینی۱ عددگوجه فرنگی۲ عددجعفری و گشنیز تازه (خرد شده)۱/۲ پیمانهزردچوبه۱ قاشق چای‌خورینمک و فلفلبه مقدار لازمروغن زیتون۲ قاشق غذاخوری

مرحله اول: تمر هندی را آماده کنید

تمر هندی را در یک کاسه مناسب بریزید و ۲ پیمانه آب گرم به آن اضافه کنید. حدود ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا تمر به خوبی در آب حل شود.

سپس آن را از صافی رد کنید تا مایعی صاف و بدون هسته و الیاف به دست آید.

مرحله دوم: پیاز را آماده کنید

پیاز را پوست بگیرید. بشویید و به صورت نگینی آن را خرد کنید. در قابلمه‌ای که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن زیتون بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.

پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.

سپس سیر را بشویید و پس از پوست گرفتن آن را پوره و له کنید. پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ توردال هندی

مرحله سوم: هویج و سیب‌زمینی را اضافه کنید

هویج و سیب‌زمینی را بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد و به قابلمه اضافه کنید.

مواد را به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود.

مرحله چهارم: گوجه‌فرنگی را آماده کنید

گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و خشک کنید. با کمک رنده ریز آن‌ها را پوره و له کنید.

پوره گوجه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مواد چند دقیقه دیگر پخته شوند تا گوجه‌ها کاملاً نرم شوند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: برنج و عدس را اضافه کنید

برنج و عدس را بهتر است چند ساعتی قبل از پخت بخیسانید تا نرم شوند. سپس آب اضافی آن‌ها را بگیرید و در همین مرحله به محتوای درون قابلمه بیفزایید.

مرحله ششم: ادویه‌ها را اضافه کنید

آب تمر هندی، زردچوبه، نمک و فلفل را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. سپس بقیه آب را به قابلمه اضافه و حرارت را متوسط کنید تا سوپ به نقطه جوش برسد.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. زمان دهید تا به آرامی سوپ ۴۰-۳۰ دقیقه بپزد و به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ سرد اسپانیایی گازپاچو

مرحله هفتم: جعفری و گشنیز را اضافه کنید

پس از این که سوپ به خوبی غلیظ شد و مواد کاملاً پخته شدند، جعفری و گشنیز خرد شده را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند.

مرحله هشتم: سوپ را سرو کنید

پس از جا افتادن سوپ، آن را در کاسه‌های مناسب سرو بریزید و به دلخواه با کمی گشنیز تازه تزیین کنید.

این سوپ جذاب را با انواع نان یا نان سوخاری می‌توانید میل کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه سوپ تمر هندی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم سوپ تمر هندی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

می‌توانید به جای گوجه‌فرنگی تازه از رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید.اضافه کردن کمی کره در انتهای پخت باعث لطافت بیشتر بافت سوپ می‌شود.برای عطر بیشتر، می‌توانید در پایان پخت کمی زنجبیل تازه رنده‌شده اضافه کنید.اگر سوپ بیش از حد غلیظ شد، کمی آب جوش اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد.برای سرو مجلسی‌تر، می‌توانید روی سوپ کمی خامه یا ماست چکیده بریزید.اگر طعم تند دوست دارید، می‌توانید مقداری فلفل قرمز خشک‌شده به سوپ اضافه کنید.برای طعمی قوی‌تر، می‌توانید مقدار تمر هندی را بیشتر کنید.اگر سوپ را برای مدت طولانی‌تر روی حرارت کم بپزید، طعم آن بهتر جا می‌افتد.اضافه کردن کمی زیره یا تخم گشنیز آسیاب‌شده می‌تواند طعم سوپ را متعادل‌تر کند.استفاده از عدس قرمز باعث لعاب بیشتر و بافت نرم‌تر سوپ می‌شود.اگر می‌خواهید سوپ شما غلیظ‌تر شود، مقدار برنج را کمی بیشتر کنید.استفاده از روغن زیتون به جای روغن‌های دیگر باعث عطر و طعم بهتر می‌شود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این سوپ خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه سوپ تمر هندی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید