آیا خمیازه کشیدنِ زیاد مشکل دارد؟
خمیازه یک حرکت ماهیچه ای پیچیده برای باز کردن راه های هوایی و دهان برای تنفس طولانی و عمیق هوا است. در عرض چند ثانیه، کل راه هوایی شما به طور کامل باز و منبسط می شود و عضلات اطراف، به خصوص اطراف گلو، به شدت کشیده یا منقبض می شوند.
به گزارش سرگرمی روز، حدود 12 هفته پس از لقاح، جنین در رحم شروع به خمیازه می کند. او حدود 25 بار در روز خمیازه می کشد و با افزایش سن تعداد خمیازه ها کاهش می یابد. همچنین خمیازه کشیدن مختص انسان نیست. بسیاری از حیوانات دیگر از جمله چهارپا، پرندگان و ماهی ها نیز خمیازه می کشند.
چرا خمیازه می کشیم؟
بیدار نگه داشتن بدن: وقتی خسته و بی حوصله است، بدن از خمیازه کشیدن برای بیدار نگه داشتن خود استفاده می کند. هنگامی که خمیازه می کشید، ضربان قلب شما افزایش می یابد و تعدادی از ماهیچه های صورت منقبض و کشیده می شوند و به بیدار نگه داشتن مغز و بدن کمک می کنند.
خنک کننده مغز: دمای مغز با خمیازه کشیدن به دلیل بلعیدن هوای اضافی و تغییر در جریان خون صورت کاهش می یابد. مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که خمیازه کشیدن قبل، حین و بعد از رویدادهای تنظیم کننده حرارت غیرعادی مانند استرس گرمایی و هایپرترمی (دمای بالای بدن) رخ می دهد.
ارتباط با دیگران: خمیازه کشیدن می تواند نشان دهنده خستگی یا استرس اطرافیان شما باشد. اکثر محققان بر این باورند که تعامل اجتماعی تابعی جزئی از خمیازه کشیدن است.
آیا خمیازه کشیدن زیاد مشکل دارد؟
شاید شما هم از خود پرسیده باشید که آیا خمیازه کشیدن مکرر مشکلی است؟ بزرگسالان به طور متوسط حدود 9 بار در روز خمیازه می کشند، اما برخی افراد تا 20 بار در روز خمیازه می کشند و این طبیعی است. خمیازه بیش از حد بیش از سه خمیازه در هر 15 دقیقه در نظر گرفته می شود. برخی از افراد مبتلا به خمیازه بیش از حد ادعا می کنند که بیش از 100 خمیازه در روز انجام می دهند.