معرفی روشهای اصولی نگهداری برگه زردآلو (قیسی) به همراه نکات ویژه برای حفظ طعم و کیفیت آن!
قیسی یا همان برگه زردآلو از خشک کردن زردآلو به دست میآید و طعمی شیرینتر و مطبوعتر از زردآلو دارد. قیسی جزو تنقلات پرطرفدار و محبوبی است که در بیشتر نقاط ایران یافت میشود. در این مقاله از اکالا بلاگ روشهای نگهداری اصولی قیسی را برایتان شرح خواهیم داد.
روشهای نگهداری قیسی؛ چرا نگهداری صحیح قیسی مهم است؟
نگهداری نامناسب قیسی باعث تغییر طعم و از بین رفتن عطر دلپذیر آن میشود. رطوبت و دمای نامناسب محیط نگهداری، باعث رشد کپک و قارچ شده و قیسی را غیر قابل مصرف میکند. از طرفی نگهداری طولانی مدت در شرایط نامناسب باعث کاهش ارزش غذایی قیسی میشود. از این رو نگهداری صحیح و اصولی از این ماده غذایی بسیار حائز اهمیت است.
۱- نگهداری در دمای محیط
ظرف نگهداری قیسی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
بهتر است قیسی را در ظروف شیشهای دربدار یا ظروف پلاستیکی با کیفیت و در بسته نگهداری کنید.
ظرف حاوی قیسی را در مکانی خشک و خنک، دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
در این روش، قیسی تا چند ماه قابل نگهداری است.
۲- نگهداری در یخچال
نگهداری در یخچال، عمر مفید قیسی را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
برای نگهداری آن در یخچال نیز باید قیسی را در ظرف دربسته و در قسمت خشک یخچال نگهداری کنید.
در یخچال، قیسی تا یک سال قابل نگهداری است.
بیشتر بخوانید: روش خشک کردن زردآلو (قیسی)
۳- نگهداری در فریزر
فریزر بهترین گزینه برای نگهداری طولانی مدت قیسی است.
برای فریز کردن آن کافی است، قیسی را در کیسههای فریزر زیپدار یا ظروف دردار قرار داده و هوای اضافی را خارج کنید.
قیسی در فریزر تا دو سال قابل نگهداری است.
۵ نکته مهمی که در نگهداری قیسی باید رعایت کنید
در ادامه به چند نکته طلایی در نگهداری قیسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر به هر دلیلی قیسی را شستید حتما باید قبل از نگهداری، قیسی را کاملا خشک کنید: وجود رطوبت در قیسی باعث رشد کپک و قارچ میشود.باید قیسی را در ظروف تیره نگهداری کنید زیرا نور مستقیم خورشید باعث اکسید شدن قیسی و تغییر رنگ آن میشود.قیسی را طبق هر روشی که نگهداری میکنید باید از مواد غذایی با بوی قوی دور نگه داشته شود، زیرا قیسی بوی مواد غذایی اطراف خود را به راحتی جذب میکند.بهتر است قیسی را به صورت فلهای خریداری نکنید ، خرید قیسی بستهبندی شده و بهداشتی، احتمال آلودگی را کاهش میدهد.هر چند وقت یکبار قیسی را بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ، بو یا بافت، قیسی را دور بریزید.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری شاتوت برای طولانی مدت در فریزر
چه زمانی قیسی خراب میشود؟ علائم فساد قیسی چیست؟
تغییر رنگ قیسی از قهوهای روشن به تیره، وجود بوی نامطبوع و ترشیدگی و بافت نرم و چسبناک قیسی نشاندهنده رشد قارچ است.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید قیسی را برای مدت طولانی و با حفظ کیفیت اولیه آن نگهداری کنید. انتخاب روش نگهداری به میزان مصرف و مدت زمان مورد نظر شما بستگی دارد.
توجه داشته باشید که این مدت زمانها تقریبی هستند و عوامل مختلفی مانند کیفیت اولیه قیسی، نوع ظرف نگهداری و دمای محیط میتوانند بر مدت زمان نگهداری تاثیر بگذارند. برای بهترین نتیجه، توصیه میشود قیسی را در اسرع وقت مصرف کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.