26 دستور تهیه شربت و نوشیدنی تابستانی؛ خنکای دلچسب برای رفع عطش!
روزهای دومین فصل سال گرمتر از همیشه فرا رسیده است. ولی گرمای طاقت فرسای تابستان را میتوان با نوشیدن شربتهای خنک تابستانی کم کرد. رسیدن این فصل از سال برای طرفداران نوشیدنیهای گرم شاید لذت بخش نباشد ولی نوشیدن یک لیوان شربت خنک خالی از لطف نیست.
ما در اکالا بلاگ به شما شربتهای خوشمزهی تابستانی را پیشنهاد میکنیم. شربتهایی که به عنوان اصیلترین و خوشمزهترین شربتهای ایرانی شناخته میشوند.
۱- شربت آلبالو
یکی از میوههای پرطرفدار این فصل آلبالو است که علاوه بر طعم خوشایند آن خواص بینظیری هم دارد. آلبالو سرشار از کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم است و دارای خواص زیادی است.
مواد لازم شربت آلبالو:آلبالوی بدون هسته۱ کیلوگرمشکر۱/۵ الی ۲ کیلوگرمآلبالوها رو بشورید و هستههای آلبالو رو به کمک هسته گیر یا نی در بیارید. اگه ترازو ندارید به ازای هر یک کاسه ی کاملا پر آلبالوی بدون هسته یک و نیم یا دو کاسه سر صاف شکر استفاده کنید. داخل ظرف مناسبی یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزین تا موادمون تموم بشه.روی مواد یک لیوان آب جوش بریزین و در قابلمه رو بذارین و توی یخچال به مدت دوازده الی بیست و چهار ساعت قرار بدین.طی این مدت آلبالوها آب میندازن. قابلمه رو روی حرارت متوسط قرار بدین حرارت نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشه.آلبالو ها روی حرارت آب میندازن و کم کم از کناره شروع به جوشیدن میکنن و شکر ها آب میشن.
برای مشاهدهی ادامه طرز تهیه شربت آلبالو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی انگور و سیب
۲- شربت سکنجبین
شربت سکنجبین که نام اصلی آن سرکنگبین است به افراد دارای مزاج گرم در فصل تابستان توصیه میشود. یکی از اصلیترین خواص شربت سکنجبین این است که صفرای اضافی بدن را خارج میکند.
مواد لازم برای طرز تهیه شربت سکنجبین به شرح زیر است:
سرکهنصف پیمانه شکر (میتوان از عسل به جای شکر استفاده کرد)دو پیمانه آبدو لیواننعنای تازه (در تهیه شربت سکنجبین میتوان عرق نعناع یا چند برگ نعناع نیز استفاده کرد)چند برگ یخ به مقدار دلخواه
طرز تهیه شربت سکنجبین
ابتدا آب و شکر را در ظرفی میریزیم و روی حرارت میگذاریم. پس از جوش آمدن، سرکه و نعناع را به آن اضافه میکنیم و روی حرارت هم میزیم تا به قوام برسد.زمانی که به قوام دلخواه برسد از روی حرارت برمیداریم تا خنک شود.سپس با آب و یخ نوش جان کنید.
برای مشاهدهی طرز تهیه شربت سکنجبین به روشهای دیگر اینجا کلیک کنید.
۳- شربت خاکشیر
شربت خاکشیر معجزهای برای کاهش سردرد و رفع بی حالی و سرگیجه ناشی از گرما است. خاکشیر گیاهی است که اصطلاحاً به آن خاکشی میگویند که تخم این گیاه ریز و کمی بلند است و به دو رنگ قرمز و قهوهای وجود دارد که طعم خاکشیر قرمز تلخ است.
مواد لازم برای تهیه شربت خاکشیر به صورت زیر است.
مواد لازم شربت خاکشیرخاکشیر۴ قاشق غذاخوریآب۴ لیوانلیمو ترش تازهیک عددشکر یا عسلبه مقدار دلخواهآلو بخارادر صورت تمایلگلاببه میزان لازمیخبه مقدار لازمابتدا برای شستن خاکشیر ابتدا آن را درون کاسهای مناسب ریخته و روی آن آب بریزید.بعد از اضافه کردن آب دانههای خاکشیر به شکل دایرهای جمع میشود که میبایست به کمک یک چنگال آنها را کاملا هم بزنید.معمولا خاکشیر با خاک و برگهای ریز همراه است. اجازه دهید دانهها تهنشین شوند و آب کاسه را آهسته تخلیه کنید.این عمل را چند مرتبه انجام دهید تا دیگر برگ و خاشاکی روی آب نماند. سپس چندین بار به آرامی آب آن را خالی میکنیم تا شن های ریز آن برود و تمیز شود.
برای ادامه مطلب طرز تهیه شربت خاکشیر اینجا کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین روش شستن خاکشیر
۴- شربت زعفران
ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و شهرستان تربت حیدریه به دلیل تولید سالیانه ۵۰ تن زعفران به عنوان پایتخت زعفران جهان شناخته میشود.
مواد لازم شربت زعفران به شرح زیر است.
زعفران آسیاب شده نصف قاشق غذاخوریشکربه میزان دلخواهآب ۴ لیوانگلاب۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت زعفران
ابتدا زعفران را آسیاب کنید و آن را دم کنید. برای دم کردن زعفران میتوانید از دو روش دم کردن با یخ و دم کردن با آب جوش استفاده کنید.برای دم کردن زعفران با یخ ابتدا باید زعفران را با هاون بکوبید و اصطلاحاً آسیاب کنید و چند قطعه یخ به آن اضافه کنید و اجازه دهید با دمای اتاق آب شوند.این روش زمان بر است. در صورتی که زمان برای شما مهم است روش دم کردن زعفران با آبجوش مناسبتر است.
برای ادامه طرز تهیه شربت زعفران اینجا کلیک کنید.
۵- شربت بهار نارنج
بهار نارنج شکوفه و گل درخت نارنج است که علاوه بر استفاده در صنعت عطر سازی و اسانس خواص دارویی بسیاری دارد.
اگر شما از سردردهای میگرنی رنج میبرید و راهی برای بهبود این سردردها پیدا نکردید نوشیدن روزانه یک لیوان شربت بهار نارنج را امتحان کنید.
مواد مورد نیاز جهت تهیه شربت بهار نارنج و زعفران:شکر ۱ پیمانهآبیک دوم پیمانهعرق بهار نارنج یک سوم پیمانهآبلیمو ترش ۱ قاشق چایخوریزعفران یک سوم قاشق چایخوریدر اولین مرحله آب و شکر را با هم مخلوط کنید تا دانههای شکر در آب کاملا حل شود. در مرحله بعد عرق بهارنارنج را اضافه کنید و مخلوط را به هم بزنید.زعفران را به مخلوط شربت اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرارت کم بههم بزنید تا محلول شربت شما غلیظتر و شفافتر شود.در سومین مرحله آبلیمو را به محلول شربت اضافه کنید این کار باعث میشود تا شربت شما اصطلاحا شکرک نزند و اگر بخواهید آن را در یخچال نگه دارید میتوانید تا مدت چند هفته هم از آن استفاده کنید.
برای ادامهی مطلب طرز تهیه شربت بهار نارنج با زعفران اینجا کلیک کنید.
۶- شربت تخم شربتی
تخم شربتی گیاهی خودرو است که در اوایل فصل بهار در کوهستانها و بیابانها میروید. نامهای دیگر آن بادروج و تره خراسانی است. بسیاری از افراد آن را با دانه ریحان یا دانه چیا اشتباه میگیرند در صورتی که این سه کاملاً متفاوت با یکدیگر هستند و تنها وجه تشابه ظاهرشان است.
بسیاری از افراد با شنیدن نام تخم شربتی اولین چیزی که در ذهنشان تداعی میشود گرمای تابستان و شربت خنک تخم شربتی برای رفع عطش است که به دلیل جذب بالای آب آن است.
مواد لازم شربت تخم شربتیآب۴ لیوانتخم شربتی۴ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه میزان دلخواهشکر ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه کم یا زیاد کنید)لیمو ترش۱ عدد
ابتدا تخم شربتی ها را در یک کاسه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا لعاب بیاندازد و حجیم شود. سپس بوسیله ی صافی ریز آنها را چند بار بشویید. برای ادامه طرز تهیه شربت تخم شربتی اینجا کلیک کنید.
۷- شربت زردآلو
زردآلو یک میوه تابستانی خوشمزه است که با آن میتوانید شربت درست کنید. همچنین با زردآلو لواشک، کیک و تارت نیز قابل درست کردن است.
مواد اولیه لازم برای تهیه شربت زردآلوزردآلوی رسیده بدون هسته۲۵۰ گرمشکر۲۵۰ گرمآب۴۰۰ گرمگلاب۱قاشق غذا خوریزعفران (اختیاری)یک الی دو پر زردآلوها را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم. ۲۰۰ گرم از شکر را با ۲۰۰گرم آب روی حرارت میگذاریم به مدت نیم ساعت؛ اگر در این مدت روی آب کف جمع شد، با قاشق آن را جمع میکنیم.بعد از نیم ساعت زردآلوها را از شربت خارج میکنیم. ۵۰ گرم باقی مانده شکر و ۲۰۰ گرم دیگر آب به شربت اضافه میکنیم و با حرارت تند آن را میجوشانیم تا به قوام دلخواه برسد.اگر دوست داشتین شربت خوشرنگ تر باشد، در این مرحله زعفران سایده را به شهد اضافه کنید.
برای ادامه مطلب طرز تهیه شربت زردآلو اینجا کلیک کنید.
۸- لیموناد
لیموناد یکی از شربتهای خوشمزه در فصل تابستان است که با آبلیموی تازه و نعناع درست میشود.
مواد لازم برای تهیه لیموناد به شرح زیر است.
آب خنک ۴ لیوانآب ولرم ۱ لیوانشکر ۱ پیمانهآبلیموی تازه به میزان لازمچند شاخه نعنای تازهچند حلقه لیموی خورد شده برای تزئینیخ به میزان کافی
طرز تهیه لیموناد
در گام اول قابلمه ای متوسط انتخاب کرده و بر روی شعله قرار میدهیم.سپس آب ولرم به همراه شکر را درون قابلمه ریخته و هم میزنیم تا یکدست شود. سپس چند برگ نعنای تازه را به آن اضافه میکنیم.هنگامی مخلوط آب و شکر و نعنا جوشید و به غلظت مناسبی رسید آن را کنار میگذاریم تا به دمای محیط برسد و هنگام مصرف نعناع های جوشیده شده را کنار می گذاریم.
برای ادامه طرز تهیه لیموناد خوشمزه به چند روش اینجا کلیک کنید.
۹- موهیتو
موهیتو را میتوان با طعمهای مختلف درست کرد ولی بیس اصلی آن نعناع و لیمو است.
مواد لازمی که برای طرز تهیه موهیتو با لیمو و نعناع نیاز است:
برگ نعنا ۱۵ عددشربت شکر ۲ قاشق غذاخوری۵ حلقه لیمو ترش تازهآب گازداریخ به میزان کافی
طرز تهیه موهیتو
برای درست کردن شربت شکر ابتدا قابلمه ای را روی شعله قرار می دهیم سپس ۲ لیوان آب ولرم به همراه ۱ پیمانه شکر را درون قابلمه ریخته و هم می زنیم تا یکدست شود.زمانی که مخلوط شکر و آب به جوش آمد و به غلظت مناسبی رسید آن را کنار می گذاریم. در این مرحله برای مخلوط کردن نعناع با حلقه های لیمو هم میتوانید از مخلوط کن و هم از گوشت کوب برقی استفاده نمایید.به این ترتیب برگ نعنای تازه را درون ظرفی ریخته و حلقه های لیمو را به آن اضافه می کنیم و با گوشت کوب برقی آن ها را مخلوط می نماییم.
برای ادامه مطلب طرز تهیه موهیتو اینجا کلیک کنید.
۱۰- کوکتل توت فرنگی
کوکتلها بسته به انواع مختلف آن در طعم و مزه، قبل یا بعد از شام سرو میشود.
معمولاً کوکتلهای شیرین و خامهای بعد از شام سرو میشوند.
مواد مورد نیاز جهت تهیه کوکتل توتفرنگی و لیمو:توتفرنگی ۱۰۰ گرمشربت توتفرنگی۱ قاشق غذاخوری (با توجه به ذائقه و مقدار شیرین بودن توتفرنگی قابل تغییر است) لیمویک عدددر اولین مرحله توتفرنگیها را درون مخلوطکن یا میکسر بریزید و حسابی آن را به شکل پوره تبدیل کنید.یک قاشق غذاخوری شربت توتفرنگی به آن اضافه کنید و در صورتی که شریت توتفرنگی طبیعی یا صنعتی نداشتید، میتوانید از شکر استفاده کنید.هسته لیمو را حتما جدا کنید و به مخلوط نوشیدنی اضافه کنید.
برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکتل توت فرنگی اینجا کلیک کنید.
۱۱- اسموتی
اسموتی یک نوشیدنی خوشمزه و خنک است که از ترکیب چند میوه درست میشود. اسموتی بسته به نوع استفاده میوهها رقیق یا غلیظ میشود.
برای تهیه اسموتی و ترکیب میوهها بهتر میوههایی که طعم آنها به هم نزدیکتر است را ترکیب کنیم. در مقاله معرفی ۸ اسموتی و طرز تهیه آن میتوانید طرز تهیه و میوههای استفاده شده در اسموتی را ببینید و درست کنید.
۱۲- شربت به لیمو
شربت به لیمو یک شربت مقوی و عطش بر برای فصل تابستان است. برای طرز تهیه شربت به لیمو در این روش به مواد زیر نیاز دارید.
مواد لازم برای تهیه شربت به لیمو:میوه به ۳ عددآب ۳ پیمانهشکر۱ پیمانهآب لیمونصف پیمانهبرگ به لیمو۱ عددابتدا در یک ظرف مناسب ۳ عدد میوه به را شسته و هسته آنها را جدا میکنیم و اجازه میدهیم تا بههای ما کاملا خشک شوند.سپس پوست آنها را جدا کرده و در یک ظرف مناسب با استفاده از رنده ریز بهها را رنده میکنیم.یک قابلمه درب دار مناسب را روی حرارت قرار داده و به آن ۳ پیمانه آب اضافه و سپس ۱ پیمانه شکر را اضافه و مرتب با استفاده از همزن دستی آب و شکر را مخلوط میکنیم تا شکر ما به خوبی در آب حل شود و اجازه میدهیم تا به جوش بیاید.
برای ادامه طرز تهیه شربت به لیمو به مقاله آن مراجعه کنید.
۱۳- شربت جلاب
شربت جلاب یک شربت خوشمزه و خاص است که برای تهیه آن موادی مانند نبات یا عسل به همراه گلاب و زعفران نیاز دارید.
مواد مورد نیاز برای شربت جلابنبات سفید ۱ کیلوگلاب ۳ لیترزعفران نیم مثقالابتدا یک قابلمه درب دار مناسب را روی حرارت قرار داده و به آن ۱ کیلو نبات و ۳ لیتر گلاب اضافه و با حرارت کم اجازه دهید که به خوبی حل شود و به غلظت مورد نظر برسد.سپس بعد از حل شدن نبات در گلاب آن را از روی حرارت برداشته و نیم مثقال زعفران ( ساییده شده ) اضافه و به خوبی مخلوط میکنیم.
برای ادامه طرز تهیه شربت جلاب به مقاله آن مراجعه کنید.
۱۴- شربت ترخون
شربت ترخون جزو متفاوتترین شربتهایی است که میتوانید امتحان کنید. ترخون به دلیل عطر و بوی دلنشینی که دارد، جزو سبزیجاتی است که طرفداران زیادی دارد و معمولا هم برای خوش عطر کردن غذا از آ استفاده میشود. حالا اما با اضافه کردن این سبزی به شربت، میتوانید یک نوشیدنی ضد عطش و خوشمزه درست کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
برای آموزش طرز تهیه شربت ترخون به محتوای آن مراجعه کنید.
۱۵- شربت زنجبیل
زنجبیل یک گیاه کوهی بسیار معطر با خواص دارویی است که به عنوان ادویه در غذاهای زیادی استفاده میشود. یکی از پرکاربردترین مصارف زنجبیل در فصل تابستان تهیه شربت تند و تیز زنجبیل است که می توانید آن را جایگزین نوشابه کنید.
زنجبیل تازه پوست گرفته شده ۲۰۰ گرمآب۴-۵ پیمانهشکر۲ پیمانهنمک ½ قاشق چایخوریبرگ نعنا تازه به دلخواهیخبه مقدار لازمآبلیموترش ۱ قاشق غذاخوری
در تهیه شربت زنجبیل، ابتدا زنجبیلهای تازه شسته شده را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. درون قابلمه مناسبی آب، نمک و شکر را با هم ترکیب کنید و زنجبیل تازه را به آن بیفزایید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۳۰-۴۵ دقیقه به آن زمان دهید تا شربت به خوبی بجوشد و عطر و طعم زنجبیل آزاد شود.
غلظت شربت را بررسی کنید و در صورت مناسب بودن حرارت را خاموش کنید. قابلمه را کنار گذارید تا محتوای درون آن به خوبی خنک شود سپس آن را از صافی رد کنید.
حال شربت را درون شیشه یا ظرف دربدار مناسبی بریزید و در یخچال قرار دهید. برای سرو شربت زنجبیل کافیست حدود ۱/۳ از شربت را در لیوان سرو بریزید، مقداری یخ و آب به لیوان بیفزایید و با کمی آب لیمو ترش تازه و چند برگ نعنا طعمی بسیار متفاوت و جذاب را خلق کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع شربت نذری
۱۶- شربت دارچین
شربت دارچین یکی از شربتهای خوشعطر و متفاوتی است که میتوانید به راحتی با سادهترین مواد آن را تهیه کنید.
چوب دارچین۲ عددشکر۱ پیمانهآب ۲ پیمانه
در تهیه شربت دارچین فقط کافیست که شکر و آب را درون قابلمه مناسبی ریخته و بهم زنید تا دانههای شکر درون آب حل شوند سپس چوب دارچین را به ترکیب فوق اضافه کنید و شربت را به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود.
پس از گذشت زمان فوق حرارت را خاموش کرده و منتظر بمانید تا شربت خنک شود، آن را از صافی رد کنید و درون لیوان سرو به همراه چند تکه یخ بریزید و نوش جان کنید.
۱۷- شربت گلاب
شربت گلاب، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین شربتهای است که در فصل تابستان در رفع عطش به شما کمک میکند. این شربت گوارا آرام بخش است و برای اعصاب مفید است.
گلاب ۱ پیمانهآب ۲ پیمانهشکر۲ پیمانهزعفران به مقدار دلخواه
شربت گلاب به روش های مختلفی تهیه میشود که ما امروز در مجله اینترنتی اکالابلاگ یکی از سریعترین و سادهترین روش های که در تهیه این شربت وجود دارد را به شما آموزش خواهیم داد.
در این روش کافی است که شکر و آب را درون تنگ مناسبی با هم ترکیب کنید تا دانههای شکر به خوبی در آب حل شوند، سپس گلاب و در صورت تمایل زعفران دم کرده را به آن بیفزاید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
به همین راحتی شربت گلاب مقوی و خوشعطر شما آماده سرو است که با چند تکه یخ و گلبرگ گل محمدی میتوانید آن را تزیین و نوشجان کنید.
۱۸- شربت گل پنیرک
شربت گلپنیرک یا همان شربت گلختمی، یک شربت هفت رنگ و ضدعطش مناسب برای فصل تابستان است. این شربت هفترنگ برای مهمانیها و مجالس به میز پذیرایی شما رنگوجلای زیادی میبخشد.پنیرک طعم و مزه خاصی ندارد، برای گرمازدگی و رفع عطش مفید است، در کاهش دمای بدن و سرفه نیز به شما کمک میکند.
گل پنیرک۱ قاشق غذاخوریآبسرد۲ پیمانهعرق بیدمشک،نسترن به مقدار دلخواهشکر به مقدار دلخواه
در اولین مرحله گل پنیرک را با مقدار آب حدود ۳۰ دقیقه بخیسانید تا عصاره رنگی گل خارج شود، سپس آن را از صافی رد کنید.حال درون ظرف مناسبی عصاره رنگی گل پنیرک را به همراه آب، شکر و هر عرق دلخواهی که مناسب ذائقه و سلیقهتان است ترکیب کنید. شربت آبی رنگ شما آماده سرو است، با مقداری یخ میتوانید آن را سرو و نوشجان کنید.
برای داشتن رنگهای متنوعی از این شربت از ترکیب کردن عصاره آبی رنگ گل پنیرک با زعفران دمکرده یا آبلیمو میتوانید کمک بگیرید.
۱۹- اسموتی آلو
اسموتی آلو یک نوشیدنی خنک و خوشمزه است که برای تهیه آن تنها به میوه آلو با شکر و آب نیاز دارید. البته آلو را با میوه های دیگر نیز میتوانید ترکیب کنید.
مواد مورد نیاز جهت تهیه اسموتی آلو:آلو ۶ عددیخ به مقدار لازمشکر به مقدار دلخواهآب به مقدار لازم به سراغ آمادهسازی آلوها روید. میوهها را بهخوبی بشویید، هسته و خرابیهای میوه را جدا کنید.برای داشتن اسموتی یکدستتر و زیباتر میتوانید پوست آلوها را بگیرید.میوهها را درون ظرف مناسبی یا زیپ کیپ بچینید و درون فریزر به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه قرار دهید تا میوهها نیمه یخی و منجمد شوند.اگر زمان کافی در اختیار ندارید مرحله فریز کردن را میتوانید حذف کنید.
برای ادامه طرز تهیه اسموتی آلو به مقاله آن مراجعه کنید.
۲۰- شربت نعناع و آلبالو
شربت نعناع و البالو ترکیب خوبی برای تابستان و عطش زای خوبی است.
برای تهیه شربت آلبالو و نعناع به مواد زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز جهت تهیه شربت آلبالو و نعنا:آلبالو بدون هسته ۱ پیمانهبرگ نعنا۱۰-۱۵ عددشکر۱-۲ قاشق غذاخوریآب ۲ پیمانهلیموترش به مقدار دلخواهیخبه مقدار لازمدر اولین مرحله به سراغ آلبالوها روید تمام شاخهها و برگهای میوه را جدا کنید. حال آنها را درون کاسه مناسبی بریزید.مقداری آب سرد به کاسه بیفزایید به شکلی که میوهها درون آب غوطهور باشند.چند دقیقه زمان دهید تا میوهها در آب بمانند و گردوغبار یا حشرات ریزی که به آنها چسبیدهاند توسط آب تمیز شود.آلبالوهای شسته شده را درون آبکش یا صافی بریزید و کمی زمان دهید تا آب اضافی آنها گرفته شدحال با کمک دست یا هستهگیر آلبالو (هر ابزار مناسبی که در اختیار دارید) هستههای میوه را جدا کنید و میوهها را درون ظرف دربدار یا زیپ کیپ قرار دهید.۱-۲ ساعت آنها را درون فریزر قرار دهید تا میوهها نیمه منجمد شوند.
برای ادامه طرز تهیه شربت نعناع و آلبالو به محتوای آن مراجعه کنید.
۲۱- شربت زرشک
شربت زرشک یکی از شربتهای ملس است که برای کسانی که به طعم ملس علاقه دارند گزینه خوبی است.
برای تهیه شربت زرشک به مواد زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز برای تهیه شربت زرشکزرشک خشک۱ کیلوگرمشکر۲/۵ کیلوگرمآب۴ تا ۵ لیوان فرانسوی دستهدارگلاب یا عرق هلبه مقدار لازمدر اولین قدم زرشکها را به خوبی تمیز کنید و چوبهای آن را بگیرید. سپس زرشکها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یک ظرف پر از آب قرار دهید تا به خوبی خیس بخورند و گرد و خاکی اگر در آنها باقی مانده است خارج شود.در مرحله دوم نیاز است که شهد شربت زرشک را آماده کنید.
برای مشاهده ادامه طرز تهیه شربت زرشک به محتوای آن مراجعه کنید.
۲۲- اسموتی هلو و آناناس
اسموتی هلو آناناس یک نوشیدنی خوشمزه و مغذی است که با ترکیب هلو و آناناس تهیه میشود. این اسموتی باعث ترکیبی طعمی منحصر به فرد از شیرینی هلو و ترشی آناناس میشود. هلو باعث افزودن مزه شیرین و آبدار به این اسموتی میشود، در حالی که اناناس با ترشی خود به عنوان مکملی متعادل طعم و مزه آن را تکمیل میکند. این نوشیدنی غنی از ویتامینها و مواد معدنی است و میتواند یک گزینه سالم و مفید برای روزهای گرم تابستانی باشد.
مواد اولیه اسموتی هلو و اناناسهلو١ پیمانهآناناس خرد شدهنصف پیمانهیخ قالبی١پیمانهشکر یا عسلدو تا سه قاشق غذاخوریآب یا شیر١ پیمانه
ابتدا میوهها را خرد کنید و در فریزر چند ساعتی قرار دهید تا یخ بزند. هلوهای یخ زده را در مخلوط کن بریزید و دو قاشق غذاخوری عسل یا شکر را اضافه کنید.حدود نصف پیمانه، یخ قالبی یا یخ خرد شده را به هلوها اضافه کنید.نصف پیمانه آب یا شیر را اضافه کنید و بعد مخلوط کن را روشن کنید و تا زمانی که میوه و یخ ها کاملا مخلوط و خرد شوند اجازه دهید مخلوط کن روشن بماند.
برای مشاهده ادامه مطلب طرز تهیه اسموتی هلو و آناناس اینجا کلیک کنید.
۲۳- کوکتل توتفرنگی
کوکتل توتفرنگی، این نوشیدنی بسیار خوشرنگ و خوشطعم یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای فصل تابستان است. به زبان ساده کوکتل، ترکیبکردن چند ماده همطبقه برای منظوری خاص است. مثلا وقتی تکههای چند میوه استوایی را با هم ترکیب میکنند به آن کوکتل استوایی گفته میشود. کوکتلها در دو نوع شیرین و خامهای و طعمهای ملس سرو میشوند.
مواد مورد نیاز جهت تهیه کوکتل توتفرنگی:توت فرنگی ۲۰۰ گرمعسل ۲ قاشق غذاخوریلیمو تازه ۱ عدد
در اولین مرحله به سراغ شستن توتفرنگیها روید. توتفرنگیها را درون کاسه مناسبی بریزید و کاسه را مملو از آب سرد کنید.چند دقیقه به میوهها زمان دهید تا درون آب بمانند و حشرات و گردوغبار چسبیده به آنها توسط آب تمیز شود.حال میوهها را از ظرف آب خارج و درون آبکش بریزید، کمی منتظر بمانید تا آب آنها گرفته شود.به کمک چاقو کلاهک سبز میوه را ببرید.توتفرنگیهای شسته شده را درون مخلوطکن یا میکسر بریزید و چند پالس بزنید تا میوهها کاملا له و پوره شوند.در این مرحله با توجه به ذائقه و میزان شیرینی توتفرنگیها مقداری عسل به ترکیب درون مخلوطکن اضافه کنید
برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکتل توت فرنگی اینجا کلیک کنید.
۲۴- لیموناد توت فرنگی
لیموناد توت فرنگی یک نوشیدنی خنککننده و مطبوع است که طعم تازه و معتدل لیموناد با شیرینی و عطر دلنشین توت فرنگی را ترکیب میکند. مناسبترین زمان مصرف این نوشیدنی در فصل گرم تابستان است که میتواند به عنوان جایگزینی ارزانقیمت و خوشمزه برای نوشیدنیهای گازدار و نوشابههای آمادهی بازار عمل کند. مواد اولیهی استفادهشده در این لیموناد از جمله توت فرنگی تازه یا منجمد، لیموناد تازه یا آماده، یخ و شکر اجازه میدهند تا طعم لطیف و شیرین این نوشیدنی را در خاطر خود نگه دارید.
مواد اولیه جهت تهیه لیموناد توت فرنگیتوت فرنگی تازه یا منجمد۱ پیمانهلیموناد تازه یا آماده۲ پیمانهیخ½ پیمانهشکر (اختیاری)بسته به ذائفهبرگ نعناع تازه (اختیاری)برای تزئینتوتهای فرنگی را با آب یخزده بشویید تا کاملاً تمیز شوند.توتهای شستهشده را در بلندر یا مخلوط کن بریزید و به پوره تبدیل کنید. اگر دوست دارید پوست یا جزئیات توت کاملا مخلوط شود، میتوانید از آب میوهگیری استفاده کنید.پورهی توت فرنگی را به لیموناد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تماماً ترکیب شوند.
برای ادامه طرز تهیه لیموناد توت فرنگی به محتوای آن مراجعه کنید.
۲۵- شربت گوجه سبز
شربت گوجه سبز یکی از انواع شربتهای تابستانی است که برای رفع عطش بسیار مفید است. شاید تا به حال نام این شربت را نشنیده باشید؛ اما جالب است بدانید که شربت گوجه سبز یکی از خوشمزهترین و متفاوتترین شربتهایی است که میتوانید به راحتی و با چند قلم مواد ساده آن را در خانه تهیه کنید.
مراحل تهیه شربت گوجه سبز
مراحل تهیه شربت گوجه سبز به شرح زیر است:
در مرحله اول گوجه سبزها را بشویید. ساقههای آنها را جدا سازید و اگر میوهای لکه قهوهای دارد یا علائمی از فاسد شدن دارد آن را از سایر میوهها جدا سازید؛ زیرا تأثیر منفی در طعم نهایی شربت شما میگذارد.سپس گوجهسبزها را درون قابلمه مناسبی بریزید، برای تهیه این شربت بهتر است از قابلمه رویی یا استیل استفاده کنید. به قدری آب به قابلمه اضافه کنید تا یک بند انگشت روی گوجه سبزها آب قرار گیرد.قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و درب آن را ببندید. ۶۰-۹۰ دقیقهای زمان دهید تا گوجه سبزها به خوبی در قابلمه بپزند و کاملا نرم شوند.پس از گذشت این زمان حرارت را خاموش کنید و محتوای درون قابلمه را از صافی رد کنید. برای تهیه شربت به آب گوجه سبزها نیاز دارید.حال آب گوجه سبزها را درون قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام شربت را به هم زنید. پس از کمی جوشیدن شربت کفهای سفید رنگی روی قابلمه نمایان میشود.
برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و خوشمزه تابستانی روی لینک طرز تهیه شربت گوجه سبز کلیک کنید.
۲۶- شربت گل محمدی
شربت گل محمدی یکی از خوشطعمترین شربتهای سنتی ایرانی و بهترین شربت برای روزهای گرم تابستان است که خواص زیادی برای بدن دارد و طعم دلچسب آن شما را شگفت زده میکند.
مراحل تهیه شربت گل محمدی
مراحل تهیه شربت گل محمدی به شرح زیر است:
برای شروع باید گل ها را در یک ظرف بریزید و چند دور با آب بشویید تا گرد و خاک و آلودگی های گل ها تمیز شود. در ادامه گلبرگهای تازه و سالم را جدا کنید و در ظرف جداگانه بریزید.یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. گل محمدی های شسته شده را در یک قابلمه جداگانه بریزید. آب جوش را یک باره روی گلبرگهای گل محمدی بریزید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی گلبرگها را بپوشاند.درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و بعد آن را روی قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی میز آشپزخانه بگذارید و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا عطر و رنگ گلبرگها به طور کامل خارج شود.حال باید یک آبکش را روی یک قابلمه قرار دهید. سپس گلبرگها را آبکش کنید تا آب آنها داخل قابلمه بریزید. در این مرحله اگر گلبرگهای ما طعم تلخی ندارد، میتوانید کمی آنها را فشار دهید. اما در صورت تلخ بودن طعم گلبرگها به هیچ عنوان نباید آنها را فشار دهید، زیرا این کار موجب تلخ شدن و بد رنگ شدن شربت شما میشود.
برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و خوشمزه تابستانی روی لینک طرز تهیه شربت گل محمدی کلیک کنید.
۲۷- شربت توت فرنگی
شربت توت فرنگی، یک نوشیدنی خنک، گوارا و سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است که طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی میتوان آن را در منزل تهیه و نوش جان کرد.
مراحل تهیه شربت توت فرنگی خانگی
مراحل تهیه شربت توت فرنگی خانگی به شرح زیر است:
توت فرنگیها را به دقت بشویید و کلاهک آنها را جدا کنید. توت فرنگیها را به قطعات کوچک خرد کنید. هر چه توت فرنگیها ریزتر خرد شوند، پخت آنها سریعتر و راحتتر انجام میشود.از توت فرنگیهای تازه، رسیده و معطر استفاده کنید. توت فرنگیهای کهنه یا نارس طعم و مزه خوبی به شربت نمیدهند.آب و شکر را در قابلمهای مناسب مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا شکر حل شود. میزان شکر را میتوانید به دلخواه خود تنظیم کنید. اگر طعم شیرینتر را دوست دارید، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید.از شکر سفید تصفیه شده استفاده کنید. شکر قهوهای یا شکر خام ممکن است طعم و رنگ شربت را تغییر دهد. از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید. آب شیرین یا ناخالص میتواند طعم و شفافیت شربت را تحت تاثیر قرار دهد.پس از حل شدن شکر، توت فرنگی خرد شده را به مخلوط اضافه کنید. حرارت را کمی زیاد کنید و به جوش برسانید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا توت فرنگیها پخته و له شوند.
برای ادامه رسپی این شربت خوشرنگ و خوشمزه روی لینک طرز تهیه شربت توت فرنگی کلیک کنید.
۲۸- شربت نعنا تازه
هوا که رو به گرمی میرود هیچ چیز دلچسبتر از یک نوشیدنی خنک و خوش طعم نمیتواند حال انسان را سر جایش بیاورد. شربت نعنا به دلیل ایجاد حس خنکی یکی از بهترین نوشیدنیهای سنتی است که میتوانیم با صرف هزینهای بسیار کم آن را در خانه درست کنیم. جالب است بدانید که نعنا با وجود حس خنکی که ایجاد میکند طبع گرم و خشکی دارد و برای جلوگیری از دل درد و نفخ معده هم بسیار مفید است.
مراحل تهیه شربت نعنا تازه
مراحل تهیه شربت نعنا تازه به شرح زیر است:
ابتدا آب و شکر را درون قابلمه ریخته و با هم مخلوط میکنیم. سپس آن را روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم شهد غلیظی از آن به دست آید.زمانی که شهد ما آماده شد برگ های نعنا را از ساقه جدا کرده و درون قابلمه می ریزیم. در قابلمه را بسته و حرارت را نیز کم میکنیم. اجازه میدهیم تا نعنا به مدت یک ساعت درون شهد بجوشد.بعد از این که یک ساعت گذشت و تمام عصاره نعنا وارد شهد شد یک دم کنی روی در قابلمه قرار میدهیم تا حسابی شربت دم بکشد.
برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و دلچسب روی لینک طرز تهیه شربت نعنا تازه کلیک کنید.
۲۹- شربت آلوئه ورا
شربت آلوئه ورا یا آلوورا یکی از خوشمزهترین انواع شربت خانگی است که برای تهیه آن باید از برگهای تازه آلوئه ورا استفاده کنید. برای تهیه این شربت میتوانید هم شکر و هم عسل را مورد استفاده قرار دهید.
مراحل تهیه شربت آلوئه ورا
مراحل تهیه شربت آلوئه ورا به شرح زیر است:
برای شروع باید برگ آلوئه ورا را بشویید و بعد برش دهید و ژلههای داخل برگ را به آرامی خارج کنید. برای این کار باید برگ را به دو لایه تقسیم کنید و تکههای آلوئه ورا را با چاقو ببرید یا با قاشق بردارید و داخل ظرف بریزید.تکههای ژل آلوئه ورا به صورت ریز خرد کنید و بعد مقداری آب سرد به آنها اضافه کنید. اجازه دهید ژلهها برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آب سرد بمانند تا تلخیشان گرفته شود. در این نیم ساعت باید هر ۵ دقیقه یک بار آب را دور بریزید و دوباره ظرف را با آب سرد تازه پر کنید.آب داخل ظرف ژل آلوئه ورا را دور بریزید و بعد آن را در مخلوط کن میکس کنید تا کاملا پوره شود.
برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و گوارا روی لینک طرز تهیه شربت آلوئه ورا کلیک کنید.
امیدوارم این شربتهای خوشمزه را در منزل درست کنید و در کنار آن آشپزی کنید و با غذا میل کنید.