گواهی اسقاط خودروهای کارکرده: هزینه‌ها و جزئیات واردات

ارسال شده توسط: پوریا هاشم پور 18 مرداد 1403 ساعت 13:39

همزمان با ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای کارکرده، قیمت گواهی اسقاط برای ترخیص خودروهای خریداری شده نیز اعلام شده است.

طرح آزادسازی واردات خودروهای کارکرده یکی از بزرگترین رویدادهای خودرویی سال های اخیر کشورمان است که تحت شرایط و ضوابط خاصی می‌تواند به عنوان مرحمی بر اوضاع آشفته بازار ماشین کشورمان ایفای نقش کند. طبق آخرین اخبار خودرو و بر اساس اعلام گمرک کشور واردات خودروهای کارکرده منوط به ارائه گواهی اسقاط خودروهای فرسوده است. اما قیمت این گواهی چقدر و ارائه آن نیازمند رعایت چه مواردی است؟

قیمت گواهی اسقاط برای واردات خودروهای کارکرده

مدتی پیش شایعاتی در خصوص نحوه خرید و ارائه گواهی اسقاط منتشر شد که متقاضی باید خود دارنده خودروی فرسوده باشد؛ این در حالیست که پیگیری‌ها نشان می‌دهد متقاضیان واردات خودروهای کارکرده، حتماً نیازی نیست که خودروی فرسوده‌ای را خریداری و خودروی فرسوده را به نام خود کنند

قیمت هر گواهی اسقاط تعیین شده از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کننده، ۳۵ میلیون تومان تعیین شده است. این مبلغ برای متقاضیان واردات خودروهای کارکرده در نظر گرفته شده و آنها می‌بایست در مرحله ترخیص و شماره‌گذاری، با مراجعه به سامانه ستاد نوسازی، نسبت به خرید گواهی اسقاط اقدام نمایند.

در خصوص مشخصات فنی و شرایط ترخیص، تعداد گواهی‌های اسقاط مورد نیاز بین ۲ تا ۷ عدد متغیر است. این تعداد بر اساس نوع خودرو و رتبه انرژی آن تعیین می‌شود. جزئیات دقیق این موضوع در آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو به‌صورت کامل شرح داده شده است. متقاضیان می‌توانند بر اساس آن گواهی اسقاط خریداری و سپس خودروی وارد کرده خود را پلاک‌گذاری کنند.

همچنین اعمال تخفیف در ارائه گواهی اسقاط برای خودروهای برقی و هیبریدی صورت خواهد گرفت. این موضوع می‌تواند انگیزه‌ای برای واردات خودروهای با آلایندگی کمتر باشد.

ارزش خودرو و حقوق ورودی بر اساس تبصره ۶ ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین‌آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آنها مصوب ۱۳۷۱ (موضوع ماده ۱۲ قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۲) تعیین خواهد شد. نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی کارکرده به‌نحوی تعیین می‌شود که علاوه بر کاهش قیمت خودروهای یاد شده، از شکل‌گیری هرگونه امتیاز ویژه اقتصادی برای واردکنندگان جلوگیری کند.

ویدیو مرتبط همچنین بخوانید: دستاورد جدید واردات خودرو به کشور؛ ماشین‌هایی که آتش می‌گیرند! آیا خودروهای وارداتی جدید هم سهمیه سوخت دارند؟ در ۴ ماه اول سال ۱۴۰۳ چند دستگاه خودرو خارجی به کشور وارد شده است؟

مطالب مفید