بازنویسی عنوان: فرارو | کشف راز قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان طبیعی!

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که در بدن ساخته و در غذا‌ها نیز یافت می‌شوند. این ترکیبات به دفاع از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث استرس اکسیداتیو شده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مختلف را افزایش دهند.

به گزارش مثبت سبز، داشتن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان، سطح آنتی اکسیدان خون را برای مبارزه با استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد. بسیاری از غذا‌های غنی از مواد مغذی از جمله انواع خاصی از توت ها، آجیل و سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان نیز هستند. اما غنی‌ترین و قویترین آنتی اکسیدان طبیعی کدام است؟

شکلات تلخ، قویترین آنتی اکسیدان طبیعی

شکلات تلخ یک خوراکی لذیذ و مقوی و مملو از آنتی اکسیدان‌های مفید است. آنتی اکسیدان کلیدی موجود در شکلات تلخ نوعی ترکیب پلی فنول به نام فلاونول است.

فلاونول‌ها زیرمجموعه‌ای از فلاونوئیدها، گروه بزرگی از آنتی اکسیدان‌های گیاهی هستند. محتوای فلاونول چیزی است که شکلات تلخ را از شکلات شیری یا شکلات سفید متمایز می‌کند. شکلات تلخ باید حداقل ۵۰ درصد کاکائو داشته باشد.

محتوای بالای فلاونول موجود در شکلات تلخ، فواید بالقوه‌ای برای سلامتی دارد. فلاونول‌ها با افزایش اتساع عروق و بهبود جریان خون، به حمایت از سطوح سالم فشار خون کمک می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است با محافظت از چشم در برابر استرس اکسیداتیو و افزایش جریان خون به شبکیه برای سلامت بینایی مفید باشند.

آنتی اکسیدان‌های فلاونول موجود در شکلات تلخ ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ کمک کنند. این ترکیبات با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، می‌توانند التهاب و آسیب اکسیداتیو را کاهش دهند که عوامل زمینه‌ای در ایجاد این شرایط مزمن هستند.

توت فرنگی

آنتی اکسیدان‌های کلیدی موجود در توت فرنگی، ویتامین C و انواع ترکیبات پلی فنول از جمله اسید الاژیک هستند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی محلول در آب است که نقش مهمی در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و محافظت از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو دارد. توت فرنگی منبع عالی این ماده مغذی ضروری است.

بلو بری، قویترین آنتی اکسیدان طبیعی

وقتی صحبت از محتوای آنتی اکسیدانی استثنایی به میان می‌آید، بلو بری یک ابر غذای واقعی است. رنگ آبی عمیق بلو بری از دسته‌ای از آنتی اکسیدان‌های پلی فنول به نام آنتوسیانین‌ها می‌آید.

آنتوسیانین‌ها نوعی فلاونوئید هستند که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی به دلیل مزایای بالقوه در حمایت از سلامت قلب و عروق، مدیریت سطح قند خون و کاهش التهاب به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. مصرف منظم بلو بری منجر به کاهش ۲۰ درصدی آسیب سلولی می‌شود که احتمالا به دلیل اثرات محافظتی قوی آنتی اکسیدان‌های آنتوسیانین است.

چغندر

اگر به دنبال قویترین آنتی اکسیدان طبیعی هستید، چغندر را امتحان کنید. چغندر منبعی غنی از فیبر، پتاسیم، آهن، فولات و آنتی اکسیدان‌هایی به نام بتالین است. چندین مطالعه بتالین را با کاهش خطر سرطان در روده بزرگ و دستگاه گوارش مرتبط دانسته‌اند.

کلم بنفش

کلم بنفش غنی از ویتامین‌های C، K و A و دارای محتوای آنتی اکسیدانی بالایی است. ویتامین C موجود در کلم قرمز ممکن است به تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست کمک کند. همچنین حاوی آنتوسیانین است که به آن رنگ می‌دهد و ممکن است در کاهش التهاب، محافظت در برابر بیماری قلبی و کاهش خطر برخی سرطان‌ها موثر باشد.

اسفناج

اسفناج سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و کالری بسیار کمی دارد. دو نوع از آنتی اکسیدان‌های موجود در اسفناج، لوتئین و زاگزانتین است که ممکن است به محافظت از چشم در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش و سایر طول موج‌های مضر نور کمک کند.

ادویه‌جات و گیاهان

ادویه‌هایی مانند زنجبیل، زردچوبه و پودر سیر و گیاهانی مانند رزماری، جعفری و مریم گلی، همگی حاوی انواع مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های مهم هستند. مصرف آن‌ها در غذا می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند که در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف موثر است.

سخن پایانی

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که بدن به طور طبیعی آن‌ها را می‌سازد. همچنین شما می‌توانید آن‌ها را از انواع مختلف غذا‌ها دریافت کنید. این ترکیبات از بدن شما در برابر مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. استرس اکسیداتیو ناشی از این مولکول‌ها خطر بیماری‌های قلبی، سرطان، دیابت نوع ۲ و بسیاری از بیماری‌های مزمن دیگر را افزایش می‌دهد.

مطالب مفید