طرز تهیه خوراک گل‌کلم و بادمجان؛ سالم، خوشمزه و ساده

به گزارش مردمک به نقل از اکالا
مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

۱۵ دقیقه

زمان پخت

۲۵ دقیقه

خوراک گل‌کلم و بادمجان یک خوراک خوشمزه و گیاهی است که اصل آن به کشور هندوستان برمی‌گردد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه خوراک گل‌کلم و بادمجان آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای طبخ این غذای خوشمزه، ادویه‌ها را کمی تفت دهید. سپس پیاز، سیر و زنجبیل را هم در روغن تفت دهید. بادمجان و گوجه پوست‌گرفته را خرد کرده و همراه گل‌کلم و نخود به مواد اضافه کنید.

ادویه‌ها و کمی آب جوش را به محتویات قابلمه اضافه کنید و بگذارید سبزیجات آرام بپزند و نرم شوند. در پایان خوراک را سرو کنید و در صورت تمایل با کمی ماست روی آن را تزئین کنید.

در ادامه با طرز تهیه این خوراک به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای خوراک گل‌کلم و بادمجان برای 6 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازپودر کاری۲ قاشق غذاخوریگرام ماسالا۱ قاشق چای‌خوریخردل۱ قاشق چای‌خوریروغن۲ قاشق غذاخوریپیاز۱ عددسیر۲ حبهزنجبیل رنده شده۱ قاشق چای‌خورینمک۳/۴ قاشق چای‌خوریبادمجان۱ عدد بزرگگل‌کلم خرد شده۳ فنجانگوجه فرنگی۴۵۰ گرمنخود پخته۴۵۰ گرمماست (اختیاری)۱/۲ فنجان

مرحله اول: ادویه‌ها را تفت دهید

یک ماهیتابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. به ماهیتابه گرام ماسالا، پودر کاری و خردل را اضافه کنید و خوب مواد را تفت دهید.

به این کار تا حدود ۱ دقیقه ادامه دهید تا رنگ ادویه‌ها کمی تیره‌تر شود. بعد از یک دقیقه ادویه‌ها را به یک کاسه انتقال دهید.

مرحله دوم: پیاز و سیر را تفت دهید

پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را ساطوری کنید.

کمی روغن در ماهیتابه بریزید و به آن پیاز، سیر، زنجبیل رنده شده و نمک را اضافه کنید.

مواد را هم بزنید تا نرم شوند. برای این کار ۳ تا ۴ دقیقه زمان لازم دارید.

مرحله سوم: بادمجان را آماده کنید

بادمجان‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را به صورت حبه‌ای خرد کنید.

در انتهای گوجه‌ها یک برش ضربدری شکل ایجاد کنید و آن‌ها را در آب جوش بریزید.

بعد از ۱۰ دقیقه پوست گوجه‌ها را جدا کنید و آن‌ها را هم به صورت حبه‌ای خرد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مراکشی با بادمجان و نخود

مرحله چهارم: بادمجان و گل‌کلم را اضافه کنید

بادمجان خرد شده را به همراه گل‌کلم خرد شده و گوجه‌ها به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.

نخود را به همراه ۱/۲ فنجان آب جوش به محتویات خوراک اضافه کنید.

ادویه‌های تفت داده شده را هم به مواد اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید.

هر از گاهی غذا را هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خوراک آماده است.

مرحله پنجم: خوراک گل‌کلم و بادمجان را سرو کنید

خوراک را در ظرف مورد نظر خود بریزید. در صورت تمایل از کمی ماست رقیق شده را برای تزئین روی خوراک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه و تماته

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه خوراک گل‌کلم و بادمجان

قبل از پخت این خوراک، حتما نکات زیر را هم بخوانید:

این خوراک، یک خوراک هندی است اما می‌توانید آن را بدون استفاده از ادویه کاری و گرام ماسالا هم آماده کنید.دستور پخت اصلی این خوراک حاوی نخود پخته شده است اما در صورت تمایل می‌توانید نخود را از این خوراک حذف کنید.می‌توانید گل‌کلم‌ها را قبل از اضافه کردن به خوراک با کمی ادویه و روغن زیتون طعم‌دار کرده و گریل کنید. این کار طعم گل‌کلم‌ها را در این خوراک بهتر می‌کند.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه خوراک گل‌کلم و بادمجان آشنا شدیم. این خوراک یک غذای پرادویه و خوشمزه است که با توجه به محتویاتش که تنها از سبزیجات تشکیل شده، انتخابی مناسب برای افراد گیاهخوار هم هست.

منبع: eatingwell

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

مطالب مفید