طرز تهیه بیسکویت مادر خانگی: دستوری برای خلق طعمی به یاد ماندنی و جذاب!
بیسکویت مادر، یکی از انواع بیسکویتهای نوستالژی خوشمزه و قدیمی است که طرفداران زیادی دارد. این بیسکویت در بین کودکان هم محبوبیت زیادی دارد. تهیه بیسکویت مادر به صورت خانگی کار سخت و دشواری نیست و شما به راحتی با چند قلم مواد اولیه ساده و در دسترسی میتوانید این بیسکویتهای خوشمزه را برای خود و فرزندان دلبندتان آماده کنید.
در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه بیسکویت مادر خانگی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه بیسکویت مادر خانگی
آرد نانوایی ۲۸۰ گرمکره ۱۱۴ گرمپودر قند ۶۰ گرموانیل ۱/۴ قاشق چایخوریشیر سرد ۱/۴ پیمانهنمک ۱/۲ قاشق چایخوریبیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه بیسکویت مادر خانگی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این بیسکویت ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۲۵-۲۰ عدد بیسکویت متوسط به شما میدهد که با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این بیسکویت های جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این بیسکویت ها در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی فر
یکی از مهمترین عوامل در پخت بیسکویت و شیرینیهای خانگی از پیش گرم کردن فر است. برای تهیه این بیسکویت نیز باید فر برقی یا گازیتان را ۱۰-۱۵ دقیقه پیش از شروع پخت بیسکویت روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود.
ته سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی بیسکوییت مادر خانگی
مرحله دوم: آماده سازی مواد خشک
در یک کاسه بزرگ آرد، پودر قند، بیکینگ پودر و نمک را با هم ترکیب کنید و ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.
الک کردن مواد خشک موجب لطیف شدن بیسکویتهای شما میشود.استفاده از آرد نانوایی باعث میشود بیسکویتها تردتر و خوشمزهتر شوند؛ اما اگر آن آرد را در دسترس ندارید میتوانید از آرد سفید قنادی استفاده کنید.
مرحله سوم: افزودن کره و وانیل
کره نرم شده را با کمک چاقو به ابعاد مکعبی کوچکی برش زنید. کره باید نرم شده باشد؛ اما آب نشده باشد.
کرههای نرم شده را به ترکیب مواد خشک درون ظرف اضافه کنید و با نوک انگشت مواد را کمی ماساژ دهید تا مواد خشک به کره بچسبند.
حال مواد را بین دو دست کمی ماساژ دهید تا ترکیبی شبیه به خرده نان به دست آید.
دقت کنید که بیش از حد خمیر را ورز ندهید، زیرا باعث سفت شدن بیسکویتها میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بیسکویتهایبای خانگی سهسوته بدون فر
مرحله چهارم: افزودن شیر سرد
شیر سرد را به تدریج به ترکیب درون کاسه اضافه کنید. توجه داشته باشید که دمای شیر بسیار مهم است.
شیر باید سرد باشد تا خمیر به خوبی سفت شود پس از افزودن شیر با نوک انگشتان خمیر را ورز دهید تا خمیر بافت یکدست و یکنواختی به خود گیرد. خمیر باید نرم و لطیف باشد.
شما در تهیه این بیسکویت میتوانید، پودر کاکائو، دارچین یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید به خمیر اضافه کنید.
مرحله پنجم: قالب زدن خمیر
تکه ای کاغذ روغنی روی سطح میز کارتان گذارید و کمی روی آن را آرد پاشی کنید.
خمیر را روی کاغذ گذارید و به آرامی با وردنه خمیر را به قطر ۱ سانتیمتر باز کنید.
سپس با کمک قالبهای مستطیل شکل یا چاقو خمیر را برش بزنید.
بیسکویتهای برش خورده را در کنار هم با کمی فاصله روی سینی فر بچینید.
مرحله ششم: تزیین و پخت بیسکویت
شما به دلخواه میتوانید با چنگال یا خلال دندان سوراخ های کوچکی روی خمیر ایجاد کنید.
سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۱۷ دقیقه در فر برقی با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه قرار دهید تا بیسکویتها طلایی شوند.
توجه داشته باشید که زمان پخت ممکن است بسته به فر و ضخامت بیسکویتها کمی متفاوت باشد.
پس از پخت، بیسکویتها را از فر خارج کنید و زمان دهید تا بیسکویتها کاملا خنک و سرد شوند. شما میتوانید بیسکویتها را با شکلات آب شده یا انواع مغزیجات تزیین کنید.
بیسکویتهای خنک شده را در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این نکات و مراحل ساده میتوانید بیسکویتهای مادر خانگی بسیار خوشمزه و تردی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.