طرز تهیه ترشی هویج و بادمجان؛ تجربه‌ای بی‌نظیر از طعم‌های ناب و متفاوت

ترشی هویج و بادمجان یکی از ترشی‌های بسیار خوشمزه و محبوبی است که به روش‌های بسیار مختلفی تهیه می‌شود. ترکیب طعم شیرین و ترش بادمجان در کنار یکدیگر در این ترشی طعم بسیار جذاب و منحصر به فردی را ایجاد می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی هویج و بادمجان را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه ترشی هویج و بادمجان

مواد لازم جهت تهیه ترشی هویج و بادمجان به شرح زیر است:

بادمجان۱ کیلوگرمسیر۱۰ حبههویج۵۰۰ گرمآب۵۰۰ میلی‌لیترسرکه سفید۱ لیترشوید، نعنا، تره و گشنیزبه مقدار دلخواهنمک، فلفل، گلپر، زردچوبه و سیاه دانهبه مقدار دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه ترشی هویج و بادمجان

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۵-۳۵ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی آن ۷-۱۰ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۱/۵-۲ کیلوگرم ترشی به شما می دهد. شما با جمع و تفریق ساده ای می توانید مقدار مواد را کاهش یا افزایش دهید و در حجم های کمتر یا بیشتری این ترشی خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی هویج، سیر و سبزی

هویج و سیر را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. پس از خشک شدن پوست هویج را به دلخواه بگیرید و با کمک چاقو هویج را خرد کنید.

سیر را نیز به همین ترتیب پوست بگیرید و آن را به ۲-۴ قسمت برش زنید.

سبزی‌های ترشی را نیز بشویید و روی پارچه نخی آشپزخانه‌ای قرار دهید تا آب اضافی‌شان کاملا گرفته شود و سبزی‌ها خشک شوند.

با کمک چاقو یا میکسر سبزی‌های تازه را خرد کنید.

مرحله دوم: آماده سازی و پخت بادمجان

بادمجان را با مقداری آب بشویید و پوست آن را بگیرید.

بادمجان را به دلخواه خرد کنید. بهتر است در این مرحله تلخی بادمجان‌ها را بگیرید برای این کار می‌توانید

بادمجان‌ها را قبل از پختن در کاسه‌ای آب نمک قرار دهید و پس از گذشت ۸-۱۲ دقیقه آن‌ها را آبکشی کنید و با آب سرد بشویید یا

بادمجان‌ها را در آب در حال جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید. سپس درون آبکش بریزید و با آب سرد آن ها را بشوید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر

مرحله سوم: آماده سازی سس ترشی

درون قابلمه بزرگ مناسبی سرکه، آب، نمک، فلفل قرمز، گلپر، زردچوبه و سیاه دانه بریزید و به خوبی همه مواد را با هم مخلوط کنید.

مقدار ادویه‌ها را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنید.

اگر دوست دارید ترشی شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم: ترکیب همه مواد با هم

بادمجان‌های خرد شده، هویج، سیر و سبزی تازه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.

مرحله پنجم: پخت ترشی

قابلمه حاوی ترشی هویج و بادمجان را روی حرارت قرار دهید.

زمان دهید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.

سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه زمان دهید تا محتوای ترشی شما با حرارت ملایم بجوشد و اصطلاحا جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل تند چرخ شده

مرحله ششم: خنک کردن و انتقال به ظرف نگهدارنده

پس از گذشت زمان اعلام شده حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا ترشی خنک شود.

ترشی آماده شده را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در آن‌ها را محکم ببندید. برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، حتما از شیشه‌ها عاری از هر گونه آلودگی باشند.

شیشه‌های ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. ترشی هویج و بادمجان پس از گذشت یک هفته آماده مصرف است.

برای اینکه ترشی سریع‌تر جا بیفتد، می‌توانید آن را در یخچال نگهداری کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این ترشی بسیار خوشمزه را تهیه و به عنوان پیش غذا، کنار غذا یا در سالاد استفاده کنید. توجه داشته باشید که این تنها یک روش تهیه برای ان ترشی است و شما می‌توانید با توجه به ذائقه خود، تغییراتی در آن ایجاد کنید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید