طرز تهیه انگور پلو؛ تجربه‌ای شیرین و دلپذیر از هم‌نشینی طعم برنج و انگور

انگور پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب قدیمی ایرانی است که با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی به راحتی تهیه می‌شود. انگور پلو با طعمی متفاوت و جذاب می‌تواند انتخابی مناسب برای مهمانی و دورهمی‌هایتان باشد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه انگور پلو را مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه انگور پلو

مواد لازم جهت تهیه انگور پلو به شرح زیر است:

برنج۳ پیمانهکره یا روغن۱۰۰ گرمانگور سیاه یا قرمز (بدون هسته)۲ پیمانهزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریشکر۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (اختیاری)دارچین۱ قاشق چای‌خوری (اختیاری)نمکبه میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه انگور پلو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این پلو ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این پلو جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این پلو در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌ سازی برنج

ابتدا برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا نشاسته آن خارج شود و آب برنج شفاف شود.

سپس برنج را در ظرفی با مقداری نمک و آب بگذارید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس بخورد.

خیس کردن برنج به دانه دانه شدن و کیفیت بهتر آن در زمان پخت کمک می‌کند.

مرحله دوم: آماده‌ سازی انگور

انگورها را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

دانه‌های آن‌ها را از شاخه جدا کنید. اگر انگور بدون هسته استفاده کنید، کار راحت‌تر خواهد بود. اما اگر انگورهایتان هسته دارند باید هسته آن‌ها را جدا کنید.

از انگورهای شیرین و رسیده استفاده کنید تا طعم نهایی غذا بهتر شود.

انتخاب انگور برای این غذا بستگی به سلیقه شما دارد. انگورهای سیاه یا قرمز با طعم قوی‌تر معمولاً برای این غذا مناسب‌تر هستند، اما از انگور سبز نیز می‌توانید استفاده کنید.

مرحله سوم: پختن برنج

در یک قابلمه بزرگ که قصد طبخ غذا را دارید مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید تا آب درون آن به نقطه جوش رسد.

حال برنج خیس‌خورده را به آن اضافه کنید. برنج را تا زمانی که دانه‌های آن نرم شود، اما همچنان مغز آن کمی سفت باشد، بجوشانید (تقریباً ۷ تا ۸ دقیقه).

سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

توجه داشته باشید که بافت برنج‌های مختلف با هم متفاوت است و ممکن است این زمان برای شما کمتر یا بیشتر باشد.

پس از آبکش کردن برنج، آب سرد روی آن بریزید تا از ادامه پخت آن جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسفناج پلو

مرحله چهارم: تفت دادن انگور

در یک ماهیتابه مقداری کره یا روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید.

سپس دانه‌های انگور را به ماهیتابه اضافه کنید و آن‌ها را به آرامی تفت دهید تا کمی نرم شوند.

اگر دوست دارید که انگور پلو شیرین‌تر باشد، می‌توانید در این مرحله ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و همراه با انگورها تفت دهید.

مراقب باشید که انگورها له نشوند؛ تفت دادن باید کوتاه و ملایم باشد.

مرحله پنجم: پختن انگور پلو

در قابلمه‌ای که قصد دم کردن برنج را دارید، ابتدا مقداری کره یا روغن بریزید.

سپس یک لایه از برنج آبکش شده را در قابلمه قرار دهید و روی آن مقداری از انگورهای تفت‌ داده شده بریزید.

این کار را لایه‌لایه تکرار کنید تا مواد تمام شوند.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده و دارچین را روی هر لایه از برنج بریزید تا طعم و عطر آن دلپذیرتر شود.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج و انگور به آرامی دم بکشند.

برای دم کشیدن بهتر، از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید و قابلمه را با درب مناسب بپوشانید.

حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج به خوبی دم بکشد و آماده شود.

برای ایجاد یک ته‌دیگ خوشمزه، می‌توانید پیش از قرار دادن برنج در قابلمه، مقداری نان یا سیب‌زمینی در کف قابلمه بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کدو حلوایی پلو

مرحله ششم: سرو انگور پلو

پس از دم کشیدن برنج، آن را به آرامی در ظرف سرو کشیده و با زعفران و دارچین تزیین کنید.

انگور پلو به همراه مرغ یا گوشت می‌تواند ترکیبی لذیذ و مناسب برای سرو در مجالس باشد.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این غذای جذاب و متفاوت را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در تهیه انگور پلو از فوت و فن‌ها یا ترفندهایی استفاده می‌کنید که موجب خوش طعم‌تر شدن غذا می‌شود خوشحال می شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید