یافتن «کانابیدیول» در گیاهی با کشت آزاد و قانونی!

 به گفتۀ رودریگو مورا نتو، زیست شناس مولکولی از دانشگاه فدرال ریودوژانیرو، این تیم ترکیب «کانابیدیول» را در میوه‌ها و گل‌های گیاهی به نام Trema micrantha blume یافتند؛ درختچه‌ای که در بیشتر مناطق آمریکای جنوبی رشد می‌کند و اغلب به عنوان یک علف هرز در نظر گرفته می‌شود.

ترکیب «کانابیدیول» که بطور فزاینده برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، درد مزمن و اضطراب استفاده می‌شود، در کنار تتراهیدروکانابینول (THC) یکی از ترکیبات فعال اصلی در شاهدانه است که مصرف آنها باعث می‌شود به فرد احساس سرخوشی نیز دست بدهد.

به گفتۀ رودریگو مورا نتو، تجزیه و تحلیل‌های شیمیایی ترکیبات این گیاه نشان داده که این گیاه جدید، سرشار از ترکیب «کانابیدیول» است اما ترکیب «تتراهیدروکانابینول» را ندارد.

به این ترتیب این گیاه را می‌توان منبع جدیدی برای تامین «کانابیدیول» دانست؛ آنهم در حالی که کشت و بهره‌ برداری از آن برخلاف حشیش، با ممانعت‌های قانونی و نظارتی کشورها از جمله در برزیل روبرو نیست.

البته رودریگو مورا نتو این موضوع را خاطرنشان می‌کند که دانشمندان پیش از این «کانابیدیول» را در گیاه دیگری در تایلند نیز پیدا کرده بودند.

تیم تحقیق اکنون قصد دارد مطالعات خود را روی شناسایی بهترین روش‌های استخراج ترکیب «کانابیدیول» از گیاه Trema متمرکز کند؛ همچنین به بررسی میزان اثربخشی ترکیبات این گیاه بر بیمارانی بپردازد که همین حالا نیز به کمک شاهدانه پزشکی درمان می‌شوند.

این تیم اخیراً کمکی به مبلغ ۱۰۴ هزاردلار آمریکا از دولت برزیل برای تأمین مالی این تحقیق دریافت کرده است.

مطالعه‌ای که توسط موسسه تحلیل بازار «Vantage Market Research» انجام شده، بازار جهانی «کانابیدیول» را حدود ۵ میلیارد دلار تخمین زده و پیش‌بینی کرده است که این رقم تا سال ۲۰۲۸ میلادی به بیش از ۴۷ میلیارد دلار افزایش یابد.

مطالب مفید