هواداران جلیلی به دنبال هدایت ایران به سوی ساخت بمب اتمی هستند.

به گزارش تجارت نیوز،

 «حدود ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس نامه‌ای را خطاب به شورای عالی امنیت ملی نوشتیم و آن را امضا کردیم و در آن از این شورا درخواست کردیم تا در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تجدید نظر کنند.» این جمله را حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی، طی چند روز گذشته گفته است.

در شرایطی که از شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله و سردار نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران و انتقام ایران از اسرائیل زمان کوتاهی می‌گذرد، تنش‌ها در منطقه به اوج خود رسیده است. در این میان برخی از پارلمان‌نشینان به دنبال جمع آوری امضا برای در تغییر دکترین هسته‌ای هستند. اقدامی که دو روی متفاوت از هم دارد؛ برخی به صف حامیان آن پیوستند و برخی دیگر از این تغییر به عنوان «زدن گل به خودی» یاد می‌کنند. 

جزئیاتی از درخواست بهارستانی‌ها برای تغییر در دکترین دفاعی

در ابتدا، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، یک ماه بعد از انجام عملیات وعده صادق ۱ بیان کرده بود: «اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم.» گویا بحث تغییر دکترین با این اظهارات خرازی باز شد و حالا این روزها نمایندگان مجلس با نوشتن نامه به شورایعالی امنیت ملی خواستار تغییراتی در دکترین دفاعی شده‌اند. 

با وجود آنکه نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی برای تغییر در دکترین دفاعی هنوز ارسال نشده و در مرحله جمع‌آوری امضای بیشتر است اما واکنش‌های زیادی از سوی موافقان و مخالفان خود داشته است. امیرحیات مقدم، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم، درباره احتمال حمله اسرائیل به ایران و پاسخ ها و آمادگی لازم ایران می گوید: «من موافق این هستم که ایران سلاح تاکتیکی هسته‌ای داشته باشد. هم اصلاح‌طلبان هم اصولگرایان مجلس موافق سلاح هسته‌ای هستند.»

احمد نادری، نماینده تهران، هم با اشاره به این موضوع بیان کرده: «وعده صادق ۲ به عنوان یک پاسخ اولیه می‌تواند این دو راهبرد را خنثی و به ضد خود تبدیل کند به شرط آنکه به شکل حرکت مقطعی متوقف نشود. چنانکه بارها متذکر شده‌ام ما نیاز داریم که در دکترین نظامی و امنیتی خودمان تجدیدنظر کنیم تا بازدارندگی بسیار قدرتمندی به وجود آوریم. همچنین نیاز است نیروهای فعال‌شده در سراسر جهان علیه غاصبان جنایتکار را انسجام داده تا یک توافق جهانی علیه رژیم صهیونیستی به وجود آید.»

حسن قشقاوی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، نیز از دیگر موافقان ساخت سلاح هسته‌ای است. او به خبرآنلاین گفته بود: «جوانان ایرانی می‌توانند، ما که از لحاظ بهره هوشی از آمریکایی‌ها قوی‌تر هستیم، این نکته را همه تاریخ می‌گوید که هوش جوان ایرانی و جوان مقاومت قوی‌تر از اروپایی‌ها است منتها باید متعهدانه این کار را انجام دهیم. اگر قرار است F۳۵ ساخته شود، چرا ما آن را نسازیم؟ اگر بنا است که بمب ۹۰۰ کیلویی که کنار یک ساختمان فرود می‌آید و زیر ساختمان می‌رود و آن را هوا می‌کند، چرا ما چنین بمبی نسازیم؟ ما که پهپاد ساختیم. بنابراین استراتژی ما باید به این ترتیب باشد که به سمت ساخت هواپیمایی نظیر F۳۵ باشد، باید به سمت ساخت آن بمب‌ها برویم.»

اما حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس که از مخالفان تغییر در دکترین دفاعی است، به روزنامه اعتماد گفته: «من معتقدم طرح مساله «نیاز ایران به داشتن بمب یا سلاح هسته‌ای» در شرایطی که کشور چنین برنامه‌ای ندارد به معنای دادن ‌گرای تاسیسات هسته‌ای و اقدام بسیار خطرناکی است که برخی نمایندگان و سیاسیون کشور انجام می‌دهند.»

محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی در دولت دوازدهم نیز با اشاره به نامه نمایندگان مجلس به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «تغییر دکترین هسته‌ای موضوع کم اهمیتی نیست که با شرایط احساسی و با کسب چند امضا و یا صحبت شخص یا اشخاص تغییر کند، بلکه از موضوعات بسیار مهم کشور به شمار می‌رود و مستقیما با مسئله امنیت ملی کشور در ارتباط است و بر عمق راهبردهای سیاست نظام تاثیر بسزایی می‌گذارد. الزامی است تا دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی و دیگر بخش های ذیربط در این مورد نظر کارشناسی و متقن بدهند. با توجه به شرایط بحرانی در خاورمیانه این بحث مهمی است بالاخص در این برهه خاص کشور  که دولت چهاردهم به دنبال ثبات در منطقه و تنش‌زدایی و عادی سازی روابط با کشورهای مختلف جهان است. تنها در صورتی شاهد تغییر این دکترین هستیم که تحولات خاصی در منطقه حادث شود که امنیت ملی ایران را با خطر مواجه کند؛ غیر از این ، با عنایت به راهبرد صلح طلبانه و دینی جمهوری اسلامی ایران که ساخت و توسعه سلاح های کشتار جمعی را از اساس نفی می کند، روال همان روالی خواهد بود که مطرح شد.»

اما از آنجایی که بحث بر سر تغییر در دکترین دفاعی در چند روزگذشته به اوج رسیده است و برخی در مجلس به صف موافقان آن پیوسته، این سوال ایجاد می‌شود که امضاکنندگان این نامه به شعام چه کسانی هستند؟

بررسی‌های خبرگزاری خبرآنلاین نشان می‌دهد که احمد نادری و محمد سراج از نمایندگان تهران، امیر حیات‌مقدم نماینده بندر ماهشهر، حسن قشقاوی نماینده رباط کریم، محمد منان رئیسی نماینده قم، محمدرضا صباغیان نماینده مهریز و بافق و حسنعلی اخلاقی امیری نماینده مشهد و کلات از جمله کسانی هستند که پای این نامه را امضا کردند. 

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد هسته‌ی مرکزی نمایندگان موافق تغییر در دکترین هسته‌ای طیف نمایندگان موسوم به جبهه پایداری، نزدیکان سعید جلیلی و علی اکبر رائفی‌پور هستند. به طور مثال، محمد منان رئیسی که با ۱۰۵.۱۴۷ رأی از حوزه انتخابیه قم راهی پارلمان شد، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، ریاست ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در استان قم بود. او با اشاره به تغییر در دکترین دفاعی گفته: «اگر حضرت آقا صلاح بدانند و موضوع در شورای عالی امنیت ملی نیز به تصویب برسد، می‌توانیم سریع‌تر برای دست پیدا کردن به سلاح هسته‌ای تلاش کنیم، زیرا در حال حاضر فاصله چندانی نیز با این مساله نداریم و خوشبختانه در یک سال گذشته، پیشرفت محسوسی در عرصه هسته‌ای داشته‌ایم و به امید خدا طی کمتر از ۶ ماه می‌توانیم به این توانایی دست پیدا کنیم.» 

منبع :

خبرانلاین

به اشتراک گذاری

مطالب مفید