نان فطیر خانگی؛ پایهای بینظیر برای صبحانههای رنگارنگ!
به دنبال یک صبحانه یا عصرانه متفاوت هستید؟ نان فطیر خانگی، با طعم و بافت دلپذیرش، میتواند یک انتخاب عالی برای صبحانههای آخر هفته یا عصرانههای دوستانه باشد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این نان سنتی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه نان فطیر
مواد لازم جهت تهیه نان فطیر به شرح زیر است:
آرد۷۰۰ تا ۷۵۰ گرمشیر۱ و نیم پیمانهآب ولرم۱/۳ پیمانهروغن مایع نصف پیمانهسفیده یک عدد تخم مرغ+زرده برای رومالخمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق غذاخوری
مواد داخلی نان
مواد داخلی نان به شرح زیر است:
پیاز۱ یا ۲ عددپودر زیره سبز۱ قاشق غذاخوریپودر گشنیز۱ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریروغن مایعنصف پیمانه
مراحل تهیه نان فطیر خانگی
برای تهیه نان فطیر خانگی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: به عمل آوردن خمیر مایه
در ابتدا و برای شروع کار، خمیر مایه فوری را باید به عمل آورید. برای این منظور، خمیر مایه را به یک سوم پیمانه آب ولرم که دست را نسوزاند اضافه کنید.
مخلوط آب و خمیر مایه را هم بزنید و روی ظرف حاوی آب و خمیر مایه را بپوشانید تا زمانی که خمیر مایه به عمل آید و پف کند.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در این فاصله پیاز را در تابه ای کاملا خرد کنید. سپس نصف پیمانه روغن مایع را به پیازها اضافه کنید.
تابه را روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا کمی نرم شوند. میتوانید زمان تفت دادن کمی زردچوبه اضافه کنید!
بعد از سرخ شدن پیازها، ادویهها شامل زردچوبه، پودر زیره، پودر گشنیز و نمک را به پیازهای سرخ و نرم شده اضافه کرده و مخلوط کنید و دو تا سه دقیقه تفت دهید.
حالا اجازه دهید مخلوط ادویهها و پیاز سرد شود. بعد داخل کاسهی مناسب و بزرگی بریزید.
مرحله سوم: اضافه کردن خمیر مایه
اکنون شیر را همراه با یک قاشق چایخوری نمک به ترکیب فوق اضافه کنید.
حالا طی این مدت خمیر مایه کاملا حجیم شده، پف کرده و به اصطلاح به عمل آمده است.
خمیر مایه آماده شده را به مخلوط پیاز و شیر اضافه کنید.
یک عدد سفیده تخم مرغ را به مواد بالا اضافه کنید و زرده آن را برای رومال روی نانها نگه دارید.
مابقی روغن مایع را نیز به مواد اضافه کنید.
سپس حدود یک یا دو قاشق غذاخوری محلول زعفران هم به مواد بیفزایید.
در پایان آرد را کم کم به مواد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کماج تبریزی
مرحله چهارم: ورز دادن خمیر
شروع به ورز دادن خمیر کنید و همزمان که آرد را اضافه میکنید خمیر را ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد؛ در نهایت باید خمیر کامل و لطیف و یکدستی شکل بگیرد.
دقت کنید که خمیر را دراین مرحله مرتب با دست ورز دهید و چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید.
بعد از آماده سازی خمیر، روی آن را با پارچه یا حوله و درپوش بپوشانید. خمیر را یک ساعت در محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از این مدت زمان، خمیر کاملا پف میکند و حجم آن دو برابر میشود.
مرحله پنجم: چانه کردن خمیر
حال باید پف خمیر را با دست بگیرید. روی میز کار آرد پاشی کنید و خمیر را روی سطح آرد پاشی شده منتقل کنید.
خمیر را مجدداً کمی ورز دهید و به چهار یا پنج قسمت تقسیم کنید و برش دهید.
هر قسمت از خمیر را با کمی ورز دادن به شکل توپ در بیاورید یا به اصطلاح هر خمیر را چانه کنید و روی سینی یا سطح آرد پاشی شده قرار دهید.
سپس با نوک انگشتان دست، هر چانه خمیر را پهن و صاف کنید.
مرحله ششم: رومال کردن نان
در این مرحله و همراه با صاف کردن خمیر، میتوانید کنجد روی آن بپاشید. بعد به وسیله چنگال روی خمیر طرح بیندازید.
برای رومال روی نانها و طلایی شدن روی آنها، یک عدد زرده تخم مرغ را در کاسه کوچکی بریزید.
سپس یک یا دو قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کرده و بعد مخلوط کنید.
مخلوط زرده تخم مرغ را با براش یا فرچه روی هرکدام از نان ها بمالید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان شیرمال خانگی
مرحله هفتم: پخت نان
در پایان روی نانها کنجد و سبزی خشک بپاشید و نانها را روی سینی فر که از قبل چرب کردید، منتقل کنید.
سپس سینی فر را به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا به مدت حدودی ۳۰ دقیقه بپزد.
دقت کنید که زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است.
نکات و فوت و فنهای نان فطیر خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه نان فطیر به روش خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
بین خمیرهای نان فاصله بگذارید چون بعد از پخت حجیمتر میشوند.سینی فر را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ١٨٠درجه سانتیگراد قرار بدهید.مدت زمان پخت فطیرها حدودا نیم ساعت است.زمانی که نانهای فطیر طلایی شدند میتوانید از فر خارج کنید.در تهیه این فطیرها میتوانید از پیازچه و تره هم استفاده کنید.روی نانها را با کنجد، سبزی خشک، تخم خرفه و غیره تزیین کنید.این نانها را به خاطر وجود شیر و روغن باید در یخچال نگهداری کنید و طی مدت زمان یک هفته باید مصرف شود.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه نان فطیر خانگی را برایتان شرح دادیم. پس منتظر چی هستید؟ دست به کار شوید و با این دستور پخت ساده، طعم بینظیر نان فطیر خانگی را تجربه کنید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!