آیا می‌دانید برجسته‌ترین استاد هنر آشپزی در ایران چه کسی بود؟

رزا منتظمی، معلم آشپزی و نویسنده کتابِ مشهور «هنر آشپزی» بود. خودش حتی از کتابش هم مشهورتر بود. کسی نمی‌گفت کتاب «هنر آشپزی»، همه می‌گفتند کتاب رزا منتظمی. گاهی کلمه کتاب را هم حذف می‌کردند.

به گزارش هم‌میهن، خودِ رزا منتظمی به‌عنوان زنی که بیش از چهار دهه گذشته را در آشپزخانه ایرانیان حضور داشته، کافی بود. او «هنر آشپزی» را نخستین‌بار در سال ۱۳۴۳ با ۶۰۰ دستور غذایی منتشر کرد و خودش ناشر کتاب بود.

تقاضا برای این کتاب همواره چنان زیاد بوده است که حتی در دوران جنگ و با وجود کمبود کاغذ و مشکلات چاپ، تنها کتابی بود که به‌عنوان یکی از اقلام ضروری و با دفترچه بسیج اقتصادی فروخته می‌شد.

چاپ‌های اخیر «هنر آشپزی»، در دو جلد منتشر شده و بیش از ۱۷۰۰ غذای ایرانی و فرنگی را شامل می‌شود. فاطمه بحرینی، مشهور به رزا منتظمی که در روز سیزدهم مردادماه ۱۳۱۰ در شهسوار به دنیا آمد، اول آبان‌ماه ۱۳۸۸ چشم از جهان بست و در آرامگاه خانوادگی بحرینی (بصیرالسلطنه) به خاک سپرده شد.

مطالب مفید