طرز تهیه دلمه کدو حلوایی؛ ترکیب پاییزی از سنت و نوآوری
دلمه کدو حلوایی یکی از خوشمزهترین انواع دلمه است. در این دلمه پاییزی از کدو حلوایی به عنوان ظرف دلمه استفاده میشود که با مواد میانی مختلفی پر شده است. شما در تهیه مواد میانی این دلمه میتوانید از مواد خوراکی مختلفی که مورد علاقه و مناسب ذائقتان است، استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دلمه کدو حلوایی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه دلمه کدو حلوایی
مواد لازم جهت تهیه دلمه کدو حلوایی به شرح زیر است:
کدو حلوایی۱-۲ عدد کوچکگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمپیاز۱ عددسیر۲ حبهبرنج۱/۲ پیمانهزرشک۱ قاشق غذاخوریلپه۲ قاشق غذاخوریتره، جعفری، شوید و مرزه۱/۲ پیمانهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه دلمهبه مقدار لازمروغن و کرهبه مقدار لازم
مراحل تهیه دلمه کدو حلوایی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این دلمه جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی کدو حلوایی
کدو حلوایی را به دقت بشویید و با کمک دستمال آشپزخانه خشک کنید.
با استفاده از یک چاقوی تیز، در قسمت بالای کدو یک درب به شکل دایره ببرید و داخل کدو را با قاشق خالی کنید. تمام دانهها و الیاف درونی کدو را خارج کنید تا فضای کافی برای مواد داخلی داشته باشید.
حتماً توجه داشته باشید که ضخامت دیواره کدو را بیش از حد نازک نکنید، چون در حین پخت ممکن است شکل خود را از دست بدهد.
کدوهای کوچک و شیرین برای دلمه مناسبترند، زیرا هم راحتتر پر میشوند و هم طعم لذیذتری به دلمه میدهند.
مرحله دوم: پخت برنج و لپه
برنج را بشویید و درون قابلمه مناسبی بریزید.
مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گذارید. زمان دهید تا برنج نیم پز شود.
لپه را نیز به همین ترتیب پس از خیساندن با مقداری آب و نمک بپزید تا نرم شود.
ترکیب برنج و لپه به مواد داخل دلمه بافتی جالب میبخشد و طعم آن را دلپذیرتر میکند.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و درون تابه مناسبی بریزید.
مقداری روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
سپس سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک سیر له کن سیر را پوره و له کنید.
پوره سیر را به پیازهای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کدو حلوایی
مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویه ها
گوشت چرخکرده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و همراه با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در همین مرحله نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلمه را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا طعم ادویهها جذب گوشت شود.
مرحله پنجم: افزودن رب گوجه فرنگی، سبزیها و زرشک
رب گوجهفرنگی را به محتوای درون تابه اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامیاش گرفته شود.
سبزیهای معطر و زرشک (در صورت تمایل) را به ترکیب گوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
در همین مرحله برنج و لپه پخته شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و مواد را به آرامی مخلوط کنید تا همه چیز به خوبی با هم ترکیب شود.
مراقب باشید که مواد داخلی له نشوند؛ ترکیب باید یکدست باشد؛ اما همچنان بافت دانهای خود را حفظ کند.
اضافه کردن یک تکه کره به مواد داخلی میتواند طعم دلمه را بسیار خوشمزهتر و غنیتر کند.
توجه داشته باشید که برای داشتن یک دلمه خوشمزه ترکیب برنج، لپه، گوشت و سبزیها باید بهگونهای باشد که مواد داخلی دلمه یکدست و هم طعم باشند و هیچ مادهای در مزه و بافت غالب نباشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کدو حلوایی پلو
مرحله ششم: پر کردن کدو حلوایی
مواد آماده شده را با کمک قاشق به دقت داخل کدو بریزید، اما کمی فضای خالی بگذارید تا هنگام پخت جا برای تغییر حجم مواد وجود داشته باشد.
سپس درب کدو را که در ابتدا جدا کرده بودید، روی آن قرار دهید.
مرحله هفتم: پخت دلمه کدو حلوایی
کدو را در یک قابلمه مناسبی قرار دهید و کمی آب جوش در قابلمه بریزید تا حدود ۲ سانتیمتر از کدو را آب بگیرد.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید.
اجازه دهید کدو حلوایی به آرامی ۱-۲ ساعت بپزد و مواد داخلی نیز کاملاً پخته و طعمدار شوند. میتوانید گاهی با یک چنگال دیواره کدو را تست کنید تا از نرمی و پخت کامل آن مطمئن شوید.
توجه داشته باشید که باید دلمه کدو حلوایی باید به آرامی و با حرارت ملایم بپزد تا دیوارههای آن ترک نخورد و محتویات داخلی به خوبی طعمدار شوند.
مرحله هشتم: سرو دلمه کدو حلوایی
پس از پخت کامل، دلمه کدو را به دقت از قابلمه بیرون آورید و در ظرف سرو قرار دهید. برای تزئین میتوانید از کمی سبزیهای تازه یا زرشک استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله از اکالا، میتوانید دلمهای خوشمزه و کامل تهیه کنید که نه تنها چشمنواز بلکه خوشمزه و مغذی است.
اگر شما در تهیه این دلمه از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم دلمه میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.