مهمان‌های سمی | این جانوران چگونه از زیستگاه خود مهاجرت کرده‌اند؟

این امر می‌تواند آثار مخربی بر اکوسیستم‌های محلی، سلامت انسان و اقتصاد داشته باشد. بنابراین، نظارت و کنترل دقیق بر جابه‌جایی گونه‌ها و آگاهی‌بخشی عمومی ضروری است.

عنکبوت بیوه سیاه

Latrodectus mactans

مبدأ: آمریکای شمالی

مقصد: نقاط مختلف دنیا

انتقال: از طریق محموله‌های بین‌المللی و وسایل نقلیه به کشورهای مختلف راه یافته است. زهر این عنکبوت ۱۵برابر مرگبارتر از زهر مار زنگی است. جنس ماده این نوع عنکبوت پس از جفت‌گیری شریک مذکر خود را می‌کشد و به همین دلیل، نام بیوه سیاه برای آن انتخاب شده است.

شیرماهی

Pterois volitans

مبدأ: اقیانوس‌های هند و آرام

مقصد: اقیانوس اطلس غربی و دریای کارائیب

انتقال: رهاسازی تصادفی یا عمدی از آکواریوم‌ها دلیل حضور این ماهی خطرناک در اقیانوس اطلس و دریای کارائیب بوده است. این ماهی سمی سریع تکثیر می‌شود و به حیات وحش آسیب می‌رساند.

حلزون غول‌پیکر آفریقایی

Achatina fulica

مبدأ: شرق آفریقا

مقصد: آسیا، اقیانوسیه و آمریکا

انتقال: به‌عنوان حیوان خانگی یا برای مصارف خوراکی وارد شد، اما به گونه‌ای مهاجم تبدیل شد. این حلزون می‌تواند بیماری‌هایی به انسان منتقل کند.

مورچه آتشین قرمز

Solenopsis invicta

مبدأ: آمریکای جنوبی

مقصد: آمریکای شمالی، استرالیا، چین و تایوان

انتقال: از طریق محموله کشتی‌ها و خاک و موادی که این مورچه‌ها داخلش بودند توانستند مسافرت کنند. نیش این مورچه‌ها دردناک است و می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شدید ایجاد کند.

زنبور قاتل آفریقایی

Apis mellifera scutellata

مبدأ: آفریقا

مقصد: آمریکای جنوبی و سپس آمریکای شمالی

انتقال: در دهه۱۹۵۰ برای افزایش تولید عسل به برزیل آورده شد، اما تعدادی از آنها فرار کردند و با زنبورهای محلی ترکیب شدند. این زنبورها بسیار تهاجمی‌اند و حملات گروهی انجام می‌دهند.

قورباغه نیشکر

Rhinella marina

مبدأ: آمریکای جنوبی و مرکزی

مقصد: استرالیا و برخی از جزایر اقیانوس آرام

انتقال: در سال۱۹۳۵برای کنترل آفات نیشکر به استرالیا فرستاده شد، اما پس از ورود به این کشور به ‌گونه‌ای مهاجم تبدیل شد و به‌دلیل سم قوی خود تهدیدی برای حیات وحش بومی است.

مار درختی قهوه‌ای

Boiga irregularis

مبدأ: استرالیا، پاپوآ گینه‌نو و جزایر سلیمان

مقصد: جزیره گوام در اقیانوس آرام

انتقال: این مارها از طریق محموله‌های نظامی در طول جنگ جهانی دوم به گوام منتقل و باعث کاهش شدید جمعیت پرندگان بومی در این جزیره شده‌اند.

مطالب مفید