مارچوبه چیست؟ سبزی‌ای که باید آن را بشناسید

در دنیای پر از تنوع سبزیجات، یک سبزی خاص وجود دارد که شاید کمتر به چشم بیاید اما فواید بسیاری برای سلامتی دارد. مارچوبه، این سبزی به ظاهر ساده، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا با این سبزی آشنا شوید.

چرا مارچوبه گران است؟

کشت کم این محصول در ایران باعث شده که نوعی خوراکی گران قیمت به حساب بیاد. این گیاه نسبت به سبزی‌های هم خانواده خود به علت کمیاب بودن قیمت بالایی دارد.

برداشت مارچوبه در ایران کجا و چگونه است؟

برداشت مارچوبه معمولا در فصل پاییز و دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلی انجام می‌شود، یعنی حدود سه سال زمان می‌برد. کاشت این محصول در چند شهر از ایران (قزوین، تبریز، اراک، کرمانشاه و…) انجام می‌شود. البته دیده شده که در بعضی روستاهای اطراف شهر زنجان، در ماه فروردین این گیاه به صورت خودرو رشد می‌کند.

تاریخچه‌ پیدایش مارچوبه

مارچوبه از زمان‌های قدیم مورد استفاده بشر بوده است. در اهرام ثلاثه مصر نقاشی‌هایی وجود دارد که در آن‌ها این گیاه دیده شده‌ است. رشد این گیاه بیشتر در مناطق اروپایی و آفریقای شمالی است.

از سال ۲۰۰۷ میلادی کشور پرو بزرگترین صادر کننده مارچوبه در جهان بشمار می‌رود. بعد از این کشور، کشورهای چین و مکزیک صادرات قوی در زمینه گیاه مارچوبه دارند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت مارچوبه (املت یونانی)

خواص مارچوبه

در ادامه با خواص بی‌نظیر مارچوبه آشنا خواهید شد.

کاهش وزن: به دلیل فیبر موجود در این گیاه، خوردن آن به کاهش وزن کمک می‌کند.ضد سرطان: مارچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.ضد پیری: آنتی اکسیدان موجود در این سبزی از پیری زودرس پوستی جلوگیری می‌کند.کاهش فشار خون: وجود رنگدانه آنتوسیانین موجود در مارچوبه ارغوانی، باعث کاهش فشار خون می‌شود.از بین بردن کم خونی: املاحی چون، آهن، کلسیم، منیزیم، زینک و سلنیوم موجود در این گیاه با ارزش در از بین بردن کم خونی موثر است.کم شدن خونریزی قاعدگی: مارچوبه سرشار از ویتامین K است، که در خونریزی‌های ناشی از بعضی بیماری‌ها و درمان خون‌ریزی شدید در دوران قاعدگی بسیار مفید است.مارچوبه از نقایص مادرزادی جلوگیری می‌کند: ویتامین ب۹ موجود در آن، از نقایص مادرزادی لوله عصبی جنین پیشگیری می‌کند.سلامت دندان: ویتامین C موجود در مارچوبه، در سلامت و استحکام دندان موثر است.زیبایی پوست: وجود نیاسین در مارچوبه باعث می‌شود، پوست را از شر آکنه‌های شدید راحت کند. همچنین نیاسین موجود در مارچوبه، به کاهش حساسیت و قرمزی ناشی از جای زخم آکنه‌ها نیز کمک می کند. از طرف دیگر، آنتی اکسیدان موجود در این مارچوبه می‌تواند با رادیکال‌های آسیب رسان مبارزه کنند. 

بیشتر بخوانید: کربوهیدرات چیست و چه نقشی در سلامت دارد؟

چطور مارچوبه را بشناسیم؟

مارچوبه می‌تواند کاملا به طور طبیعی در جنگل‌ها پیدا شود. با شناخت شکل ظاهری این گیاه و چشیدن طعم آن شما قادر به شناخت این سبزی خواهید بود.

شکل ظاهری مارچوبه: برگ‌های مارچوبه فلسی شکل بوده و از کنار این برگ‎‌ها، شاخه‌های باریک و بلندی به رنگ سبز به‌ صورت دسته‌های ۳ تا ۸ تایی خارج می‌شود.مزه مارچوبه: طعم اکثر مارچوبه‌ها شیرین است و بافتی نرم دارند.مزاج مارچوبه: طبیعت گرم و خشک دارد، بنابراین افرادی که سرد مزاج هستند، باید آن‌ را با عسل یا گرمی دیگر میل کنند. افراد گرم مزاج نیز با سرکه بخورند.نگهداری مارچوبه: مارچوبه را در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال نگهداری کنید، زیرا گرما و خشکی آن‌ را خراب می‌کند.

در این مطلب از مجله دانستنی اکالا با سبزی پرخاصیت مارچوبه آشنا شدید. پس منتظر چی هستید؟ مارچوبه را به سبد خرید خود اضافه کنید و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. این سبزی خوشمزه می‌تواند به شما کمک کند تا سبک زندگی سالم‌تری داشته باشید.

مطالب مفید