طرز تهیه مربای به خوشرنگ و لعاب؛ راز قوام آمدن و شکرک نزدن آن

مربای به یکی از مرباهای بسیار خوشمزه و محبوب پاییزی است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این مربای خوش رنگ و خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات و فوت و فن‌هایی که باید در زمان تهیه آن بدانید را آموزش خواهیم داد.

برای تهیه مربا به باید به ها را پس از شستن و خشک کردن به صورت یکسان خرد کنید. به همراه آب و شکر درون قابلمه بریزید و روی حرارت گذارید. پس از جوش آمدن مربا کف‌های روی آن را جمع کنید و دانه هل یا چوب دارچین را به آن اضافه کنید. دم کنی روی سر قابلمه گذارید و ۳-۴ ساعت زمان دهید تا مربا بپزد پس از گرفتن تست غلظت آبلیمو را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا مربا خنک شود سپس به شیشه‌های نگهدارنده انتقال دهید و در یخچال نگهداری کنید.

 

مواد لازم جهت تهیه مربای به خانگی

مواد لازم جهت تهیه مربای به خانگی به شرح زیر است: 

به۱ کیلوگرمشکر۸۰۰ گرمآب۲-۳ لیوانآبلیمو ۱ قاشق چای‌خوری (برای جلوگیری از شکرک زدن)دانه هل یا چوب دارچینبه مقدار دلخواه

مراحل تهیه مربای به خانگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه تا تهیه نهایی این مربا ۴-۵ ساعت است.شما با هر مقدار به که در دسترس دارید می‌توانید این مربا را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این مربا در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی به

به‌ها را درون ظرف مناسبی بریزید و با آب سرد به خوبی بشویید تا تمام پرزهای چسبیده به میوه از آن جدا شود.

به های شسته شده را در آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.

با کمک چاقو تیزی میوه‌ها را به صورت دلخواه با اندازه‌های یکسان برش زنید تا مربا به طور یکنواخت پخته شود.

از به‌هایی استفاده کنید که کاملاً رسیده و زرد رنگ باشند؛ این به‌ها طعم و رنگ بهتری به مربا می‌دهند و به قرمزتر شدن آن کمک می‌کنند.

مرحله دوم: اضافه کردن شکر

قابلمه مسی با اندازه مناسب را انتخاب کنید.

لایه‌ای از به های خرد شده در قابلمه بریزید و روی آن مقداری شکر بریزید. به همین ترتیب کل به های خرد شده و شکر را در قابلمه بریزید.

مقدار شکر برای تهیه مربا مهم است؛ اگر شکر خیلی کم باشد، رنگ مربا زردتر می‌شود و به رنگ قرمز زیبایی نخواهد رسید؛ بنابراین نسبت شکر را مطابق دستور رعایت کنید (به طور معمول به ازای هر کیلو به، ۸۰۰ گرم شکر کافی است).

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پرتقال 

مرحله سوم: افزودن آب و پخت مربا

آب را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و کمی زمان بدهید تا شکر در آب حل شود و محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد. حرارت را کم کنید و زمان دهید تا به ها با حرارت ملایم بپزند و کم کم تغییر رنگ دهند.

مرحله چهارم: افزودن هل یا دارچین

وقتی که مربا شروع به جوشیدن کرد، با کمک قاشق کف‌های روی آن را بردارید و دانه هل یا چوب دارچین را به مربا بیفزایید.

در صورتی که هل یا دارچین را اضافه می‌کنید، می‌توانید آن‌ها را در یک توری کوچک قرار دهید تا بعد از پخت مربا، آن را خارج کنید و عطر بهتری باقی بماند.

مرحله پنجم: پخت نهایی و بررسی قوام مربا

حرارت را کم کنید و دور درب قابلمه دم کنی بپیچید. زمان دهید تا مربا به آرامی به مدت ۲-۳ ساعت بپزد تا به رنگی زیبا و شفاف برسد.

در این مدت مربا را هر نیم‌ساعت یک‌بار هم بزنید تا ته نگیرد. دقت کنید که مربا بیش از حد غلیظ نشود؛ زیرا غلیظ شدن زیاد باعث شکرک زدن می‌شود.

پس از پخت کامل برای اطمینان از قوام مربا، یک قاشق از آن را در یک بشقاب بریزید و بگذارید سرد شود سپس با سر انگشتتان روی مربای سرد خط بکشید؛ اگر خط باقی ماند و پخش نشد، قوام مربا مناسب است. در غیر این صورت، مربا را کمی دیگر بپزید.

برای داشتن مربای خوش‌رنگ، می‌توانید چند تکه کوچک پوست به را به مربا اضافه کنید؛ این کار باعث قرمزتر شدن مربا می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای لبو

مرحله ششم: افزودن آبلیمو

آبلیمو در مربا به جلوگیری از شکرک زدن کمک می‌کند، اما اگر در ابتدای پخت اضافه شود، ممکن است بر روی رنگ قرمز تأثیر بگذارد.

بهتر است آبلیمو را در پایان پخت و زمانی که مربا تقریباً آماده است، اضافه کنید.

هنگامی که مربا به مرحله نهایی نزدیک می‌شود، صبر و حوصله به خرج دهید و اجازه دهید کاملاً رنگ بگیرد.

اگر عجله کنید و مربا را زودتر از زمان لازم بردارید، به رنگ قرمز مورد نظر نخواهید رسید.

مرحله هفتم: انتقال به شیشه های نگهدارنده

پس از پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مربا کاملاً خنک شود.

سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و درب آن‌ها را محکم ببندید.

برای جلوگیری از کپک زدن، شیشه‌ها را در یخچال نگهداری کنید. این مربا تا چند ماه به راحتی قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای خرمالو

چه کار کنیم تا مربا به قرمز و خوش رنگ شود؟

نکات طلایی برای قرمز و خوشرنگ شدن مربای به شامل موارد زیر است:

اگر امکان دارد، از قابلمه مسی برای پخت مربای به استفاده کنید. قابلمه مسی به پخش یکنواخت حرارت کمک می‌کند و باعث می‌شود رنگ مربا قرمزتر و شفاف‌تر شود. اگر قابلمه مسی در دسترس نیست، از قابلمه ضخیم با کیفیت خوب استفاده کنید.هنگام پخت مربا، از دم کنی دور درب قابلمه استفاده کنید.مقداری از پوست به‌ها را به همراه به‌های خرد شده در قابلمه بیندازید و همراه با بقیه مواد بپزید. این کار رنگ مربا را به طور طبیعی تیره و قرمز می‌کند.حرارت پخت مربا باید کم و یکنواخت باشد و فرآیند پخت را به صورت آهسته و طولانی‌مدت انجام دهید. این کار به تغییرات شیمیایی لازم برای قرمز شدن رنگ مربا کمک می‌کند و از زرد یا کدر شدن رنگ جلوگیری می‌کند.هسته‌های به را در یک کیسه کوچک پارچه‌ای یا تور نازک ببندید و داخل قابلمه بیندازید. هسته‌های به دارای موادی هستند که به رنگ‌دهی مربا کمک می‌کنند و رنگ قرمز زیباتری به آن می‌دهند.

آیا از محلول زعفران برای رنگ و طعم بهتر مربا به استفاده کنیم؟

برخی از افراد برای خوش‌رنگ شدن مربا از زعفران یا رنگ‌دهنده‌های دیگر استفاده می‌کنند، اما بهتر است از این کار خودداری کنید. زعفران به مربا رنگ زرد می‌دهد و از قرمز شدن طبیعی آن جلوگیری می‌کند.

برای داشتن مربا به تیره‌تر چه کنیم؟

هر چقدر مدت پخت را افزایش دهید مربا شما تیره‌تر می‌شود.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد. این فوت و فن‌ها به شما کمک می‌کنند که مربای به‌ای با رنگ قرمز و زیبا تهیه کنید.

 

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

مطالب مفید