با این 4 روش ساده، رب انار اصل را از تقلبی تشخیص دهید

رب انار خالص فواید زیادی برای بدن دارد و یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌ها برای مزه دار کردن غذا نیز محسوب می‌شود. اما این روزها افراد سودجو در تولید این رب بسیار تقلب می‌کنند و رب‌های ناخالص و بی‌کیفیت را به جای رب خالص به مشتریان عرضه می‌کنند.. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با ۴ روش تشخیص رب انار اصل از تقلبی آشنا شوید.

۴ روش تشخیص رب انار اصل از تقلبی

آیا می‌دانید رب انار خوب چه خصوصیاتی دارد و بهترین آزمایش تشخیص رب انار اصل از تقلبی چیست؟ در ادامه این بخش می‌توانید با چند روش تشخیص رب انار اصل از تقلبی آشنا شوید.

۱- به رنگ رب انار دقت کنید

برای تشخیص رب انار اصل از تقلبی قبل از هر چیزی باید به رنگ رب توجه کنید. به طور کلی عوامل مختلفی بر رنگ رب انار موثر است. رنگ اناری که برای تهیه رب استفاده می‌شود و همچنین مدت زمان جوشاندن رب تاثیر زیادی بر رنگ و ظاهر آن دارد.

هر چقدر رب انار کمتر در معرض حرارت قرار بگیرد، رنگ آن روشن‌تر می‌شود، اما بهتر است بدانید که رب اناری که رنگ روشنی دارد، به اندازه جوشیده نشده و ماندگاری کمی دارد. بهتر است در زمان خرید رب انار باکیفیت و اصل به دنبال رب‌هایی باشید که رنگ آن‌ها قرمز تیره یا قهوه‌ای است.

رقیق بودن رب انار موجب افزایش حجم آن می‌شود و با این راهکار افراد سودجو می توانند، مقدار رب بیشتری را با قیمت بالاتر به مشتریان بفروشند و سود بیشتری کسب کنند.

بیشتر بخوانید: راز ماندگاری رب انار؛ چگونه از کپک زدن جلوگیری کنیم؟

۲- به غلظت رب انار توجه کنید

یکی دیگر از راه‌های تشخیص رب انار اصل، بررسی غلظت رب است. غلظت رب انار اصل و باکیفیت باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. به علاوه غلظت رب انار باید به گونه‌ای باشد که در یخچال خیلی سفت و غلیظ نشود و در هوای آزاد نیز بافت آبکی نداشته باشد.

رب انار اصل بافتی خمیری دارد و اگر آن را در آب بریزید به سرعت حل نمی‌شود. برای آزمایش رب انار می‌توانید مقداری از آن را در آب بریزید و تست کنید. در زمان خرید رب انار حتما در کنار غلظت آن به بوی رب نیز دقت کنید.

۳- به مزه رب انار دقت کنید

رب انار در طعم‌های مختلفی مثل ترش، شیرین و ملس موجود است. در واقع مزه رب انار به طور مستقیم به طعم اناری که در تهیه آن استفاده شده است بستگی دارد. مزه انار نباید به صورت غیرطبیعی شیرین یا ترش باشد. یکی از انواع تقلب در رب انار اضافه کردن مقداری شیره یا رب‌های تقلبی و ارزان قیمت به رب انار است.

برخی افراد سودجو برای متعادل شدن طعم رب انار مقداری شکر و شیره به آن اضافه می‌کنند یا آن را با رب‌های ترش مزه تر مثل رب آلوچه ترکیب می‌کنند. به خاطر داشته باشید که رب انار باید مزه‌ای شبیه به انار داشته باشد.

به خاطر داشته باشید که برخی افراد در زمان تهیه رب انار، شعله گاز را زیاد می‌کنند و از همین رو رب ته می‌گیرد و مزه سوختگی پیدا می‌کند. اگر رب اناری که تهیه می‌کنید، تیره رنگ است، حتما به بو و مزه رب توجه کنید که سوخته نباشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب انار سیاه شمالی

۴- به قیمت رب انار دقت کنید

هر چند نمی‌توان به طور قطعی گفت که قیمت رب انار روی کیفیت آن موثر است، اما به طور کلی قیمت رب انار طبیعی و اصل معمولا بیشتر از رب انار تقلبی است. البته بسیاری از افراد سودجو ممکن است رب انار تقلبی را با قیمت گران به مشتریان بفروشند. اما به هر حال خالص بودن رب انار برخی مواقع یکی از دلایل گران‌تر بودن آن است.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۴ روش تشخیص رب انار اصل از تقلبی به طور کامل اشاره شد. به خاطر داشته باشید که برای تشخیص رب انار اصل از تقلبی حتما از به مزه رب، غلظت و رنگ آن توجه کنید و سعی کنید رب را تنها از فروشگاه‌ها و برندهای معتبر و شناخته شده خریداری کنید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید