طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی + فوت و فن و نکات
باقالی پلو با ماهیچه یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای مجلسی ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این غذای مجلسی باید پیازها را خلالی خرد کنید، در قابلمه کمی تفت دهید تا سبک شوند. سپس زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. ماهیچهها را به ترکیب فوق اضافه و چند دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
در ادامه آب جوش را بیفزایید و ۳-۴ ساعت زمان دهید تا با حرارت کم بپزد. سپس با مقداری محلول زعفران و نمک چاشنی خوراک را تنظیم کنید. برای تهیه باقالی پلو نیز باید برنج و باقالی را در آب جوش نیم پز کنید و در قابلمه با مقداری شوید تازه لایه به لایه بریزید و با حرارت کم بپزید.
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو به شرح زیر است:
برنج۴ پیمانهباقالی سبز تازه۲ پیمانهشوید تازه۱ پیمانهروغن مایع۳ قاشق غذاخوریکره۵۰ گرمزعفران دم کردهبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه ماهیچه
مواد لازم برای تهیه ماهیچه به شرح زیر است:
ماهیچه گوسفندی۲-۳ عددپیاز ۵ عدد بزرگزیره۱ قاشق چایخوریتخم گشنیز۱ قاشق چایخوریهل۴ عدددارچین۲ قاشق چایخوریپودر سیر۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه و نمکبه مقدار دلخواهپاپریکا۱ قاشق چایخوریفلفل قرمز۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریسیر۲-۳ حبهزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
مدت زمان آماده سازی: ۴-۳ ساعتمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی پیاز و ادویهها
پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.
پیازهای خلالی شده را در قابلمهای بزرگ بریزید و با مقداری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی شوند.
زیره، تخم گشنیز، هل، دارچین، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر له شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله دوم: افزودم ماهیچه و آب
ماهیچهها را به محتوای درون قابلمه یا زودپز اضافه کنید و کمی زمان دهید تا ماهیچهها تفتداده شوند و رنگشان تغییر کند. در همین مرحله فلفلهای سبز شیرین را برش دهید و به ماهیچهها اضافه کنید.
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا سطح ماهیچهها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ماهیچهها با حرارت ملایم حدود ۳ ساعت بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش
مرحله سوم: آمادهسازی باقالی پلو
برنج را از قبل بشویید و ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و با آب جوش روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شود.
باقالیها را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر اجازه دهید بپزند. سپس برنج و باقالی را آبکش کنید.
کف قابلمه مقداری روغن و کمی زعفران بریزید. میتوانید سیبزمینی یا نان برای تهدیگ استفاده کنید.
برنج و باقالی را لایهلایه با شوید داخل قابلمه بریزید. سپس قابلمه را با حرارت ملایم دم کنید.
روی لایه آخر کمی زعفران و کره اضافه کنید.
مرحله چهارم: افزودن محلول زعفران و نمک
پس از گذشت زمان اعلام شده و پخت کامل ماهیچهها مقداری محلول زعفران و نمک به محتوای درون قابلمه بیفزایید. زعفران عطر و طعم بینظیری به خوراک شما میدهد.
۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا آب خوراک به غلظت مناسب رسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مرحله پنجم: سرو باقالی پلو با ماهیچه
پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مناسب کشیده و با ماهیچههای خوشطعم سرو کنید. با مقداری برنج زعفرانی میتوانید روی باقالی پلو را تزیین کنید.
این غذا با سالاد شیرازی یا ماست خیار، ترکیب فوقالعادهای خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو درباری با دنده گوسفندی
۷ نکته طلایی که برای خوشمزهتر شدن باقالی پلو با ماهیچه باید بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از ماهیچه گوسفندی تازه و باکیفیت استفاده کنید. گوشت تازه نهتنها طعم بهتری دارد، بلکه در هنگام پخت نیز عطر فوقالعادهای ایجاد میکند.اگر زمان کافی در اختیار دارید می توانید ماهیچهها را قبل از پخت با ترکیبی از زعفران دمکرده، سیر رندهشده، نمک، فلفل سیاه، و روغن زیتون مرینیت کنید و حداقل ۲-۳ ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود ماهیچه طعمدار و آبدار شود.زعفران را با چند قطعه یخ دم کنید تا رنگ و عطر بیشتری آزاد کند. استفاده از زعفران مرغوب و دمکرده باعث میشود عطر و رنگ باقالی پلو و ماهیچه جذابتر شود.اجازه دهید آب گوشت ماهیچه کاملاً غلیظ شود و بهعنوان یک سس خوشمزه در کنار غذا سرو شود. برای طعم بهتر، مقدار بیشتری زعفران دمکرده به آب گوشت اضافه کنید.میتوانید هنگام پخت ماهیچه، یک چوب دارچین و دو برگ بو به آب گوشت اضافه کنید. این ترکیبات عطر بینظیری به ماهیچه میبخشند.از دمکنی و حرارت ملایم برای دم کردن برنج استفاده کنید. این کار باعث میشود باقالی پلو نرم و خوشعطر شود و عطر شوید و زعفران در تمام برنج پخش شود.در ۳۰ دقیقه آخر پخت، رب گوجهفرنگی را در کمی روغن تفت داده و به ماهیچهها اضافه کنید تا طعم و رنگ بهتری پیدا کند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این مراحل و نکات، میتوانید یک باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه و مجلسی تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.