5 سریال خارجی تمام شده در 5 سال گذشته

بسیاری از طرفداران سریال‌های تلویزیونی دوست دارند سریال‌ها را زمانی شروع کنند، که فصل یا قسمت جدیدی باقی نمانده، از قسمت اول تا قسمت آخر در دسترس‌شان باشد تا با خیال راحت شروع به دیدن کنند.

در این مقاله از مجله اُکالا می‌خواهیم به معرفی ۵ سریال تلویزیونی خارجی بپردازیم که در طول ۵ سال گذشته به پایان رسیده‌اند. ما سریال‌هایی را انتخاب کرده‌ایم که با وجود امتیاز خوب و محبوبیت، کمتر شناخته شده و معروف هستند.

این سریال‌ها عبارتند از: «آتلانتا»، «جهان در آتش»، «بازگشت به خانه»، «شریل» و «۱۳ دلیل برای اینکه». هر کدام از آنها در ژانر نسبتاً متفاوت و با موضوعات بسیار منحصر به فردی هستند که در نتیجه هر سلیقه‌ای را پوشش می‌دهند.

۱. آتلانتا (Atlanta)

سال تولید: ۲۰۲۲-۲۰۱۶بازیگران: دونالد گلاور، برایان تایری هنری، کیت استنفیلدژانر: درام، کمدی، موزیکالامتیاز (IMDB): ۸.۶
تعداد قسمت‌ها: ۴۱ قسمت (۴ فصل)

خلاصه داستان

«آتلانتا» یک سریال تلویزیونی فوق‌العاده است که به نوعی در سال ۲۰۱۶ شروع به کار کرد. فیلمنامه فوق‌العاده خوب نوشته شده و همیشه با تفکر کارگردانی می‌شود. آتلانتا نکات زیادی را بیان می‌کند: در مورد تجربه سیاه‌پوستان در آمریکا و جاهای دیگر، در مورد تجارت موسیقی و به طور کلی در مورد دنیای مدرن. اما هرگز داستان خوب را فدای کسب یک امتیاز و جذب تماشاگر بیشتر از راه دروغ نمی‌کند.

«آتلانتا» از آن چیزی که باید سرگرم کننده‌تر است اما طنز آن اغلب کم رنگ است. “برایان” بدون تلاش زیاد به عنوان یک خواننده رپ مشهور می‌شود، و پسر عموی او “ارن” پس از رسیدن به بدترین و پایین‌ترین شرایط زندگی چه از نظر مالی چه از نظر اجتماعی، سعی دارد با جایگاه مدیر برنامه برایان، به آرامی حیثیت خود را پیش مادر فرزندش، والدینش و اطرافیانش پس بگیرد، سروسامان پیدا کند و دوباره به سمت اهدافش قدم بردارد.

این سریال در لیست “۲۵۰ سریال برتر IMDB” با رتبه ۱۳۳ قرار دارد.این فیلم در لیست “حتماً باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این سریال موفق به دریافت ۷ جایزه ‌امی در طول سال‌های پخش یعنی ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ شد.

بیشتر بخوانید: بهترین مینی‌سریال‌های ۵ سال گذشته

۲. جهان در آتش (World On Fire)

سال تولید: ۲۰۲۳-۲۰۱۹بازیگران: جونا هاوئر کینگ، هلن هانت، شان بینژانر: درام، جنگیامتیاز (IMDB): ۷.۴تعداد قسمت‌ها: ۱۳ قسمت (۲ فصل)

خلاصه داستان

«جهان در آتش» مردم عادی از همه جبهه‌های جنگ را نشان می‌دهد؛ نقش اول این سریال “هری” است: مرد جوانی که مترجم ارتش و در نهایت عضو یک گروه جاسوسی بریتانیایی می‌شود.

بیشتر این سریال نشان می‌دهد که جنگ جهانی دوم چگونه بر نسل جوان شخصیت‌ها تأثیر می‌گذارد، اما دیدگاه‌های منحصربه‌فردی را در میان بازیگران پرتعداد خود نیز بررسی کرده است، مانند روزنامه‌نگاران آمریکایی، سربازان هندی در ارتش بریتانیا، و زنانی که به عنوان پرسنل پزشکی و جاسوسی کار می‌کنند.

«جهان در آتش» یک درام هیجان‌انگیز، و پر از تصاویر دلهره‌آور از جنگ جهانی دوم است که سرنوشت مردم عادی در چندین کشور را دنبال می‌کند، و نشان می‌دهد که آنها چطور با تاثیرات جنگ بر زندگی روزمره خود دست و پنجه نرم می‌کنند.

فصل دوم سریال، بینندگان را از خیابان‌های جنگ‌زده بریتانیا به میان آلمان نازی، مقاومت در فرانسه اشغال شده و شن‌های صحرای شمال آفریقا می‌برد. جایی که سربازان در تلاش برای سازگاری با آن هستند که یک نوع مبارزه بسیار متفاوت است.

۳. بازگشت به خانه (Homecoming)

سال تولید: ۲۰۲۰-۲۰۱۸بازیگران: جولیا رابرتز، استفان جیمز، بابی کاناولهژانر: دلهره‌آور، درامامتیاز (IMDB): ۷.۴تعداد قسمت‌ها: ۱۸ قسمت (۲ فصل)

خلاصه داستان

جولیا رابرتز در نقش “هایدی برگمن” نقش اول این سریال را بازی می‌کند. او در یک مرکز خصوصی خدمات روانشناختی به نام «بازگشت به خانه» در سمت مشاور و روانشناس، جایی که گروهی از مردان ارتشی و نظامی، که به تازگی از جنگ بازگشته‌اند، در حال تلاش برای سازگاری مجدد در زندگی غیرنظامی هستند.

کار هایدی، به عنوان یک روانشناس در آنجا، این است که اطلاعاتی در مورد زندگی این مردان استخراج کند تا به آنها کمک کند در دنیای واقعی پیشرفت کنند. اما همان‌طور که هایدی به یکی از بیماران جدیدش، “والتر” نزدیک‌تر می‌شود، دیدگاه او نسبت به این برنامه توانبخشی، شروع به تغییر می‌کند.

داستان در دو خط زمانی روایت می‌شود: اولی، در کلینیک “بازگشت به خانه”، و دومی، در یک شهر ساحلی، هایدی را سال‌ها پس از ترک برنامه نشان می‌دهد. اتفاقات مشکوکی در زندگی هایدی شروع می‌شود، که همه آنها نشان می‌دهد که شاید “بازگشت به خانه” ایده خوبی نبوده است.

۴. شریل (Shrill)

سال تولید: ۲۰۲۱-۲۰۱۹بازیگران: ایدی براینت، لولی ادفوپ، لوکا جونزژانر: کمدی، درامامتیاز (IMDB): ۷.۴تعداد قسمت‌ها: ۲۲ قسمت (۳ فصل)

خلاصه داستان

«شریل» یک سریال کاملاً پیشرو و شاید یک انقلاب در صنعت سینما و تلویزیون است، چرا که معیارهای همیشگی و تحمیل شده رسانه‌ها و شرکت‌های سرمایه‌دار را بهم می‌زند. تنها با یک حرکت: قهرمان داستان یک زن جوان چاق است و خبری از چشم آبی و اندام باربی و لوندی‌های زنانه واجب برای نقش‌های هالیوودی نیست.

“آنی” نویسنده یک رسانه خبری هفتگی با موضوعات فرهنگی در پورتلند است. در قسمت‌های ابتدایی، ما او را به‌عنوان زنی می‌بینیم که با ارزش خود و تصویر بدنی خود چالش دارد. با این وجود او می‌داند که اضافه وزن نمی‌تواند او را در مسیر موفقیت و رسیدن به خواسته‌هایش متوقف کند، و او مثل سایر زنان، زیبا و با ارزش است.

مادر آنی تلاش می‌کند تا به دخترش کمک کند وزن خود را کاهش دهد (چیزی که او به وضوح درخواست نکرده است) و او را به خاطر قدردانی نکردن از غذای رژیمی گران قیمتی که برایش خریده، سرزنش می‌کند. این صحنه‌ای است که ما درد درونی ناشی از شرمساری به خاطر وزن را می‌بینیم. چیزی که انسانیت را کم اهمیت جلوه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: سریال‌های حال خوب کنی که نباید از دست داد

۵. ۱۳ دلیل برای اینکه (۱۳ Reasons Why)

سال تولید: ۲۰۲۰-۲۰۱۷بازیگران: دیلن مینت، کاترین لانگفورد، کریستیان ناواروژانر: درام، دلهره‌آورامتیاز (IMDB): ۷.۵تعداد قسمت‌ها: ۴۹ قسمت (۴ فصل)

خلاصه داستان

“کلی جنسن” یک پسر دانش آموز کوشا دبیرستانی است و تقریباً همیشه به جای رفتن به مهمانی، درس خواندن را در تعطیلات انتخاب می‌کند. “هانا بیکر”، دختر نوجوانِ همکلاسی کلی، اخیراً خودکشی کرده است. پس از خودکشی هانا، کلی بسته‌ای از طریق پست دریافت می‌کند و وقتی آن را باز می‌کند، یک جعبه کفش حاوی هفت کاست صوتی دو طرفه که با شماره و حروف A و B شماره‌گذاری شده، می‌بیند.

این نوارها توسط هانا درست قبل از خودکشی ضبط شده است، و در سیزده طرف این نوارها او دلایل آزاردهنده‌ای را که منجر به خودکشی او شده، توصیف کرده است. «سیزده دلیل برای اینکه» او خودش را کشته، به همراه یک نقشه سفر در شهر، در دست کلی است که در حال گوش دادن به صدای هانا، به آن مکان روی نقشه می‌رود و از رازهای ویران کننده هانا، و افرادی که در خودکشی او مقصر بوده‌اند، آگاه می‌شود.

این سریال جو بسیار وحشتناک دبیرستان‌های آمریکا که کاملاً روتین و عادی شده را به شدیدترین شکل ممکن مورد انتقاد قرار می‌دهد و تلنگری است برای والدین و مسئولین مدارس، که باید بیش از این در مواظبت از سلامت جسمی و روانی نوجوانان دقت کنند. دیدن این سریال به دلیل صحنه‌های خودکشی، تجاوز و خشونت، به نوجوانان توصیه نمی‌شود، اما شاید لازم باشد که والدین آن را ببینند.

 

همان‌طور که در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اُکالا خواندید، به معرفی ۵ مورد از سریال‌هایی که در ۵ سال گذشته به اتمام رسیده‌اند، پرداختیم. تلاش کردیم این سریال‌ها از میان سریال‌های کمتر دیده شده باشد. اگر شما هم سریال خوبی می‌شناسید که این ویژگی‌ها را داشته باشد، نام آن را برای ما بنویسید تا در مقاله‌های بعدی معرفی کنیم.

من سورین صیادی هستم و از بچگی تقریباً تمام وقت آزادم را صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! بیشتر به ژانرهای اکشن، جنایی و هیجان‌انگیز علاقه دارم، اما ژانرهای دیگر را هم دنبال می‌کنم.
خیلی خوشحالم که می‌توانم این لذت بزرگ از زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارم و فیلم‌ و سریال‌های مورد علاقه‌ام را به شما معرفی کنم.

مطالب مفید