طرز تهیه دمنوش خار مریم + بهترین زمان مصرف

خار مریم یک گیاه مفید با خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی است که آنتی اکسیدان فراوانی دارد و از همین رو برای درمان کبد چرب، رفع اختلالات کیسه صفرا و کاهش وزن استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه دمنوش خار مریم و همچنین بهترین زمان مصرف آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش تهیه

برای تهیه دمنوش خار مریم ابتدا باید آن را پودر کنید. سپس پودر گیاه را همراه با مقداری آب جوش در قوری بریزید. درب قوری را ببندید و آن را روی بخار کتری قرار دهید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید و اجازه دهید دمنوش شما دم بکشد و آماده شود. در انتها می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه دمنوش خار مریم می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم دمنوش خار مریم

گیاه خار مریم خشک شده۱ قاشق غذاخوریعسل۱ قاشق چای‌خوریآب جوش۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل آماده سازی دمنوش خار مریم

مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهدرجه سختی: آسانتعداد نفرات: ۲ نفر

مرحله اول: خار مریم را در قوری بریزید

برای شروع باید گیاه خار مریم را در هاون بکوبید یا در آسیاب پودر کنید. سپس آن را در قوری بریزید. ۲ لیوان آب جوش به قوری اضافه کنید.

مرحله دوم: دمنوش را آماده کنید

درب قوری را روی آن بگذارید و آن را روی بخار کتری قرار دهید. اجازه دهید دمنوش شما برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان و هل

مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید

زمانی که دمنوش آماده شد، آن را از صافی رد کنید و در لیوان بریزید. صبر کنید تا دمنوش از حرارت بیفتد و سپس مقداری عسل به آن اضافه کنید. دمنوش را هم بزنید و آن را نوش جان کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش خار مریم

خار مریم فواید زیادی برای سلامتی دارد و از همین رو می‌توانید آن را برای درمان بیماری‌های مختلف در طول روز استفاده کنید. بهترین زمان مصرف خار مریم، قبل از وعده‌های غذایی است.

مصرف این دمنوش نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی اشتهای شما را کاهش می‌دهد و به مرور موجب تناسب اندام شما می‌شود. برای جلوگیری از افزایش قند خون بعد از مصرف غذا نیز بهتر است از این دمنوش قبل از وعده‌های غذایی استفاده شود.

به خاطر داشته باشید که مصرف دمنوش خار مریم به صورت ناشتا موجب کاهش التهاب و تنظیم قند خون می‌شود و می‌توانید جذب و متابولیسم مواد موثر را افزایش دهد. افرادی که معده حساسی دارند، بهتر است از این دمنوش به صورت ناشتا و با معده خالی استفاده نکنند.

برخی افراد دمنوش خار مریم را بعد از وعده‌های غذایی مصرف می‌کنند. این کار موجب افزایش سوخت و ساز چربی‌ها، هضم و جذب چربی‌ها و جلوگیری از مشکلات گوارشی ناشی از غذاهای چرب می‌شود. از طرف دیگر برای جلوگیری از افزایش قند خون پس از مصرف غذا نیز بهتر است از این دمنوش بعد از غذا استفاده کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش خار مریم برای کبد چرب حدود ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی است. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستند و به هدف درمان بیماری از دمنوش خار مریم استفاده می‌کنید، حتما با یک پزشک طب سنتی در مورد طریقه مصرف و بهترین زمان مصرف این دمنوش مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زرشک و زعفران

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه دمنوش خار مریم

در این بخش به چند نکته طلایی برای طرز تهیه و مصرف دمنوش خار مریم اشاره شده است، با ما همراه باشید.

خانم‌های باردار و کسانی که به دیابت مبتلا هستند و از دارو استفاده می‌کنند، نباید این دمنوش را مصرف کنند. مصرف این دمنوش در کنار داروهای کاهنده قند خون، موجب کاهش شدید قند خون می‌شود.مصرف زیاد دمنوش خار مریم موجب بروز نفخ، اسهال و حالت تهوع می‌شود.افرادی که به خانواده کاسنی حساسیت دارند، نباید از این دمنوش استفاده کنند.قبل از دم کردن خار مریم حتما آن را پودر کنید تا عصاره گیاه سریع‌تر خارج شود.برای افزایش خواص این دمنوش می‌توانید آن را با مقداری برگ کاسنی و شاتره دم کنید.برای مزه دار کردن دمنوش خار مریم می‌توانید بعد از آماده شدن دمنوش چند قطره آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.گفته می‌شود که مصرف این دمنوش تا ۳ سال به صورت مداوم مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند.دمنوش خار مریم نباید بیشتر از ۴ فنجان کوچک یا ۲ لیوان در روز مصرف شود.به منظور شیرین کردن این دمنوش می‌توانید به جای عسل از مقداری استویا یا شکر استفاده کنید.در پاسخ به این سوال که از کدام قسمت گیاه خار مریم استفاده کنیم باید بگوییم که سرگل‌های این گیاه یا دانه‌های آن که در قسمت گل آن قرار دارد، برای تهیه دمنوش استفاده می‌شود. در واقع هم گل و هم تخم یا دانه‌های این گیاه برای تهیه دمنوش استفاده می‌شود.افرادی که به مشکلات گوارشی و زخم معده مبتلا هستند، بهتر است قبل از مصرف این دمنوش با پزشک متخصص مشورت کنند.طعم دمنوش خار مریم کمی تلخ است و از همین رو بهتر است آن را با عسل یا هر چیزی که دوست دارید شیرین کنید.افرادی که به تومورهای فیبروم، اندومتریوز و سرطان رحم، تخمدان و پستان مبتلا هستند نباید از دمنوش خار مریم استفاده کنند.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به طرز تهیه دمنوش خار مریم و بهترین زمان مصرف این دمنوش اشاره شد. شما می‌توانید این دمنوش را در خانه درست کنید و با مصرف دوره‌ای آن از فواید بی‌نظیر این گیاه بهره‌مند شوید. اگر تجربه درست کردن یا استفاده از دمنوش خار مریم را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید