ادغام برخی نهادها همچون «فارابی»، «انجمن سینمای جوان»، «مرکز گسترش» و «سینماشهر» می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد! – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: کارگردان «تگزاس۳» گفت: نباید در باتلاق حذف ژانر بیفتیم، با این کار تنها مردم را از سینما دور می‌کنیم؛ در حالیکه سینما باید در خدمت مردم باشد.

به گزارش سینماپرس، مسعود اطیابی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: آنچه از ابتدای دولت چهاردهم در سازمان های زیرمجموعه وزارت ارشاد و سازمان سینمایی اتفاق افتاده، انتصاب‌های درست و به‌جاست. شورای پروانه ساخت فیلمسازی، چابک‌تر شده، طبق قانون پیش رفته و اعضا نیز مورد وثوق هستند. نگاه‌های ایدئولوژیک و فردی به فیلم‌ها مناسب نیست و در اعضای فعلی پروانه فیلمسازی نیز این نگاه دیده نمی‌شود.

این کارگردان ادامه داد: سازمان سینمایی نیز نیازمند چابک‌سازی بیشتر است. به نظر می‌رسد توجه بیش از حد به ضوابط اداری باعث شده فربه‌گی در سازمان سینمایی اتفاق بیفتد.

اطیابی توصیه کرد: ادغام برخی نهادها همچون فارابی، انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش و سینماشهر می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد. سینما، مستقل و سرپا است و هم اکنون می‌تواند کار کند. یک زمانی در گذشته بود که سینما با پول دولت اداره می‌شد. در حال حاضر این پراکندگی نهادی، باعث تحمیل یک هزینه اضافه به سازمان سینمایی است و اتلاف وقت، نیرو و انرژی به همراه دارد.

کارگردان «تگزاس۳» با اشاره به لزوم آزادی عمل هنرمندان افزود: سینما باید آزادانه‌تر و به دست خود سینماگران پیش برود. توصیه می‌کنم دست فیلمسازان را برای تولید و عرضه بازتر بگذاریم.

اطیابی به اقبال از فیلم «مست عشق» اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تنها فیلم‌های کمدی در سینما مورد اقبال هستند؛ فیلم کمدی نیز همه سینما نیست. اقبال از فیلم «مست عشق» نشان داد، مردم به دنبال یک فیلم غیرکمدی خوب هستند. شاید به دلیل موضوع این فیلم بود که تصور شد می‌توانند به آن هجمه وارد کنند اما ای کاش تولید چنین فیلم‌هایی ادامه پیدا می‌کرد.

کارگردان «هتل» تاکید کرد: برای رونق سینمای غیرکمدی، باید هزینه و اختیار بیشتر به تولیدکنندگان این آثار داده شود؛ این کار با محدودکردن ژانر دیگری اتفاق نمی‌افتد. با محدودکردن ژانر کمدی، فقط سینما را تعطیل می‌کنیم و انگیزه‌ها را از بین می‌بریم.

وی افزود: نباید در باتلاق حذف ژانر بیفتیم با این کار تنها مردم را از سینما دور می‌کنیم؛ در حالیکه سینما باید در خدمت مردم باشد.

اطیابی درباره ممنوع‌الکاری هنرمندان نیز اضافه کرد: ممنوع‌الکاری‌ها باید مورد بررسی تشکل‌های صنفی قرار گیرد؛ اینکه شغل یک هنرمند بر اساس یک اظهارنظر یا حرکت احساسی و دیدگاهی گرو کشیده شود، کار اسلامی و دینی و ملی نیست و باعث ایجاد تفرقه‌افکنی می‌شود. هنرمندان آزادی عمل می‌خواهند و محدود کردن خارج از چارچوب باید سریع‌تر برداشته شود.

مطالب مفید