طرز تهیه دمنوش کندر + بهترین زمان مصرف آن

کندر، از گذشته‌های خیلی دور به دلیل خواص درمانی شگفت‌انگیزش مورد توجه انسان‌ها بوده است. یکی از رایج‌ترین کاربردهای کندر، پاکسازی ریه از عفونت است. در این مقاله از مجله اکالا، شما را با طرز تهیه دمنوش کندر، بهترین زمان مصرف آن و همچنین مزایا و معایب این نوشیدنی شفابخش آشنا می‌کنیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

یک قاشق چای‌خوری کندر را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری ریخته و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. در این مدت، هر دقیقه یک بار محتویات قوری را هم بزنید تا کندر در آب حل شود. پس از گذشت ۲۰ دقیقه، دمنوش آماده است. برای آموزش کامل طرز تهیه دمنوش کندر، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.

مواد لازم دمنوش کندر

کندر۱ قاشق چای‌خوریآب جوش۱ لیوان

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه دمنوش کندر

زمان آماده‌سازی: ۱۵ الی ۲۰ دقیقهمناسب برای: ۱ تا ۲ نفر

مرحله اول: دم کردن دمنوش

یک قاشق چای‌خوری کندر را در قوری ریخته و سپس یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. درب قوری را ببندید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد. در طول این مدت، هر یک دقیقه یک بار محتویات قوری را هم بزنید تا کندر به طور کامل در آب حل شده و تمام خواص آن به دمنوش منتقل شود.

مرحله دوم: سرو کردن دمنوش کندر

وقتی که دمنوش دم کشید و به رنگ کرم درآمد، آن را درون فنجان یا لیوان بریزید و میل کنید. نوش جانتان!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش گلبرگ زعفران

بهترین زمان مصرف دمنوش کندر

بهترین زمان برای مصرف دمنوش کندر، اول صبح، بلافاصله پس از بیدار شدن و یا شب‌ها قبل از خواب است.

نکات تکمیلی طرز تهیه دمنوش کندر

در ادامه، به نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه دمنوش کندر اشاره می‌کنیم:

برای درست کردن دمنوش کندر می‌توانید از ظروف مختلفی مانند لیوان‌های دمنوش‌ساز، فرنچ پرس یا حتی لیوان‌های معمولی استفاده کنید. در صورتی که از لیوان معمولی استفاده می‌کنید، بهتر است روی آن را با یک نعلبکی یا ظرف بپوشانید.برای درمان سرماخوردگی می‌توانید به دمنوش کندر، مقداری پودر آویشن اضافه کنید تا اثرگذاری آن چند برابر شود.در صورتی که دچار سرماخوردگی شدید هستید و ریه‌هایتان به شدت درگیر شده، به جای یک قاشق چای‌خوری کندر، یک قاشق غذاخوری از آن را دم کنید.طعم دمنوش کندر کمی تلخ است. برای کاهش تلخی آن می‌توانید از شیرین‌کننده‌هایی مانند عسل یا نبات استفاده کنید. عسل علاوه بر تعدیل تلخی دمنوش، باعث رفع بوی بدن دهان نیز می‌شود. در صورت استفاده از عسل، باید اجازه دهید دمنوش کمی خنک شود تا خواص درمانی عسل از بین نرود.برای آنکه از تمامی خواص درمانی و مفید دمنوش کندر بهره‌مند شوید، از کندر خالص استفاده کنید. کندر خالص معمولا رنگ سفید و بافتی نرم دارد و به راحتی می‌شکند. درون کندر خالص نیز چسبناک و زرد رنگ است. یکی دیگر از ویژگی‌های بارز کندر خالص، اشتعال‌پذیری بالای آن است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زنیان

مزایای دمنوش کندر

یکی از مهم‌ترین مزایای این دمنوش، تاثیر مثبت آن بر سیستم تنفسی است. مصرف دمنوش کندر برای افرادی که دچار گلودرد یا مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس و سرفه هستند، توصیه می‌شود.

علاوه بر بهبود عملکرد ریه‌ها، کندر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بلغم اضافی را از بدن دفع می‌کند. همچنین، این دمنوش برای افرادی که دارای مزاج بلغمی هستند و از چاقی شکمی رنج می‌برند، مفید است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش برگ کرفس

عوارض جانبی دمنوش کندر

دمنوش کندر، با وجود خواص درمانی فراوان، ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. برخی از این عوارض عبارتند از:

مصرف این دمنوش در برخی افراد باعث بروز علائمی مانند رفلاکس معده و تهوع می‌شود.افزایش فشار خون و سردرد در برخی افراد، از دیگر معایب دمنوش کندر است.کندر با تحریک جریان خون در رحم و لگن، خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش می‌دهد.مصرف همزمان دمنوش کندر با برخی داروها مانند آسپرین، داروهای ضدالتهاب و برخی مسکن‌ها مانند ایبوپروفن می‌تواند تداخلات دارویی جدی ایجاد کند.اگرچه مصرف مقدار بسیار کم دمنوش کندر در سه ماهه اول بارداری مجاز است، اما مصرف آن در ماه‌های بعد می‌تواند احتمال بروز اختلالاتی مانند بیش‌فعالی در کودک را افزایش دهد.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، شما را با طرز تهیه دمنوش کندر، بهترین زمان مصرف و مهم‌تر از همه، فواید و عوارض جانبی احتمالی آن آشنا کردیم. به یاد داشته باشید که برای بهره‌مندی هرچه بهتر از خواص کندر و پیشگیری از عوارض جانبی آن بهتر است در مصرف آن زیاده‌روی نکنید، خصوصا اگر دارای مزاج خشک هستید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

مطالب مفید