7تأییدی که همه بچه‌ها نیاز دارند

راهنماتو-ساختن اعتماد به نفس بچه‌ها یکی از مهم‌ترین وظایف هر والدی است. این کار به بچه‌ها کمک می‌کند که به خودشان باور پیدا کنند، بر چالش‌هایشان غلبه کنند و با نگرشی مثبت به زندگی نگاه کنند.

به گزارش راهنماتو، تأییدات ابزاری قوی برای ساختن اعتماد به نفس بچه‌ها هستند. این اظهارات ساده مثبت می‌توانند در چگونگی درک و دریافت بچه‌ها از هویت و مهارت‌های خودشان تفاوتی چشمگیر ایجاد کنند. در این مقاله 7تأییدی را با شما در میان گذاشته‌ایم که همه بچه‌ها به آن نیاز دارند.

1.من می‌توانم مسائل را حل کنم

بچه‌ها همیشه نسبت به توانایی‌شان در حل و فصل کردن چالش‌ها تردید دارند. به خصوص اگر با چیزی تازه یا سختی برخورد کنند این تردید بیش‌تر هم می‌شود. یادآوری توانمندی‌هایشان در حل مسئله، به آن‌ها کمک می‌کند تا با این وظایف با نگرش «من می‌توانم» نزدیک شوند. مثلاً اگر بچه‌تان در انجام تکالیف مدرسه به سختی افتاده است، به او بگویید:

«یه نفس عمیق بکش و تکرار کن که من می‌تونم مسائل را حل کنم. بیا مسئله رو تجزیه کنیم و گام به گام هر مرحله رو حل کنیم. تو می‌تونی انجامش بدی!»

2.من همین‌طوری که هستم دوست‌داشتنی و باارزش هستم

بچه‌ها گرایش دارند که احساس خود-ارزشمندی‌شان را به تأییدات بیرونی – نمرات، موفقیت‌ها یا تأیید همآلان‌شان – پیوند بزنند. این تأیید به آن‌ها کمک می‌کند تا تشخیص بدهند که برای کیستی‌شان و نه کاری که انجام می‌دهند، مورد توجه و تحسین ما هستند. می‌توانید قبل از اینکه بخوابند یا وقت‌هایی که حس ناامیدی وجودشان را گرفته است، این جملات را به آن‌ها بگویید:

«تو به خاطر همین آدمی که هستی دوست‌داشتنی و ارزشمند هستی. قلب مهربون و شخصیت منحصر به فردت، تو رو شگفت‌انگیز کرده.»

این جمله یک یادآوری عالی برای بچه‌هاست که به جای نتایج بیرونی، روی کیفیات درونی‌شان متمرکز شوند.

4.اشتباهات به من کمک می‌کنند که رشد کنم و یاد بگیرم

ترس از شکست یکی از رایج‌ترین مسدودکننده‌های راه اعتماد به نفس در کودکان است. وقتی به آن‌ها یاد بدهیم که خطاها، بخشی ضروری از یادگیری هستند، می‌توانیم این ذهنیت را در آن‌ها تغییر بدهیم. وقتی اشتباهی می‌کنند به آن‌ها بگویید:

«اشتباه کردن هیچ ایرادی نداره. اشتباهات کمک‌مون می‌کنن که رشد کنیم و یاد بگیریم. بیا ببینیم دفعه بعدی چطوری می‌تونیم متفاوت عمل کنیم.»

این تأیید قدرت آن‌ها را افزایش می‌دهد و تمرکز آن‌ها را از روی کمال‌طلبی بر می‌دارد و روی رشد می‌گذارد.

5.من شجاع هستم و می‌توانم کارهای جدید را امتحان کنم

تجربه‌های جدید، از شرکت در کلاس‌های جدید تا امتحان یک فعالیت تازه، می‌توانند برای بچه‌ها ترسناک باشند. این تأیید به بچه‌ها کمک می‌کند تا شجاعت‌شان را احساس کنند و با شجاعت به ناشناخته‌ها نزدیک شوند. مثلاً، قبل از رویدادی بزرگ مثل اولین جلسه شنا به آن‌ها بگویید: «تو شجاعی، می‌تونی کارهای تازه را امتحان کنی و هر کارشناسی اول یک تازه‌کار بوده.»

این تقویت‌های مثبت آن‌ها را وادار می‌کند که از حریم امن‌شان خارج شوند و چالش‌های تازه را بپذیرند.

6.صدای من مهم است و شایسته شنیده شدن هستم

اعتماد به نفس کودکان همچنین وقتی حاصل می‌شود که آن‌ها بدانند عقاید و احساسا‌ت‌شان معتبر است. این تأیید کودکان را قدرتمند می‌کند تا خودشان را بدون احساس ترس ابراز کنند. در بحث‌ها و تصمیمات خانوادگی آن‌ها را شرکت بدهید و بگویید:

«عقاید تو مهمه و صدای تو باید شنیده بشه. تو فکر می‌کنی که درباره این مسئله باید چی کار کنیم؟»

این تمرین نه تنها اعتماد به نفس بچه‌ها را می‌سازد بلکه به آن‌ها می‌آموزد که برای ارتباطات و خود-ابرازی ارزش قائل باشند.

7.چرا کودکان باید اعتماد به نفس داشته باشند؟

اعتماد به نفس مهارتی ضروری در زندگی است که به کودکان کمک می‌کند تغییرات را مدیریت کنند، خودشان را ابراز کنند و به نهایت ظرفیت خودشان برسند. ساخت اعتماد به نفس در کودکان زمینه را برای یک خود-انگاره مثبت و مقام آماده می‌کند. هر دو مورد برای رشد اجتماعی و شخصی ضروری هستند.

 

مطالب مفید