اصفهان در رتبه یازدهم تولید ماهی خوراکی کشور/ سهمی از بازارهای جهانی نداریم
اقتصاد آنلاین؛ گروه استان ها_ پرورش ماهی یکی از فعالیتهای اقتصادی مهم در ایران است که به ویژه در استانهای مرکزی مانند اصفهان، به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و وجود منابع آبی، رونق یافته است.
این صنعت نه تنها به تأمین نیازهای داخلی کمک میکند، بلکه پتانسیل بالایی برای صادرات نیز دارد به نوعی که کشورهایی مانند عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس می توانند از جمله مقاصد اصلی صادرات ماهی از اصفهان باشند؛ این کشورها به دلیل نیاز بالا به محصولات دریایی، بازار مناسبی برای صادرکنندگان ایرانی فراهم میکنند.
استان اصفهان با دارا بودن رودخانهها، سدها و منابع آبی دیگر، شرایط مناسبی برای پرورش انواع ماهیها دارد و از جمله ماهیهای پرورشیافته در این استان میتوان به ماهی قزلآلا، ماهیهای گرمابی مانند ماهی کپور اشاره کرد.
پرورش ماهی در اصفهان به دو روش عمده پرورش در استخرهای خاکی و سیستمهای بسته انجام می شود.
اصفهان رتبه یازدهم را در تولید ماهی خوراکی کشور دارد، از ابتدای امسال در اصفهان، تاکنون بیش از ۶ هزار تُن ماهی خوراکی در استان تولید شده که پیش بینی میشود این میزان تا پایان سال به بیش از ۹ هزار تُن برسد.
در این ارتباط محمدرضا عباسی اظهار کرد: بر اساس سند امنیت غذایی در افق سال ۱۴۱۱ وزارت جهاد کشاورزی، تولید دو میلیون و ۶۰۰ هزار تُنی آبزیان در کشور برنامهریزی و سهم هریک از استانها نیز ابلاغ شده است.
تولید ۹ هزار تن ماهی تا پایان سال در اصفهان
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۹ هزار تن ماهی تا پایان سال در اصفهان تولید می شود، افزود: ماهی خوراکی اصفهان عموما در آبهای شیرین شهرستانهای سمیرم، فریدونشهر، گلپایگان و چادگان و آبهای شور ورزنه، هرند و کوهپایه تولید میشود.
عباسی با اشاره به تولید ماهی قزل آلا و کپور در اصفهان گفت: متقاضیان پرورش ماهی گرمابی (کپور ماهیان) استخردارانی هستند که نیاز به آب دائم ندارند و دمای آب استخرهای آنها در ماههای گرم سال بالای ۲۰ درجه سانتیگراد است.
وی ادامه داد: از سویی بچه ماهی قزلآلا در استخرهای با دمای آب زیر ۲۰ درجه و آب مداوم در طول حداقل پنج ماه پرورش و با رسیدن به وزن بازاری برای مصرف صید و عرضه میشود.
یک میلیون قطعه تخم چشم زده به خارج از کشور صادر شد
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از تولید ۵۰ میلیون قطعه تخم چشم زرده ماهی قزل آلا در استان اصفهان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و ابراز کرد: همچنین بیش از یک میلیون قطعه تخم چشم زده به خارج از کشور صادر شده است.
پرورش ماهی در اصفهان با توجه به منابع آبی موجود و پتانسیلهای صادراتی، میتواند به عنوان یک صنعت سودآور شناخته شود؛ با توجه به چالشهای موجود، نیاز به برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری در زیرساختها و فناوریهای نوین احساس میشود تا این صنعت بتواند به رشد خود ادامه دهد و سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهد.