تاثیر شکل گیری بازار توافقی ارز بر سامانه نیما چیست؟

معاون ارزی بانک مرکزی گفت: در کنار بازار توافقی ارز سامانه نیما به کار خود ادامه می‌دهد تا زمانی که بازار توافقی مرجع خرید و فروش و عرضه و تقاضای ارز شود، حجم قابل‌توجهی معامله را به خود جذب و در نتیجه بازار آزاد حجم کوچکی پیدا کند.

به گزارش تجارت نیوز،

محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی درباره تاثیر شکل‌گیری بازار توافقی ارز بر سامانه نیما و بازار آزاد ارز گفت: براساس آخرین تصمیمات گرفته شده سامانه نیما به کار خود ادامه می‌دهد و پتروشیمی، فلزات و فرآورده‌های نفتی و هیدروکربن به عنوان عرضه کننده مواد اولیه کارخانجات فعلا در نیما فعال هستند و بازار ارز توافقی فعلا برای همان ارز اشخاص است که پیش از این با هم توافق می‌کردند و زمان زیادی می‌برد که خریدار  و فروشنده با هم به توافق برسند.

وی افزود: بازار ارز توافقی به عنوان محملی تعریف شده که خریدار و فروشنده یکدیگر را پیدا کنند، در آینده با توجه به سیاست‌های دولت و با توجه به مصوباتی که کمیته بازگشت ارز خواهد داشت و همچنین با توجه به هماهنگی‌هایی که با وزارت صمت صورت خواهد گرفت، هماهنگ می‌کنیم که چه گروه‌هایی به عنوان عرضه‌کننده از نیما به مرکز مبادله منتقل شوند. سیاست کلی حرکت به سمت تک نرخی شدن و حرکت به سمت سیستم بازار و عرضه و تقاضا است تا انشالله در آینده مرکز مبادله تنها بازاری باشد که ارز در آن مبادله می‌شود.

آرام تصریح کرد: مرکز مبادله تاکنون تالار سکه، تالار شمش و تالار ارز بازرگانی را ایجاد کرده و بلافاصله پس از رسمی شدن تالار ارز بازرگانی، تالار ارز خدمات از جمله ارز مسافرتی و اسکناس هم راه‌اندازی می‌شود و اگر مرجع خرید و فروش و عرضه و تقاضای ارز حجم قابل توجهی معامله را به خود جذب کند مبنای تمام معادلات ارزی خواهد شد، در نتیجه بازار آزاد حجم کوچکی پیدا خواهد کرد و این بازار جایگزین همه بازارها از جمله بازار غیررسمی ارز می‌شود.

منبع :

ایلنا

مطالب مفید