8چرخش ذهنی قدرتمند برای «کره گرفتن از آب»

راهنماتو-آخرین تصمیم مالی بزرگی که گرفتید را به خاطر دارید؟ این تصمیم از روی ترس بود با اعتماد به نفس؟ از روی چشم‌انداز بلندمدت بود یا کوتاه‌مدت؟

به گزارش راهنماتو، شاید تاکنون این پرسش‌ها را از خودتان نپرسیده باشید اما ذهنیت شما می‌تواند تصمیم‌های مالی‌‌تان و نتایج آن‌ها را شکل دهد.

افرادی که موفقیت‌های مالی ماندگار کسب می‌کنند، شیوه تفکر خاصی دارند که در اغلب‌شان مشترک است و بین آن‌ها و سایرین تمایز ایجاد می‌کند. یک سرمایه‌دار که با هیچ شروع کرده است، ممکن است موفقیت خودش را به بازار ربط ندهد بلکه به باورهای خودش مبنی بر دارا بودن ذهنیت رشد و اعتقاد به فراوانی ربط بدهد.

یک سرمایه‌گذار بازار مسکن ممکن است شهرت خوبش را به تاب‌آوری و تفکر تحلیلی‌اش نسبت بدهد. ما در این مقاله راهنماتو برای شما 8تغییر لازم و ضروری در ذهنیت به منظور کسب موفقیت‌های مالی را برشمرده‌ایم.

1.ذهنیت رشد: شکست‌ها را تبدیل کنید به راهنماهای مسیر موفقیت

ذهنیت رشد، بنیان ساخت ثروت را از طریق پذیرش این باور که هوش مالی‌تان از طریق تلاش و ثبات قدم گسترش پیدا می‌کند را، شکل می‌دهد. وقتی خساراتی در سرمایه‌گذاری می‌بینید یا در کسب‌وکارتان شکست می‌خورید، به جای اینکه به این موارد به مثابه شکست نگاه کنید، آن‌ها را به مثابه تجربه‌های ارزشمند یادگیری ببینید.

این رویکرد شما را وادار می‌کند تا دانش جدید کسب کنید. مثلاً شاید لازم دارید که درباره تحلیل بازار بیش‌تر یاد بگیرید یا نیاز دارد که مهارت‌های تازه‌ایی در مورد کسب‌وکارتان بیاموزید. به جای اجتناب از شکست، سعی کنید فعالانه خودتان را در مسیرهای تازه و ناآشنا قرار دهید و بدانید که هر شکست یا مانع به خرد مالی شما اضافه می‌کند.

2.ذهنیت فراوانی: فرصت‌ها و نه محدودیت‌ها را ببینید

ذهنیت فراوانی خودش را از محدودیت‌های ناشی از تفکر کمیابی رها می‌کند. در حالیکه دیگران ممکن است احساس کنند دست در بازار زیاد شده است، ذهنیت فراوانی همه آن‌ها را به مثابه شرکای احتمالی برای پیشرفت می‌بیند. جایی که دیگران ممکن است صرفاً شاهد چالش‌های اقتصادی باشند، دیگران فرصت‌های دست‌نخورده را مشاهده می‌کنند. تغییر ذهنیت شما را توانمند می‌کند تا یک رویکرد برنده‌-برنده را در خودتان ایجاد کنید و روابط‌تان را برای ایجاد سعادت دوطرفه توسعه بدهید.

وقتی باور داشته باشید که ماهیت ثروت رشدیابنده و متورم‌شونده استف بیش‌تر احتمال دارد که بینش‌تان را با دیگران به اشتراک بگذارید، با دیگران همکاری کنید و به طریق‌های خلق ارزش کنید که بتواند به همه طرف‌های دخیل سود برساند.

3.ذهنیت کارآفرین: در جایی که دیگران مصرف می‌بینند، شما ارزش خلق کنید

ذهنیت کارآفرین شما را از یک مشارکت‌کننده اقتصادی منفعل تبدیل به یک تولید‌کننده فعال ارزش می‌کند. یعنی باید مشتاقانه به دنبال نیازهای برآورده نشده و فواصل بازار باشید. وقتی مثل یک کارآفرین فکر می‌کنید، هر مشکلی تبدیل به یک ظرفیت کسب‌وکار و فرصت تولید ثروت می‌شود.

شما دردسرهای و کلافگی‌های مردم در زندگی روزمره را مشاهده می‌کنید و به این فکر می‌کنید که چطور می‌توانید برای این مشکلات راه‌حلی پیدا کنید که مردم حاضر باشند بابتش پول بدهند. این ذهنیت شما را به سمت خطرپذیری‌های حساب‌شده سوق می‌دهد و در عین حال باعث می‌شود که به وضوح روی خلق ارزش‌های واقعی برای دیگران تمرکز کنید. شما از ذهنیت مصرف‌کننده به ذهنیت خلق‌کننده، سازنده و تولید‌کننده تغییر مسیر می‌دهید.

4.ذهنیت تولید‌کننده: تکثیر‌کننده پول

تغییر مسیر دادن از ذهنیت مصرف‌کننده به دهنیت تولید‌کننده به شکلی بنیادی رابطه شما را با پول عوض می‌کند. به جای آنکه پول را به مثابه چیزی را خرج کردن ببینید، باید آن را دانه‌ای برای کاشتن و رشد کردن بدانید. ذهنیت تولید‌کننده به این معنی است که باید مدام از خودتان بپرسید که چطرو باید از منابع‌تان به نحوی استفاده کنید که برایتان ارزش بیش‌تری تولید کند.

معنایش می‌تواند سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ارزشمند، شروع کردن یک کسب‌وکار جانبی یا توسعه مهارت‌هایی باشد که می‌توانند در آینده برایتان درآمد خلق کنند. تمرکزتان را باید از روی مصرف کردن روی خلق کردن بگذارید. به جای آنکه بیش‌تر خرج کنید باید بیش‌تر سرمایه‌گذاری کنید.

مثلاً به جای اینکه هر باز بابت خدمات پول بدهید، می‌توانید خدمات را یاد بگیرید. محصولاتی که دیگران می‌خرند را شناسایی کنید و ببینید که می‌توانید با ارتقاء آن‌ها و فروش مجددشان به مصرف‌کننده، تولید ثروت کنید. وقتی این ذهنیت را پرورش می‌دهید، قبل از خرج کردن، یک سوال از خودتان می‌پرسید: «این خرجی که می‌کنم چطور می‌تواند تبدیل به سرمایه‌گذاری شود؟»

5.ذهنیت خلاق: ساختارشکن باشید تا بازگشت‌های خارق‌العاده داشته باشید

خلاقیت در ایجاد ثروت به معنای مشاهده پیوندها و فرصت‌هایی است که دیگران نمی‌بینند. یعنی راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای چالش‌های مادی پیدا کنید و سعی کنید رویکردهای منحصربه‌فردی را بردی رشد ثروت ایجاد کنید. این ذهنیت کمک‌تان می‌کند که فرصت‌های جایگزین برای سرمایه‌گذاری پیدا کنید، الگوهای کسب‌وکار تازه طراحی کنید یا روش‌های نویت برای کم کردن هزینه‌ها و در عین حال افزایش ارزش‌ها ایجاد کنید. تفکر خلاق به شما اجازه می‌دهد که جلوتر از بازار حرکت کنید و خودتان را به شرایط تغییریابنده بازار، از طریق راه‌حل‌های نوین، وفق بدهید.

6.ذهنیت تحلیلی: از داده‌ها برای تصمیم‌گیری استفاده کنید

تفکر تحلیلی باعث می‌شود که به جای تصمیم‌گیری بر مبنای احساسات و حدس‌ها، بر مبنای واقعیت تصمیم‌ بگیرید. این نیازمند توسعه یک رویکرد نظام‌مند برای ارزیابی فرصت‌ها و درک مدیریت خطر و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه بر مبنای تحلیل‌های دقیق است.

این ذهنیت کمک‌تان می‌کند که فراتر از اطلاعات سطحی عمل کنید تا بتوانید پیش‌ران‌های صحیح برای موفقیت مالی شناسایی کنید. یعنی باید مسیر پیشرفت‌تان را ارزیابی کنید، از نتایجی که کسب کرده‌اید درس بگیرید و مدام رویکردتان را بر مبنای داده‌ها و تجربه‌های درست، اصلاح کنید.

7.ذهنیت تاب‌آوری: تبدیل شکست به فرصت

تاب‌آوری مالی یعنی ماندن در مسیر با وجود شکست‌های اقتصادی، پویایی بازار و موانع شخصی. ذهنیتی که تاب‌آوری دارد، به جای چالش‌های کوتاه‌-مدت روی اهداف بلند-مدت متمرکز است. یعنی ثبات عاطفی را توسعه داده است تا بتواند در شرایط بحرانی و پرتنش، تصمیم‌های منطقی بگیرد و همچنان به سمت هدفش کار کند. این ذهنیت نقاط شکست احتمالی را به لحظات پیروزی تبدیل می‌کند.

8.ذهنیت سرمایه‌گذاری: بگذارید پول‌تان برای‌تان کار کند

ذهنیت سرمایه‌گذار، فراتر از سرمایه‌گذاری‌های سنتی گسترش پیدا می‌کند و تبدیل به یک قطب‌نما برای همه منابع ما می‌شود. یعنی مدام به دنبال راه‌هایی باشید تا بتوانید به جای دستاوردهای کوتاه‌مدت، ارزش‌های بلندمدت خلق کنید. این رویکرد کمک‌تان می‌کند تا بازگشت‌های مالی احتمالی فرصت‌های سرمایه‌گذاری – اعم از سرمایه‌گذاری وقت، پول یا انرژی – را دوباره ارزیابی کنید. این امر تشویق‌تان می‌کند تا درباره تخصیص منابع یا صبوری در مورد رشد سرمایه در گذر زمان، به شکلی استراتژیک فکر کنید.

وقتی تفکر سرمایه‌گذاری واقعی باشد، همه ابعاد و جنبه‌های زندگی روزمره را به فرصت‌های رشد احتمالی تبدیل می‌کند. شبکه‌سازی صرفاً به معنای پیوندسازی نیست بلکه به معنای ساخت روابطی است که ارزش شما را در گذر زمان چندبرابر می‌کنند. یادگیری صرفاً کسب دانش نیست بلکه به معنای توسعه سرمایه ذهنی و فکری است که می‌تواند از طریق اتخاذ تصمیم‌های بهتر و راه‌حل‌های خلاقانه‌تر به رشد سرمایه‌ منجر شود.

حتی می‌تواند به اوقات فراغت از دریچه سرمایه‌گذاری نگاه کنید: آیا فعالیتی که در زمان اوقات فراغت انجام می‌دهید می‌تواند برای شما مولد باشد یا صرفاً صرف هزینه و زمان بدون هیچ عایدی است؟

وقتی ذهنیت سرمایه‌گذاری را شکل می‌دهید، به صورت طبیعی فرصت‌های رشد را در همه زمینه‌های شناسایی می‌کنید. هر مهارتی برایتان فرصتی برای کسب درآمد و افزایش ثروت می‌شود.

 

 

مطالب مفید