طرز تهیه شیرینی صدفی / شیرینی میدیا • مجله تصویر زندگی
دستور پخت شیرینی صدفی
شیرینی صدفی یا شیرینی مدیا با ظاهری لایه لایه و صدف مانند و طعمی شبیه به زولبیا و بامیه هست. این شیرینی شیک و خوشمزه را برای افطار درست کنین.
مواد لازم برای تهیه شیرینی صدفی :
تخم مرغ:۱ عددشیر:۳/۴ پیمانهماست:۳/۴ پیمانهروغن مایع:۳/۴ پیمانهسرکه :۱ قاشق غذا خوریبکینگ پودر:۲ قاشق چای خوریآرد:به مقدار لازم تقریبا ۴-۵ پیمانهگردو ریز خرد شده:۱ پیمانهنشاسته:به مقدار لازمکره آب شده:۱۱۳ گرمشکر:۳ پیمانهآب:۳ پیمانهآماده سازی:۶۰ دقیقهزمان پخت:۳۰ دقیقهمجموع زمان پخت:۹۰ دقیقه
طرز تهیه شیرینی صدفی :
برای تهیه شربت، شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود. سپس یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
در یک کاسه دیگر تخم مرغ، شیر و ماست را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه و روغن مایع را به آن اضافه کنید. آرد را به همراه بکینگ پودر کم کم به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. اگر خمیر چسبناک شد، کمی آرد اضافی بریزید.
خمیر را به خوبی ورز دهید تا کاملاً یکدست شود.
حالا خمیر را به تکههای کوچک تقسیم کنید. از هر تکه گولههایی به اندازه نارنگی جدا کنید. تقریباً ۱۳-۱۴ تا گوله خمیر خواهید داشت.
روی میز کار کمی نشاسته بپاشید و هر یک از گولههای خمیر را به کمک وردنه به اندازه یک بشقاب باز کنید.
حتماً از نشاسته استفاده کنید، زیرا نشاسته است که باعث میشود خمیر این شیرینی لایه لایه شود.
بعد از باز کردن هر خمیر، آنها را روی هم قرار دهید. لابهلای هر لایه خمیر مقدار کمی نشاسته بپاشید و با دست بهطور یکنواخت پخش کنید (ولی زیاد نشاسته نریزید).
بعد از اتمام همه خمیرها، تمام لایههای خمیری که روی هم چیدهاید را با کمک وردنه دوباره نازک باز کنید تا یک خمیر گرد و بزرگ بدست بیاید.
حالا خمیر را از یک طرف شروع به رول کردن کنید. سپس با کمک یک چاقوی تیز و سر صاف (که دندانهدار نباشد)، خمیر رول شده را برش بزنید.
برشها را به سایز یک سانتیمتر بزنید. اگر برشها را ضخیمتر درست کنید، شیرینیها خوب در نخواهند آمد. سعی کنید برشها را نازک بزنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
بعد از برش زدن هر قطعه، آن را روی کف دستتان قرار دهید و با دست دیگر کمی فشار دهید. سپس داخل هر برش کمی گردو خرد شده بگذارید.
لبههای خمیر را به هم برسانید و سپس شیرینیها را در سینی بچینید.
سعی کنید در مصرف کره خساست به خرج ندهید، زیرا کره باعث میشود شیرینی تردتر و رنگ آن طلاییتر شود و همچنین به لایهلایه شدن شیرینی کمک میکند.
بعد، سینی را در فر که از قبل روی ۳۵۰ درجه فارنهایت (حدود ۱۷۵ درجه سانتیگراد) گرم کردهاید، قرار دهید و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید.
بعد از پخت، همین که شیرینیها را از فر خارج کردید، شربت را روی آنها بریزید.
توجه داشته باشید که شربت باید خنک باشد و شیرینیها داغ داغ.
نکته :
شما میتوانید داخل شربت از زعفران، دارچین، هل یا هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید. من از زعفران استفاده کردم، اما اگر دوست داشتید، میتوانید شربت را به صورت ساده هم تهیه کنید.