طرز تهیه زرشک پلو اصفهانی به روشی متفاوت برای ناهار

زرشک پلو یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرف‌داری است که به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. اگر شما هم زمان کافی برای پخت این غذای جذاب را ندارید توصیه می‌کنیم که طبق روش زیر این زرشک پلو با مرغ اصفهانی فوری را آماده و میل کنید، قطعا طعم منحصربه‌فرد آن شما را شگفت زده می‌کند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا پیاز را تفت دهید، سپس فیله مرغ و ادویه‌ها را اضافه کنید و با رب گوجه فرنگی تفت دهید. بعد از افزودن زرشک و مغزها، برنج را نیم‌پز کنید. در نهایت با ترکیب ماست و زعفران، ته قابلمه را آماده کنید. نصف برنج را در قابلمه بریزید، مواد گوشتی را روی ته‌دیگ قرار دهید، بقیه برنج را روی مواد گوشتی گذارید و سطح آن را صاف کنید.

مواد لازم برای زرشک پلو اصفهانی

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز ۲ عددفیله مرغ ۵۰۰ گرمزرشک ۱۰۰ گرمخلال بادام ۵۰ گرمخلال پسته ۵۰ گرمبرنج ۳ پیمانهماست ۳ قاشق غذاخوریروغن ۲ قاشق غذاخوریزردچوبه ۱ قاشق چای‌خوریدارچین ۱ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوریزعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخورینمک به میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه زرشک پلو اصفهانی

مدت زمان آماده سازی: ۱۵-۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۵-۶ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن را نگینی خرد کنید.

در تابه مناسبی کمی روغن بریزید و پیازها را به تابه اضافه کنید.

تابه را روی حرارت متوسط گذارید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت ماست؛ دسر لذیذ و اصیل اصفهانی

مرحله دوم: افزودن فیله‌های مرغ

فیله‌های مرغ را بشویید و با چاقو به ابعاد یکسانی برش زنید.

مرغ‌های خرد شده را به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا مرغ‌ها تغییر رنگ دهند و بوی خامی‌شان گرفته شود.

مرحله سوم: اضافه‌کردن ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی

نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود، سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید.

رب را به خوبی با مرغ و ادویه‌ها مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند و رب کمی تیره شود.

مرحله چهارم: افزودن زرشک، بادام و پسته

زرشک را بشویید و در مقداری آب خیس کنید.

زرشک خیسانده شده، خلال بادام و پسته را به محتوای درون تابه اضافه کنید و فقط در حد چند دقیقه همه مواد را با هم تفت دهید تا مغزها طعم و عطر خود را به غذا منتقل کنند.

مرحله پنجم: پخت برنج

برنج شسته و خیس خورده را در قابلمه‌ای با آب جوش و کمی نمک نیم‌پز کنید.

سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.

مرحله ششم: آماده سازی ته‌دیگ ماست و زعفران

در ته قابلمه، مخلوطی از ماست، روغن و زعفران دم‌کرده را بریزید و به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی حاصل شود. این مخلوط باعث می‌شود ته دیگی جذابی شکل گیرد.

مرحله هفتم: لایه‌بندی برنج و مرغ

نصف برنج آبکش شده را روی مخلوط ماستی ته قابلمه بریزید و به آرامی با هم ترکیب کنید، سپس با پشت قاشق سطح آن را فشرده و صاف کنید.

مواد گوشتی (مرغ و ادویه‌ها) را روی برنج پهن کنید. در نهایت، باقی‌مانده برنج را روی مواد گوشتی بریزید و سطح برنج را صاف کنید.

مرحله هشتم: پخت نهایی

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و اجازه دهید ۴۰-۵۰ دقیقه برنج و مرغ به آرامی روی حرارت ملایم بپزند و طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه به پلو اصفهانی با مرغ

مرحله نهم: سرو کردن

پس از پخت کامل، قابلمه را کمی خنک کنید و سپس غذا را به آرامی در ظرف سرو برگردانید.

به دلخواه با مقداری زرشک یا خلال پسته زرشک پلو با مرغ جذابتان را تزیین و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه زرشک پلو اصفهانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن زرشک پلو اصفهانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پخت زرشک پلو اصفهانی از برنج‌های مخصوص ایرانی مانند طارم استفاده کنید که دانه‌های بلند و نرم دارند.برنج را حداقل ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت خیس کنید تا نرم‌تر شود.مرغ‌ها را به اندازه کافی تفت دهید تا بوی خامی گرفته شود و رنگ آن‌ها تغییر کند.هنگام لایه‌بندی برنج، آن را به خوبی فشرده کنید تا پس از پخت به راحتی از قابلمه جدا شود و همه لایه‌ها به هم چسبیده باشند.

 

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این زرشک پلو اصفهانی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه این زرشک پلو اصفهانی ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید