عربستان به جای کارگر انسانی، رباتهای پیشرفته را استخدام میکند
ارسال شده توسط: علیرضا نوریان 03 دی 1403 ساعت 14:16
عربستان قصد دارد در پروژههای نئوم از رباتهای پیشرفته به جای کارگر انسانی استفاده کند. پروژه شهر رویایی نئوم با هزینه ۱.۵ تریلیون دلاری در حال ساخت است.
عربستان سعودی در تلاش است تا با اجرای پروژههای ساختمانی عظیم و بلندپروازانه، چهره صحرای خود را متحول کند و برای تسریع در این روند و افزایش بهرهوری، این کشور به سراغ استفاده از رباتهای پیشرفته رفته است.
همانطور که میدانید، پروژه نئوم یکی از مهمترین طرحهای عربستان سعودی است که هدف آن تبدیل اقتصاد این کشور از نفتمحور به گردشگریمحور است. این تغییر جهت به دلیل کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی در آینده اجتنابناپذیر است.
برخی از شاخصترین پروژههای نئوم شامل مگاسیتی Line و برجهای دوقلوی Epicon هستند. ساخت این سازههای عظیم به مواد و نیروی کار بسیار زیادی نیاز دارد. به همین دلیل، عربستان تصمیم گرفته است با اتکا بر رباتهای پیشرفته، میزان نیاز به مواد و نیروی انسانی را کاهش دهد.
صندوق سرمایهگذاری استراتژیک نئوم (NIF)، بازوی سرمایهگذاری این پروژه عظیم، به تازگی سرمایهگذاری قابل توجهی در شرکت GMT Robotics اروپا انجام داده است.
هنوز اطلاعات دقیقی درباره نوع رباتهای مورد استفاده در این سرمایهگذاری و نحوه عملکرد دقیق آنها منتشر نشده است، اما مشخص شده که تمرکز اصلی روی تولید میلگرد خواهد بود؛ محصولی که نقش بسیار مهمی در صنعت ساختمانسازی دارد. این تمرکز کاملا منطقی به نظر میرسد، چرا که پروژه نئوم در حال حاضر حدود 20 درصد از تولید فولاد جهان را مصرف میکند.
اولریش دایچمن (Ulrich Deichmann)، مدیرعامل شرکت GMT Robotics، در این باره میگوید:
بعد از 30 سال فعالیت در صنعت میلگرد، دیدن این که ربات و اتوماسیون به طور گسترده پذیرفته شده و برای بهبود فرآیند تولید میلگرد استفاده میشود، بسیار هیجانانگیز است. ما بسیار خوشحالیم که میتوانیم در بلندپروازی نئوم برای متحول کردن صنعت ساختوساز سهیم باشیم و امیدواریم که همکاری ما به نتایج بسیار موفقی منجر شود. کاربرد رباتیک در صنعت ساختمان تحولی عظیم ایجاد کرده است. رباتها با افزایش بهرهوری در انجام وظایف مختلف، کاهش هزینههای عملیاتی، بهبود چشمگیر ایمنی کارگران و افزایش انعطافپذیری در طراحی، به بازیگری کلیدی در این صنعت تبدیل شدهاند.
این پیشرفتها در پی سرمایهگذاریهای اخیر شرکت Neom در تولید بتن و ساخت کارخانههای متعدد بتنسازی، شتاب بیشتری گرفته است. علاوه بر این، با کسب میزبانی جام جهانی فوتبال فیفا 2034 توسط عربستان سعودی، انتظار میرود که تقاضا برای ساختوساز در این منطقه در دهه آینده به طور قابل توجهی افزایش یابد و در نتیجه، نقش رباتها پررنگتر شود.
در گجت نيوز بخوانيد: با عجیب ترین ربات های جهان آشنا شوید ایلان ماسک: ربات های آپتیموس آینده تسلا هستند نه خودروهای برقی آیدا، اولین ربات هوش مصنوعی که نمایشگاه نقاشی برگزار کرد