راهنمای خرید و تشخیص کلم بروکلی تازه

کلم بروکلی یکی از مواد غذایی مفید و پرخاصیت است که در یک رژیم غذایی مناسب و کامل جایگاه ویژه‌ای دارد؛ البته اگر سالم و تازه باشد! در این مقاله از مجله اکالا با روش‌هایی آشنا خواهیم شد که به شما کمک می‌کند کلم بروکلی تازه را تشخیص دهید و بهترین و تازه‌ترین کلم بروکلی را بخرید؛ پس با ما همراه باشید.

برای تشخیص کلم بروکلی تازه باید رنگ، بو، میزان فشردگی خوشه، سفت یا نرم بودن ساقه‌ها، زرد یا سفید بودن گل‌های آن را مورد بررسی قرار دهید که در ادامه هر کدام از این موارد را به طور مفصل همراه با دلایل خراب شدن کلم بروکلی برایتان شرح خواهیم داد. 

۵ روش تشخیص کلم بروکلی تازه

در ادامه شما را با روش‌های تشخیص کلم بروکلی تازه آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

به رنگ کلم بروکلی توجه کنید

اولین و واضح‌ترین نشانه‌ای که به شما کمک می‌کند بدانید آیا کلم بروکلی که می‌خرید سالم و تازه است یا نه، رنگ سر کلم بروکلی است. کلم بروکلی باید سبز پررنگ باشد. دیدن این رنگ در کلم بروکلی نشانگر سلامت و تازگی آن است. اگر سر کلم بروکلی تغییر رنگ داده بهتر است آن را نخرید.

دیدن سفیدی در سر کلم بروکلی نشانه گندیدگی و کپک است به همین دلیل به هیچ عنوان از کلم بروکلی که سفیدی روی سر آن وجود دارد استفاده نکنید.

فشردگی خوشه کلم بروکلی

هر چقدر خوشه کلم بروکلی فشرده‌تر باشد نشانگر تازه‌تر بودن آن است. در کلم بروکلی‌هایی که قدیمی‌تر هستند این خوشه بازتر است. در واقع میزان فشردگی کلم بروکلی می‌تواند به شما اطلاعات خوبی از عمر کلم و میزان تازگی و مناسب بودن بافت آن بدهد.

بیشتر بخوانید: نحوه تشخیص گل کلم ترد و مرغوب

ساقه‌های سالم و سفت

اگر ساقه کلم بروکلی شما نرم، آب انداخته یا منعطف است، به هیچ عنوان نباید آن را بخرید. ساقه‌ای که بافت چوبی به خود گرفته و سفت شده هم نشانه دیگری از این است که نباید کلم بروکلی مورد نظر را بخرید.

گل‌های زرد در سر بروکلی

وقتی که بروکلی مدت بیشتری بماند شروع به دادن گل‌های زرد در سر خود خواهد کرد. البته اگر قصد خرید کلم بروکلی برای گرفتن عصاره آن را دارید یا می‌خواهید با کلم بروکلی سوپ بپزید، کلم بروکلی‌هایی که گل زرد دارند همچنان گزینه مناسبی هستند. با این حال زمانی گل‌های زرد روی سر کلم بروکلی ظاهر می‌شوند که کلم تازه نباشد و دیگر بافت مطلوبی نداشته باشد.

بوی تلخی

کلم بروکلی بوی قوی و تازه‌ای دارد. در صورتی که این بو از بین برود یا با تلخی همراه باشد، نشانه این است که کلم بروکلی مورد نظر خراب شده و نباید از آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: روش تشخیص میوه به مرغوب و رسیده

دلایل خراب شدن کلم بروکلی

دلایل خراب شدن کلم بروکلی و پدیدار شدن رنگ سفید یا زرد روی سر آن متنوع است. برخی از این دلایل به قبل از ورود محصول به بازار برمی‌گردد. این دلایل عبارتند از:

عدم برداشت به‌ موقع یا آسیب دیدن محصول به دلیل قارچ یا آفت.از دیگر دلایل خراب شدن کلم بروکلی به شیوه نگهداری آن‌ مربوط است. می‌توان از بروز این موارد بعد از خرید، با رعایت نکات مناسب جلوگیری کرد.بهتر است بعد از تهیه کلم بروکلی آن را به شیوه درست بشویید و بلافاصله به جای مناسب انتقال دهید تا از آسیب دیدن و خراب شدن آن جلوگیری کنید.مناسب‌ترین جا برای نگهداری از کلم بروکلی داخل یخچال است.برای جلوگیری از آسیب دیدن و خراب شدن کلم بروکلی، آن را نهایتا تا ۷ روز بعد از زمانی که خریداری کردید، مصرف کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با روش‌های تشخیص کلم بروکلی تازه آشنا شدیم. امیدواریم بتوانید به کمک این روش بهترین انتخاب را در هنگام خرید کلم بروکلی داشته باشید و از مزایای فراوان آن برای سلامت بیشترین بهره را ببرید.

منبع: wikihow.com

مطالب مفید