آیا میدانستید که آدامس رژیمی میتواند خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را افزایش دهد؟
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که سطوح بالای زایلیتول که در بسیاری از غذاهای کم قند، آدامس و خمیر دندان استفاده می شود، با افزایش خطر سکته قلبی و مغزی و مرگ مرتبط است.
به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، شیرین کننده های مصنوعی با خطر بالاتر حمله قلبی، سکته مغزی مرتبط است؛ یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله قلب اروپایی نشان می دهد که سطوح بالای زایلیتول به عنوان یک شیرین کننده کم کالری که در بسیاری از غذاهای کم قند و همچنین آدامس و خمیر دندان استفاده می شود، با افزایش خطر حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ مرتبط است.
یک تیم تحقیقاتی بیش از سه هزار نفر را در ایالات متحده و اروپا به مدت سه سال مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی که دارای بالاترین میزان زایلیتول در پلاسمای خون خود هستند، بیشتر در معرض مشکلات قلبی یا عروق خونی هستند.
بیشتر بخوانید: آیا قورت دادن آدامس واقعا خطرناک است؟
برای نشان دادن اثرات اولیه زایلیتول، محققان فعالیت پلاکتی را در داوطلبانی که یک نوشیدنی شیرین شده با زایلیتول و یک نوشیدنی شیرین شده با گلوکز مصرف می کردند، مورد مطالعه قرار دادند. سطح زایلیتول در افراد پس از مصرف نوشیدنی زایلیتول هزار برابر افزایش یافت اما بعد از نوشیدنی شیرین شده با گلوکز افزایش نیافت.
زایلیتول به طور طبیعی به میزان کمی در میوه ها و سبزیجات یافت می شود و در دهه گذشته بیشتر به عنوان جایگزین قند در غذاهای فرآوری شده، خمیر دندان، آدامس و سایر محصولات استفاده شده است.
استنلی هازن رئیس بخش علوم قلب و عروق و متابولیک در موسسه تحقیقاتی کلینیک کلیولند لرنر(Cleveland Clinic’s Lerner Research Institute)، در بیانیه ای اعلام کرد: «این مطالعه دوباره نیاز فوری به بررسی قند های الکلی و شیرین کنندههای مصنوعی را نشان می دهد، به خصوص که همچنان در مبارزه با شرایطی مانند چاقی یا دیابت توصیه می شوند.»
بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای پاک کردن لکه آدامس از روی لباس!
اگر خمیردندانتان حاوی زایلیتول است، به این معنی نیست که آن را دور بریزید، اما باید توجه داشته باشیم که مصرف یک محصول حاوی سطوح بالای زایلیتول میتواند خطر بروز لختههای خونی را افزایش دهد.
در این نشریه آمده است که ارتباط مشابهی بین اریتریتول (erythritol)، ماده قندی دیگر و مشکلات قلبی و عروقی در سال گذشته توسط همین تیم تحقیقاتی کشف شد.
در پاسخ به این مطالعه، شورای کنترل کالری که نماینده یک انجمن تجاری صنعت غذا و نوشیدنی های با کالری کم و کالری کاهش یافته است، گفت: زایلیتول برای چندین دهه توسط سازمان های دولتی تایید شده است. نتایج این مطالعه ممکن است برای جمعیت عمومی صدق نکند زیرا برخی از افراد در این مطالعه قبلاً در معرض خطر بالاتری برای مشکلات قلبی و عروقی بوده اند.
در این مقاله از اکالا بلاگ، به شما توضیح دادیم که چطور آدامسهای رژیمی ریسک سکته قلبی و مغزی را بالا میبرند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
منبع: سلامت نیوز
من سورین صیادی هستم، از بچگی تقریبا تمام وقت آزادم رو صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! علاقهام بیشتر سمت اکشن، جنایی و هیجانانگیز میره، اما ژانرهای دیگه رو هم دنبال میکنم. خیلی خوشحالم که میتونم راجع به این لذت زندگی با بقیه حرف بزنم و فیلم و سریالهای مورد علاقهام رو باهاتون به اشتراک بذارم!