روش‌های تکثیر و پرورش گیاه اشک تمساح+ نکات نگهداری

گیاه اشک تمساح، گیاه مناطق گرمسیری آمریکای مرکزی و جنوبی است که به نام‌های اشک عروس، گل اشک زلیخا، گل اشک مادر، بریوفیلوم، مادر هزار فرزند یا کالانکوآ نیز شناخته می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، روش‌های تکثیر و پرورش گیاه اشک تمساح آموزش داده می‌شود.

برای تکثیر گل اشک تمساح می‌توان از گیاهک‌های روی برگ‌ها، بذر یا قلمه استفاده کرد. برای کاشت بذر، آن‌ها را در خاک مرطوب و سبک بکارید و در دمای ۲۱ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

برای تکثیر با قلمه، قسمت‌های انتهایی ساقه را جدا کرده و در بستر مناسب قرار دهید تا ریشه بزنند. برای رشد، گیاه به نور کافی، آبیاری متعادل و خاک سبک نیاز دارد و باید از سرما و رطوبت زیاد دور نگه داشته شود.

جزئیات تکثیر و پرورش گیاه اشک تمساح را در ادامه بخوانید.

روش‌ تکثیر و پرورش گیاه اشک تمساح

گیاه اشک تمساح یکی از گیاهان محبوب و زیبای آپارتمانی است که در ادامه روش‌های تکثیر و پرورش آن را توضیح دادیم:

گیاهک را بکارید

یک گلدان مناسب انتخاب کنید و آن را با خاک سبک و مرطوب پر کنید. گیاهک‌های جدا شده را روی خاک مرطوب قرار دهید. بستر کاشت باید مرطوب باقی بماند، اما نباید خاک آب گرفته شود. برای حفظ رطوبت می‌توانید از اسپری آب استفاده کنید.

گلدان را در مکانی با نور زیاد ولی غیرمستقیم خورشید قرار دهید. هر وقت خاک خشک شد، گیاه را آبیاری کنید، اما مراقب باشید که آب روی برگ‌ها ریخته نشود. در دمای حدود ۲۱ درجه سانتی‌گراد، گیاه شروع به رشد خواهد کرد.

بذر را بکارید

قبل از کاشت بذرها، حتما بستر را مرطوب کنید. برای کاشت، ابتدا باید بذرها را در بستری سبک که از ترکیب یک قسمت پیت و یک قسمت شن تشکیل شده است، بکارید.

بذرها در دمای ۲۱ درجه سانتی‌گراد حدود ۱۰ روز طول می‌کشد تا جوانه بزنند. مدت زمان لازم برای گلدهی حدود ۹ تا ۱۰ ماه است.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری و پرورش گیاه کراسولا (یشم)

قلمه را بکارید

برای تکثیر از طریق قلمه، قلمه‌ها را از قسمت انتهایی ساقه به طول ۵ تا ۷ سانتی‌متر جدا کنید. سپس، قلمه‌ها را برای ۲ تا ۳ روز در مکانی نگه دارید تا شیره اضافی از آن‌ها بیرون بیاید.

پس از این مدت، برگ‌های قسمت پایین قلمه جدا می‌شوند و نصف طول قلمه (که شامل گره است)، در بستر کاشت قرار می‌گیرد. برای بستر کاشت، می‌توان از یک قسمت پیت و یک قسمت پرلایت یا شن استفاده کرد.

رطوبت هوا به ریشه‌زایی قلمه‌ها کمک می‌کند و دمای ۲۱ درجه سانتی‌گراد برای این فرایند مناسب است. قلمه‌ها در مدت ۱۴ تا ۲۱ روز ریشه خواهند زد.

شرایط نگهداری گیاه اشک تمساح

شرایط نگهداری گل اشک تمساح در منزل به شرح زیر است:

نور را تنظیم کنید

گل اشک تمساح به نور زیاد و غیرمستقیم نیاز دارد. اگر به گیاه نور کمی برسد، ساقه‌ها بلند و باریک می‌شوند، برگ‌ها کم رنگ می‌شوند و گل‌ها می‌ریزند. نور شدید هم می‌تواند به برگ‌ها آسیب بزند و آن‌ها را بسوزاند.

به موقع و به اندازه آن را آبیاری کنید

میزان آبیاری برای گل اشک تمساح خیلی مهم است. در تابستان، هفته‌ای یکبار و در زمستان هر چند هفته یکبار، آبیاری کافی است. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و آبیاری کم باعث ریزش برگ‌ها می‌شود.

خاک مناسب استفاده کنید

برای گل اشک تمساح، خاک سبک و حاصل‌خیز بهترین انتخاب است. می‌توانید ترکیبی از ماسه، کوکوپیت و پیت ماس استفاده کنید. البته مخلوطی از خاک لومی و شنی به همراه کمی خاک باغچه نیز مناسب است.

دما را تنظیم کنید

دمای مناسب برای این گیاه بین ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. در زمستان دمای ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتی‌گراد و در تابستان ۳۰ درجه سانتی‌گراد برای آن مناسب است.

بیشتر بخوانید: روش تکثیر و قلمه زدن گیاه پتوس

محل قرار دادن گیاه باید مناسب باشد

گیاه اشک تمساح به سرما و رطوبت زیاد حساس است. در زمستان بهتر است آن را در داخل خانه و نزدیک پنجره‌های آفتاب‌گیر بگذارید و در فصل‌های دیگر، آن را در تراس یا بالکن، در سایه نگه دارید.

به گیاه کود بدهید

در فصل‌های پاییز و زمستان، گل اشک تمساح به کود نیاز ندارد و می‌توانید هر ۲ تا ۳ ماه یکبار به آن کود دهید. کودی با میزان نیتروژن کم برای این گیاه مناسب است.

گیاه را هرس کنید

برای رشد بهتر گیاه، باید برگ‌های خشک و ساقه‌های آسیب‌دیده را جدا کنید و بعد از گلدهی، در اواخر زمستان یا اوایل بهار، ساقه‌های گیاه را کوتاه کنید. هنگام هرس، باید به گونه‌ای ساقه‌های قدیمی و خشک را کوتاه کنید که ۲ یا ۳ جفت برگ باقی بماند تا رشد ساقه‌های جدید تحریک شود.

نکات مهم برای نگهداری گیاه اشک تمساح

در ادامه به چند نکته طلایی برای نگهداری گیاه اشک تمساح اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هر ۱ تا ۲ سال گلدان این گیاه را عوض کنید تا فضای کافی برای رشد ریشه‌ها فراهم باشد.برگ‌های گیاه را مرتب با پارچه‌ نرم و مرطوب تمیز کنید.این گیاه معمولاً در برابر آفات مقاوم است، اما ممکن است شته‌ و حشرات به آن حمله کنند. برای مقابله با این آفات، می‌توانید گیاه را با آب بشویید.توجه کنید که گیاه اشک تمساح برای انسان‌ها و حیوانات خانگی سمی است، پس باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته شود.

در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا، روش‌های تکثیر و پرورش گیاه اشک تمساح و نکات نگهداری آن را بررسی کردیم. اگر نکات مفید دیگری در این باره می‌دانید، با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مفید