قاضی مقیسه که امروز به شهادت رسید که بود و مسئول رسیدگی به چه پرونده هایی بود؟

به گزارش سرویس سیاسی تابناک، قاضی مقیسه، در سال ۱۳۳۵ در سبزوار به دنیا آمد و در  مقیسه از سال ۱۳۶۰ فعالیت خود را در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد و به تدریج به مقام‌های بالاتر قضایی رسید.

 شهید قاضی مقیسه به عنوان رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران و دادرس دیوان عالی کشور شناخته می‌شود؛ و بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب را داشت.

قاضی محمد مقیسه، در طول دوران قضایی خود به پرونده‌های متعددی رسیدگی کرده است که بسیاری از آنها به مسائل سیاسی و امنیتی مربوط می‌شوند. برخی از پرونده‌های مهمی که به ریاست او رسیدگی شده‌اند عبارتند از:

 مقیسه به عنوان رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، یکی از قضات مسئول رسیدگی به منافقین، پرونده‌ قتل های زنجیره ای، گروه مهدویت(که عامل ترور ناموفق حجت الاسلام رازینی بودند) بود. و حوادث سال ۱۳۸۸ بود، از جمله به پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده. 

از دیگر پرونده هایی که قاضی مقیسه به آنها در طول زمان خدمت خود رسیدگی کرده است می توان به پرونده نسرین ستوده، بهاره هدایت، پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی: فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی اشاره کرد.

قاضی  مقیسه در سال ۱۳۹۶ ریاست دادگاه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی(معروف به پرونده فساد بزرگ نفتی)، یکی از متهمان فساد کلان در حوزه فروش نفت را برعهده داشت.

قاضی مقیسه همچنین مسئول رسیدگی به پرونده‌های مربوط به اعضای فرقه یهائیت نیز بوده است، سعید ملک پور از متهمان راه اندازی یک سایت خلاف اخلاق و عفت عمومی هم توسط قاضی مقیسه محاکمه شده بود.

در کارنامه قاضی مقیسه رسیدگی به پرونده‌های موسوم به “شاخ‌های اینستاگرامی” و افراد مشهور فضای مجازی نیز دیده می شود، از جمله این پرونده ها میتوان به  پرونده کیوان کریمی (فیلمساز) ، فاطمه اختصاری و سید مهدی موسوی(زوج شاعر) اشاره کرد.

شهید قاضی مقیسه همچنین به اتهامات برخی نزدیکان و اطرفیان محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۹۷ رسیدگی کرد.

مقیسه همچنین در طول ۸ سال دفاع مقدس سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبهه‌ها را داشته است.

گفتنی است قاضی مقیسه‌، توسط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا تحریم شده بود. اتحادیه اروپا در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱) او را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد که شامل ممنوعیت ورود به کشورهای عضو و توقیف دارایی‌ها می‌شود. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نیز در ۲۸ آذر ۱۳۹۸ قاضی محمد مقیسه‌ را تحریم کرد. این تحریم‌ها شامل مسدودسازی دارایی‌ها و ممنوعیت معاملات مالی با او می‌شد.

مطالب مفید