طرز تهیه فرنی خرما (ویژه عصرانه)+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

1-2 نفر

زمان آماده‌سازی

5-8 دقیقه

زمان پخت

15-20 دقیقه

فرنی یکی از دسرهای سنتی و محبوب است که اصالت آن به ایران برمی‌گردد. این دسر جذاب به روش‌های مختلفی و در طعم‌های بسیار متنوعی آماده می‌شود. فرنی خرما یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین انواع فرنی است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه فرنی خرما را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده‌سازی فرنی خرما، ابتدا آرد برنج را با شیر مخلوط کنید تا یکدست شود. خرماها را پوست بگیرید، هسته‌گیری و پوره کنید. سپس پوره خرما را با کمی شیر مخلوط کنید و به همراه پودر دارچین به قابلمه اضافه کنید.

مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود و در پایان گلاب را اضافه کنید. فرنی را در ظرف سرو بریزید و با پودر دارچین یا خلال بادام تزیین کنید.

رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای فرنی خرما برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشیر۲ لیوانآرد برنج۲ قاشق غذاخوریخرما یا شیره خرما۸ عدد یا ۳ قاشق غذاخوریپودر دارچین۱/۲ قاشق چای‌خوریگلاب۲ قاشق غذاخوری

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: شیر و آرد برنج را با هم ترکیب کنید

آرد برنج را در قابلمه مناسبی بریزید. شیر را کم کم و به تدریج به آرد برنج اضافه کنید و مدام به هم زنید تا آرد برنج به خوبی در شیر حل شود و گلوله‌ای باقی نماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی پسته‌ای

مرحله دوم: خرما را آماده کنید

خرماها را بشویید و با کمک دستمال نخی آشپزخانه‌ای آن‌ها را خشک کنید.

پوست و هسته خرما را جدا کنید. سپس با کمک چنگال یا گوشتکوب خرماها را کاملاً له و پوره کنید.

اگر از شیره خرما استفاده می‌کنید این مرحله حذف می‌شود.

مرحله سوم: پوره خرما و دارچین را به شیر اضافه کنید

برای بهتر ترکیب شدن پوره خرما با ترکیب فوق باید یک ملاقه از مخلوط شیر را به ظرف پوره خرما اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا پوره نرم و یکدست شود.

سپس این ترکیب را به همراه پودر دارچین به قابلمه حاوی شیر و آرد برنج اضافه کنید و مدام هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم: فرنی را بپزید

قابلمه حاوی فرنی را روی حرارت ملایم بگذارید و به صورت مداوم هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و غلظت مناسب پیدا کنند.

این کار از چسبیدن مواد به ته قابلمه جلوگیری می‌کند.

مرحله پنجم: گلاب را اضافه کنید

زمانی که فرنی به غلظت مطلوب رسید، گلاب را کم کم به فرنی اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلاب در فرنی حل شود.

سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.

توجه داشته باشید پس از اضافه کردن گلاب زمان طولانی فرنی روی حرارت نماند؛ زیرا عطر و بوی گلاب از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی پرتقالی

مرحله ششم: فرنی خرما را تزیین و سرو کنید

فرنی را زمانی که هنوز گرم است در ظرف‌های سرو بریزید و به دلخواه با پودر دارچین، خرما یا خلال بادام تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه فرنی خرما

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت فرنی خرما اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

از خرماهای نرم و شیرین مانند مضافتی یا پیارم استفاده کنید تا طعم فرنی بهتر شود.اگر می‌خواهید فرایند پخت سریع‌تر باشد، می‌توانید از شیره خرما به جای خرمای تازه استفاده کنید.اگر فرنی غلیظ‌تر دوست دارید، مقدار آرد برنج را کمی بیشتر کنید.اگر آرد برنج در دسترس ندارید، می‌توانید از نشاسته ذرت استفاده کنید.کمی وانیل یا هل آسیاب‌ شده می‌تواند عطر فرنی را متفاوت و جذاب‌تر کند.برای جلوگیری از ته‌گرفتن یا گلوله شدن مواد، مخلوط را به صورت مداوم هم بزنید.برای پخت نسخه‌ بدون لبنیات، می‌توانید از شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنید.اگر خرما یا شیره خرما به اندازه کافی شیرین نیست، مقدار کمی شکر اضافه کنید.همیشه فرنی را روی حرارت ملایم بپزید تا مواد به قابلمه نچسبند.برای طعم کرمی‌تر، می‌توانید در پایان پخت یک قاشق چای‌خوری کره به فرنی اضافه کنید.برای بافتی متنوع، کمی گردوی خرد شده یا بادام‌ زمینی به فرنی اضافه کنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این فرنی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه فرنی خرما از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید